Vispa Maränger Kopparbunke?
Vispa Maränger Kopparbunke?
Marängerna ska bli bättre då.
Verkar ju inte vid första anblicken som något elektronikrelaterat men ska enligt
de kunninga i ämnet bero på joner?
Är det någon som kan förklara det här?
Verkar ju inte vid första anblicken som något elektronikrelaterat men ska enligt
de kunninga i ämnet bero på joner?
Är det någon som kan förklara det här?
- HUGGBÄVERN
- Tidigare soundbrigade
- Inlägg: 35463
- Blev medlem: 23 augusti 2006, 22:44:11
- Ort: Lilla Paris
- Kontakt:
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Besynnerligt.
Det viktiga när man vipsar äggvita är att:
a) bunken är helt ren - inget fett får finns kvar
b) ingen gula får följa med när man skiljer av vitan
c) startar vipsningen på låg fart så äggvitekedjorna sakta töjs ut och inte abrupt slits sönder
d) sockret vänds ner i äggvitan när den är färdigvipsad
Man kan fuska lite med maränger och ha i bland annat hjorthornssalt.
Det viktiga när man vipsar äggvita är att:
a) bunken är helt ren - inget fett får finns kvar
b) ingen gula får följa med när man skiljer av vitan
c) startar vipsningen på låg fart så äggvitekedjorna sakta töjs ut och inte abrupt slits sönder
d) sockret vänds ner i äggvitan när den är färdigvipsad
Man kan fuska lite med maränger och ha i bland annat hjorthornssalt.
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Jag får väl införskaffa en kopparbunke i första steget.
Tvätta ur den med etanol.
Och sean vispa som baara den.
Och provsmaka.
Smaklökarna får avgöra!
Tvätta ur den med etanol.
Och sean vispa som baara den.
Och provsmaka.
Smaklökarna får avgöra!
- electronix
- Inlägg: 353
- Blev medlem: 29 mars 2009, 10:48:08
- Ort: Norrköping
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Hmmm. får smaklökarna avgöra? är tanken att kopparn ska tillsätta något i smakväg alltså? jag trodde det handlade om konsistens eller dylikt.
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Kanske kopparjonerna fungerar som katalysator i nån process bland proteinerna?
- HUGGBÄVERN
- Tidigare soundbrigade
- Inlägg: 35463
- Blev medlem: 23 augusti 2006, 22:44:11
- Ort: Lilla Paris
- Kontakt:
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
kopparkärl för matlagning SKALL var förtennade på insidan !!!!
Kopparoxider är GIFTIGA !!!!
Kopparoxider är GIFTIGA !!!!
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Marängerna blir vackert gröna.... det är väl samma ämne dom har i karamellfärg 
- HUGGBÄVERN
- Tidigare soundbrigade
- Inlägg: 35463
- Blev medlem: 23 augusti 2006, 22:44:11
- Ort: Lilla Paris
- Kontakt:
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Ägg går inte bra ihop med silver, hur det är med koppar vet jag inte men jag kan ju ana att det blir en del kopparsulfider/sulfater. 
- Mizzarrogh
- Inlägg: 24067
- Blev medlem: 10 september 2006, 12:32:49
- Ort: Somewhere over the rainbow... (Hälsingeskogen)
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Märker ni nog om det blir kö till muggen sedan... 
Edit: För att citera en bekant: "vad heter detdär blåa, kopparsulfat, läraren sade att man inte skulle äta det så jag provade förstås, jag fick väldigt ont i något organ här, så jag testade igen senare och fick ont i samma organ igen" (Hmm... låter exakt som jag (men inte med -just- kopparsulfat)...
)
Edit: För att citera en bekant: "vad heter detdär blåa, kopparsulfat, läraren sade att man inte skulle äta det så jag provade förstås, jag fick väldigt ont i något organ här, så jag testade igen senare och fick ont i samma organ igen" (Hmm... låter exakt som jag (men inte med -just- kopparsulfat)...
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
skulle kinna tänka mig att det är för att kopparn är svagt bakteridödande det funkar bättre med det
det ffanns någon undersökning om att en rostfri diskbänk tog ca 7 timmar innan bakterierna dog på den men bara 2 för en koppar dito, hur praktiskt det är med en kopparskiva i kök är en helt annan sak
det ffanns någon undersökning om att en rostfri diskbänk tog ca 7 timmar innan bakterierna dog på den men bara 2 för en koppar dito, hur praktiskt det är med en kopparskiva i kök är en helt annan sak
