Såg en på ebay för halva priset när jag kollade för ett tag sen men det är möjligt att dom ligger därikring. Ändå dyrt för några milliliter fluss tycker jag.. men som sagt dom räcker ju länge om man inte sitter och löder ytmonterat flera timmar om dan.
Toner Transfer
Håller på att cadda ett kort för att ladda 2st li-ion celler med dessa kretsar. Ville ha dom på åvansidan av kortet av någon anledning.
Tänkte försöka mig på fotoresist metoden nästa gång jag etsar då jag börjar bli väldigt less på dåligt och orepeterbara resultat med toner transfer.
max1551breakout.jpg
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
De har en till med annan benämning dock exakt likadan penna som har lite högre partikelinnehåll men för hobbybruk spelar det ingen som helst roll. Sedan ser jag nu att de numera har ännu en som har lägst partikelinnehåll av dessa pennor men den har en lite annorlunda uppbyggnad men de har samma pris. Sök annars bara på fluss så får du upp dessa.
Nån form av elfordon gissar jag, men berätta gärna mer! Diskreta halvledare eller någon integrerad brygga? Jag ser att kondingarna är på 63V vilket gör att jag gissar på en DC-bus på 48V så strömuttaget borde vara ansenligt för att nå 10kW!
Här är en bild på mitt senaste alster, inte riktigt lika avancerat:
CIMG1844.jpg
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
toffie skrev:Ojsan, vad ska man med en så stark motorkontroller till? Med CAN, Ethernet och allt också..
H.O skrev:Nån form av elfordon gissar jag, men berätta gärna mer! Diskreta halvledare eller någon integrerad brygga? Jag ser att kondingarna är på 63V vilket gör att jag gissar på en DC-bus på 48V så strömuttaget borde vara ansenligt för att nå 10kW!
Den ska klara minst 200A vid 48V. Fullt isolerad styrning av mosfetarna på undersidan. Samt fullt isolerad AD omvandling på 2 av faserna för att räkna ut den magnetiska flux vektorn i motorn. AD omvandlingen sker vid 20MHz (sigma-delta)
Har externa kopparbanor hela vägen från ingående till utgående. Kopparplåten är 1 mm tjock, minst 10mm bred ändå tills den går ihop på benen till mosfetarna.
Med Direct Torque Control menas att man mäter strömmen som går genom lindningarna kontinuerligt och räknar ut exakt när varje mosfet ska öppna eller stänga. Så den har ingen fast switchningsfrekvens, den switchar endast när den behöver det.. Det ger mindre förluster samt att den behöver bara 3 parametrar för att köra vilken 3-fas motor som helst. Resistansen på motorn, tillåtet rippel på strömmen och vridmomentet man vill ha ut.
Blev inte så bra, men det kunde ju absolut blivit sämre, nu har jag lärt mig en väldig massa i alla fall, så nästa blir bättre förhoppningsvis.
Lade till jordplan på nästa dessutom, så blir det troligen ännu bättre och går fortare att etsa
kretskort.JPG
Borrade några hål dessutom, bara för att testa.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.