Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 01.14 2019-06-26

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 13 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Mach3 på Lillsyrran
InläggPostat: 13.34 2007-09-22 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.53 2006-01-20
Inlägg: 6380
Ort: Stockholms utkant
Här samlar vi ihop allt som har med handhavandet av Mach3 att göra.
Frågor och Tips.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 14.08 2007-09-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08.54 2006-01-13
Inlägg: 1084
Ort: Göteborg
http://www.artsoftcontrols.com/forum/index.php
http://groups.yahoo.com/group/mach1mach2cnc/
http://www.cnczone.com/forums/forumdisplay.php?f=7
:D
Per


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 13.17 2007-09-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.49 2006-08-30
Inlägg: 1060
Ort: Säffle
Nu kom det upp ett problem. Jag har gjort en skylt i artcam med 2 st toolpaths. en med en 1,27mm fräs verktyg 1, och en med 6 mm fräs verktyg 2. När jag sen ska spara toolpath som en g-code with arc så säger artcam att outputen inte stöder toolchange. Hur löser ni proffs detta?

Jag trodde att mach3 körde sitt race med verktyg 1 och när det kommer en gcod med change tool så stannar mach3 och man får byta manuelt sen köra vidare. Jag löste det genom att göra 2 filer men det är ju inge snyggt :(

Ska försöka smida ihop nått probe-aktigt vad det lider.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 15.02 2007-09-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08.54 2006-01-13
Inlägg: 1084
Ort: Göteborg
Har du en postprocessor i Artcam som är till Mach3 ?
Per


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 15.03 2007-09-23 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.53 2006-01-20
Inlägg: 6380
Ort: Stockholms utkant
Jag brukar inte bry mig så mycket om utseendet på filerna, så jag kör två separata filer.

Vi får tänka ut ett bra sätt för att få ATC till Lillsyrran. Kan man köra allt i en snygg fil.

PerE: Iaf till Mach2.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 16.29 2007-09-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.49 2006-08-30
Inlägg: 1060
Ort: Säffle
PerE> Finns output format mach2 men inte mach3. Men jag kör med gcod with arc. Har iof. provat båda output formaten med samma resultat.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 20.37 2007-09-23 
EF Sponsor

Blev medlem: 12.12 2006-10-23
Inlägg: 962
Ort: Tyresö
Det finnas enligt manualen en inställning i Mach3 där man kan välja att ignorera verktygsbyten eller att vänta. Kolla fliken General logic config.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 20.44 2007-09-23 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.53 2006-01-20
Inlägg: 6380
Ort: Stockholms utkant
Jag har nog petat på den, för om jag råkar köra flera verktyg i samma fil, då stannar det upp lite, sen går allt vidare automatiskt igen. Det blir ju inte riktigt pga att allt fortsätter med samma verktyg som förut.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 08.44 2007-09-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.32 2006-12-13
Inlägg: 60
Ort: Södertälje
Anahka1975 skrev:
Nu kom det upp ett problem. Jag har gjort en skylt i artcam med 2 st toolpaths. en med en 1,27mm fräs verktyg 1, och en med 6 mm fräs verktyg 2. När jag sen ska spara toolpath som en g-code with arc så säger artcam att outputen inte stöder toolchange. Hur löser ni proffs detta?

Jag trodde att mach3 körde sitt race med verktyg 1 och när det kommer en gcod med change tool så stannar mach3 och man får byta manuelt sen köra vidare. Jag löste det genom att göra 2 filer men det är ju inge snyggt :(

Ska försöka smida ihop nått probe-aktigt vad det lider.


Hmm har du sätt till så att båda tools inte har samma "Tool Number"? Som standard brukar alla ha nummer 1

Sedan verkar inte alla outputs stödja tool change prova med några andra, typ Flexicam (mm) (*.GC) funkade det att spara toolpathsen med.

Har inte min fräs hemma just nu så jag kan inte prova hur det funkar med Mach3 ifall den tar kommandot T2 som ett stop annars får man bara lägga till en pause kod där isf.

Själv har jag alltid kört med separata filer för varje verktyg då man ändå måste hålla på å nolla Z på lämpligt ställe så tycker jag det är smidigast att bara ladda in toolpathen för nästa verktyg samtidigt..

[Edit]

Såg att verktyget går bara rakt upp när den hade bearbetat klart sin toothpath så det kan bli bökigt att nolla nästa verktyg i höjdled, då får man isf skriva in vid varje verktygsbyte att den går till nåt lämpligt ställe där man får plats med en passbit som man kan skjuta under verktyget när man byter så man slipper köra och nolla höjden på nytt varje gång.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 11.23 2007-09-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.49 2006-08-30
Inlägg: 1060
Ort: Säffle
Nej jag har tänkt om, det är nog bäst att hålla reda på toolpaths själv när det inne fattar verktygsbyte.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 23.47 2008-01-18 

Blev medlem: 18.11 2007-06-30
Inlägg: 843
Ort: Oslo, Norge
Den här tråden dog väl ute lite för fort? =)

Jag har i alla fall en fråga som borde kunna intressera de flesta. Vilken stigning är det på gängstången i Lillasysterns axlar?

MVH
/Tottish


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 01.17 2008-01-19 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.53 2006-01-20
Inlägg: 6380
Ort: Stockholms utkant
Prova med tex "M10 gängstigning" hos farbror Google.

Sen tror jag att tråden dog ute, pga att det är vinter. Hade den däremot varit inne, så hade den nog överlevt. :D


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 04.45 2008-01-19 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 00.53 2007-08-24
Inlägg: 161
Ort: Umeå
1,5mm


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 13 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010