De viktigaste egenskaperna finns ju i tabellen.
För detaljer finns det datablad.
Sedan kan kan gå på andra siter som Farnell eller Digikey som
har betydligt fler parametrar sökbara (än ELFA). Och sedan kolla
vad ELFA har av det man har hittat...
Det jag verkligen saknar i tabellen är hur många V en viss mosfet behöver för att öppna sig så mycket som den kan ... men det måste ju finnas en smart anledning till att det inte står. Varför?
Haha, nej, men allvarligt, eftersom en mosfet ofta används för att switcha av och på, borde det då inte vara ganska logiskt att man är intresserad av vid vilken gate-spänning den blir mättad med olika laster? Det är väl något av det viktigaste att veta?
På vanliga FETar brukar man köra med 15V. De tål 20V men det gör liten skillnad. Under 10V ökar resistansen fort. För logigstyrbara brukar de vara ganska "bottnade" vid 10V, Men de funkar med spänningar runt 5V.
Om man ska generalisera. Det är en siffra som inte varierar särskilt myckt mellan transistorer.
Till lite seriösare drivning av MOSFET så ser man till att köra med rejälare spänning än logiknivåer - logikstyrbara är förhållandevisa dyra dessutom till vilken prestanda man får av dem - ibland är det rätt, men mer ofta är det lönt att bygga sig ett riktigt drivsteg (och kör man med bipolär RET så går det åt två kompomenter förutom FETen vilket råkar vara precis samma antal som när du kör logiknivå direkt (gate och pulldown motstånd) och gissa vilka två komponenter som ger den bästa lösningen....) Oki, RET är lite dyrare än ett motstånd, men normalt sett så blir MOSFETen billigare så i slutändan får du en bättre och billigare lösning med ett "riktigt" drivsteg (och belastar utgångarna ifrån uC mindre vilket ger dig lägre utstrålad EMI från uC....)