Har ej heller någon aning om hur mycket substans som ligger bakom att byta pasta. Jag brukar titta på hur den gamla pastan ser ut. Ibland är den hårdare på vissa ställen där den verkar ha torkat ut. Dessa hårdare ställen kan då skapa ryggar som gör att det inte blir riktigt luftfritt i mellanrummet mellan komponenten och kylfläns.MiaM skrev: ↑6 maj 2023, 10:35:34 Tyvärr är väl tillverkningskostnaden såpass prispressad att även en så grundläggande sak som en likriktarbrygga kan gå sönder.
Nu har du redan beställt men exakt typ är inte kritiskt, det bör gå bra med vilken som helst som tål tillräckligt mycket ström och spänning.
Håller med om detta med värmeöverföring. I datorvärlden brukar väl rekommenderas att byta den värmeledande pastan när man mekat med grejer. Vet inte om det ligger nåt i detta eller om det är nåt som PC-byggar-entusiaster gör för att det känns bra. Det lär iaf inte skada.
Är det dyra komponenter som CPU brukar jag oftast byta vid minsta tecken på förhårdnader i pastan. Vanligt förr var att det låg så mycket pasta att det bara var att skrapa bort en massa överflöd. Har ej stött på detta senare tid.