Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 11.09 2019-09-15

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 23 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Kretskorts tillverkning
InläggPostat: 22.31 2003-05-26 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 8046
Ort: Solna
Finns det några enkla bra program för att rita upp mönsterkort med? Helst gratis program :roll:

Jag kommer ihåg att jag hade ett simpelt program till min gammla Amiga. Man satte bara ut komponent "fötter" och drog banor, sa till om man ville ha enkel eller dubbelsidiga kort, och så räknade programmet banornas väg.

Nått sånt skulle räcka.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 22.37 2003-05-26 

Blev medlem: 22.33 2003-05-26
Inlägg: 11
Ort: Umeå
Jag har inget bra svar men det ska finns ett plugin till Electronics Workbench Multisim 2001 som kan göra det!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 22.45 2003-05-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.39 2003-05-26
Inlägg: 661
Ort: Göteborg
så klart du ska testa eagle, www.cadsoft.de
finns som freeware. Klarar nästa allt utom simulering och sånt, men det behövs väl inte om man redan vet hur man gör 8)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 03.40 2003-05-27 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 8046
Ort: Solna
Någon som har en bra tutorial/manual aktigt till Eagle?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 10.35 2003-05-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.51 2003-05-26
Inlägg: 39
Ort: Sthlm
Jag ladda hem eagel igår och fatt ingenting av proget de va ingenting som skulle vara lite självinlärande utan man måste nog läsa nån slags guide :roll:


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 11.58 2003-05-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.30 2003-05-26
Inlägg: 54
Ort: Stockholm
Har du tittat på den svenska tutorialen som du hittar här?
En direkt länk till pdf:en finns här!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 13.55 2003-05-27 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 8046
Ort: Solna
Tackar! :tumupp:


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 16.21 2003-05-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.51 2003-05-26
Inlägg: 39
Ort: Sthlm
tack så mkt fick allt att fungera nu :D


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 21.17 2003-06-01 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 8046
Ort: Solna
Den där manulan hjälpte till mycket.
Men finns det nått sätt att få Tools/Auto att bara rita på en sida av kortet?
Sen skulle man vilja ändra Inch till mm istället?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 21.23 2003-06-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.50 2003-05-27
Inlägg: 3305
Ort: Sollentuna / Stockholm
GeekJoan skrev:
Den där manulan hjälpte till mycket.
Men finns det nått sätt att få Tools/Auto att bara rita på en sida av kortet?
Sen skulle man vilja ändra Inch till mm istället?


Bara autorouta på ena sidan: Välj "N/A" på lager 1 (Top).

Välja millimeter istället för tum: I View/Grid finns alla inställnignar du önskar =)

Edit: En kompis till mig skrev för något år sedan en guide till Eagle som ni kan ha nytta av! :) Eagle Guide

Edit 2: Ojdå, det var den ni redan hade hittat, hehe :wink:

/Johan


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 21.41 2003-06-01 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 8046
Ort: Solna
:tumupp: Tackar!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 08.05 2003-06-02 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.10 2003-05-27
Inlägg: 80
Ort: Göteborg
Tänk på att det inte alltid är så smidigt att använda mm istället för tum. De flesta komponenter har måttsättning som passar bra ihop med ett raster på 1/100 tum.

Och för er som tycker att 1 mil är långt för ett kretskort så är det 1/1000 tum :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 13.31 2003-06-02 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 8046
Ort: Solna
Men bara för jag ändrar till mm så ändrar väl inte värderna på komponenterna. Tycker bara att det ser så ruttet ut med tum på allt.
Använder inte usa mm i ritningar änns?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 21.37 2003-06-02 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.10 2003-05-27
Inlägg: 80
Ort: Göteborg
Jag brukar köra mil på allt utom konturer och hål för monteringsskruvar och sånt som skall anpassas till omgivningen.

I USA använder dom väl inte nåt som är det minsta likt europeiska standarder. Där är det miles, gallons, 60Hz, NTSC, tum, pounds och allt möjligt annat tjafs som ställer till det om man skulle få för sig att sälja nåt där.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 23.34 2003-06-02 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 8046
Ort: Solna
Umm. Men man tycker att den vetenskapliga styrkan i USA skulle adoptera ett bättre system.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 23 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010