PHP parse error på count()

C, C++, Pascal, Assembly, Raspberry, Java, Matlab, Python, BASIC, SQL, PHP, etc.
Användarvisningsbild
MadModder
Co Admin
Inlägg: 29995
Blev medlem: 6 september 2003, 13:32:07
Ort: MadLand (Enköping)
Kontakt:

PHP parse error på count()

Inlägg av MadModder »

Det här är helt galet.
PHP ger mig parse error på

echo count($a);

Varför i hela friden då?
Det blir ingen skillnad med sizeof().

[edit]
Ok, glöm det.
Jag hade missat ett ; efter en array-hantering innan så php behandlade allt efter som en del av detta... :oops:
Användarvisningsbild
Mickecarlsson
EF Sponsor
Inlägg: 3824
Blev medlem: 15 april 2017, 18:06:15
Ort: Malmö
Kontakt:

Re: PHP parse error på count()

Inlägg av Mickecarlsson »

Är $a en int eller array?
Användarvisningsbild
MadModder
Co Admin
Inlägg: 29995
Blev medlem: 6 september 2003, 13:32:07
Ort: MadLand (Enköping)
Kontakt:

Re: PHP parse error på count()

Inlägg av MadModder »

Det är en array. Men om det hade varit något som inte gått att räkna hade jag fått ett annat felmeddelande.
Användarvisningsbild
pi314
Inlägg: 5795
Blev medlem: 23 oktober 2021, 19:22:37
Ort: Stockholm

Re: PHP parse error på count()

Inlägg av pi314 »

Vad får du om du skriver:

print_r ($a)

respektive

var_dump($a)



Edit: Glömt semikolon är lätt i c och i php. Kan ge överraksande resultat...
Senast redigerad av pi314 28 mars 2024, 16:49:39, redigerad totalt 1 gång.
Användarvisningsbild
MadModder
Co Admin
Inlägg: 29995
Blev medlem: 6 september 2003, 13:32:07
Ort: MadLand (Enköping)
Kontakt:

Re: PHP parse error på count()

Inlägg av MadModder »

Se min edit i första inlägget.
Det fungerar nu. :)
Användarvisningsbild
Mickecarlsson
EF Sponsor
Inlägg: 3824
Blev medlem: 15 april 2017, 18:06:15
Ort: Malmö
Kontakt:

Re: PHP parse error på count()

Inlägg av Mickecarlsson »

MadModder skrev: 28 mars 2024, 16:26:15 Jag hade missat ett ; efter en array-hantering innan så php behandlade allt efter som en del av detta... :oops:
Haha, been there done that :D
Du kan alltid kolla att koden är OK med php -l dinphp.php
Osäker på om den kollen tar ditt ”fel” :D
Skriv svar