
De hade tydligen tänkt kalla en 3.5 alkohol procent för "Svergie Öl"!


Äpple must är godast ojäst och kall! Man kan även frysa in äpple must behöver då inga konserverande tillsattser.
Jag diskuterar bara hur man ska tolka lagen. Och där finns det ingen gräns på 22% för att det ska vara lagligt, där hänger hela lagligheten på att det är jäsning.RadarEnt skrev:Nu är du bara vrång.
Folköl kan aldrig bli starkare än 3,5%.
Jag påstår att det inte finns någon jäst som klarar att jäsa till 22%. Då behövs ingen lagstadgad gräns. Ge ett exempel på en jäst dryck starkare än 22% där inte sprit är tillsatt.
Gunnar Sträng.Birger1234 skrev:Vem kom på iden om att kalla en 3.5% Öl för "folköl"?!
I alla fall enligt Wikipedia.Egentligen var folköl den benämning den dåvarande finansministern Gunnar Sträng gav sitt förslag på en ölsort med en alkoholhalt på 3,2 viktprocent (4 volymprocent), mellan den dåvarande klass IIa (2,8 viktprocent, 3,5 volymprocent) och klass IIb, mellanöl, (3,6 viktprocent, 4,5 volymprocent), då mellanölets existens var föremål för diskussion. Detta förslag godkändes dock inte av riksdagen. Därefter har benämningens ursprung allmänt glömts bort och kommit att gälla öl enligt ovan.
Men ge fan i att leka privatpolis så mår du mycket bättre. Folk får väl göra som dom vill, vill jag bränna hemma är det enbart min ensak så länge jag enbart dricker dekokten själv, eller?Nerre skrev: Jag diskuterar bara hur man ska tolka lagen.
Men då är han ju redan död och kommer knappt att kunna ställas till svars.Om du t.ex. faller knall och fall ner död imorgon så är det rätt stor risk att andra kommer till skada av saker som du gjort felaktigt.