Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 06.17 2019-09-23

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 13 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Kan inte logga in win7
InläggPostat: 10.05 2018-01-30 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 5891
Ort: Kristinehamn
Jättaproblemet har uppstått. Jag har alltid haft en inloggning på min laptop "Urban" utan passord.
och när jag startade datorn så kom bara den inloggningsknappen upp. Bara att klicka så var man inne.

I dag skapade jag ett nytt konto "Admin" med passordet "Admin" och nu kommer den inloggningsknappen upp samt en knapp med "Annan användare", om jag vill logga in på Urban så finns inte den inloggningsknappen. Klickar jag på Annan användare så frågas efter Användare och passord. Skriver jag Urban i användare och lämnar passord blank så får jag meddelandet att användare eller passord är felaktigt.

Jag har även skapat passord för Urban men får fortfarande meddelandet "användare eller passord felaktigt" när jag försöker logga in som annan användare.

Jag har även testat med att ta bort passordet på Admin men inget funkar. Både kontot Urban och Admin är satta som Administratör. Vad faan gör jag för fel? Alla mina passord i chrome och dokumet är ouppnåeliga just nu.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kan inte logga in win7
InläggPostat: 12.01 2018-01-30 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 10217
Börja med att göra en backup av c:\användare\Urban.
Där finns alla dina dokument och profiler.

Sen kan man börja felsöka varför det inte går att logga in.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kan inte logga in win7
InläggPostat: 16.40 2018-01-30 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 5891
Ort: Kristinehamn
Det underligaste jag varit med om när det gäller Windows. I kontrpllpanelen under Användare finns 3 knappar, min gamla knapp "Urban" samt den nya jag skapade "Admin", samt "Gäst", alla uta passord.

Admin kan jag logga in på, men inte något av de andra. När jag försöker följa mrfrenzys råd att säkerhetskopiera användaren Urban så visar det sig att det inte finns någon sådan mapp under mappen användare. Där finns Admin, Administrator och test.

Mapparna Admin och Administrator var tomma men test innehöll 25 Gbyte data, det gjorde mig nyfiken så jag loggade ut Admin och testade att logga in på test utan passord och se på faan där var mitt konto, sim salbim.

När jag konstaterat att allt fanns så slog jag av datorn och startade om den. Då kommer den stora överraskningen. Den inloggningsknapp som tidigare hette Admin hette nu plötsligt Urban igen och Admin kunde jag logga in på om jag klickade på knappen "Annan användare".

Är inte datorernas värld helt underbar. Kan det kanske bero på att datorn köpte jag av min son när han slutade gymnasiet. Han hade den ansluten till skolans servernätverk. Varje gång jag startar upp den så kommer det upp en DOS-ruta där den försöker ansluta till Karlstads kommuns nätverk.

Hur får jag bort den dosrutan? Den verkar ställa till det för mig när jag skall starta kommunikationen. Första gången jag startar datorn så slås nätverkskortet av och kan inte slås på. Om jag startar om datorn en andra gång så funkar det som det skall.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kan inte logga in win7
InläggPostat: 17.00 2018-01-30 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06.56 2009-03-28
Inlägg: 7506
Ort: Göteborg
Gå till kontrollpanelen -> system och lämna eventuell domän.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kan inte logga in win7
InläggPostat: 17.22 2018-01-30 

Blev medlem: 21.06 2011-01-29
Inlägg: 875
Att det kommer upp ett dos-fönster tycker jag mer låter som någon gammal Novell-klient.
Användarscript till windowsdomäner kan visserligen ibland visas som ett konsollfönster beroende på konfiguration, men de körs ju inte förrän efter inloggning på domänen.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kan inte logga in win7
InläggPostat: 17.33 2018-01-30 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 5891
Ort: Kristinehamn
Den är inte ansluten till någon domän. Det enda jag kan se Är Workgroup.
Bilaga:
datorinställningar.JPG

Bilaga:
datornamn.JPG

Bilaga:
datordomän.JPG


Edit. Här dyker ju test upp som jag lyckades logga in med för att få Urban tillbaka???


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kan inte logga in win7
InläggPostat: 19.41 2018-01-30 

Blev medlem: 17.59 2009-12-21
Inlägg: 3434
Anderssons teori låter inte osannolik.
Normalt brukar man köra loginscript från %sysvol% och inte från lokal disk så det borde inte gå script när du är i en workgroup.

Men eftersom den kommer från en kommun så kan det vara en herrans massa kluriga hack i farten.

Kolla i
Citera:
%AppData%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\
där vissa fått för sig att det är lämpligt att lägga lokala login script.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kan inte logga in win7
InläggPostat: 20.04 2018-01-30 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17052
Ort: Säter
Mr Andersson skrev:
Att det kommer upp ett dos-fönster tycker jag mer låter som någon gammal Novell-klient.
Har Win7 stöd för NetWare?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kan inte logga in win7
InläggPostat: 20.22 2018-01-30 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.06 2017-04-15
Inlägg: 882
Ort: Malmö
säter skrev:
Har Win7 stöd för NetWare?

Ja, det har den. Jag har en kund som envisas med att fortfarande köra Netware och det finns tom klient till Windows 10 :o


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kan inte logga in win7
InläggPostat: 22.24 2018-01-30 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 5891
Ort: Kristinehamn
ToPNoTCH skrev:
Anderssons teori låter inte osannolik.
Normalt brukar man köra loginscript från %sysvol% och inte från lokal disk så det borde inte gå script när du är i en workgroup.

Men eftersom den kommer från en kommun så kan det vara en herrans massa kluriga hack i farten.

Kolla i
Citera:
%AppData%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\
där vissa fått för sig att det är lämpligt att lägga lokala login script.

Förstår inte var jag skall hitta %AppData%\....


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kan inte logga in win7
InläggPostat: 23.29 2018-01-30 

Blev medlem: 21.06 2011-01-29
Inlägg: 875
Skriv det i adressraden i utforskaren.
Annars är det som standard C:\Users\användarnamn\AppData\Roaming


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kan inte logga in win7
InläggPostat: 07.44 2018-01-31 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5502
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Den är också en dold mapp från början va?
Har för mig att jag letade ihjäl mig efter något liknande tills jag visade dold mappar.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kan inte logga in win7
InläggPostat: 10.04 2018-01-31 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 5891
Ort: Kristinehamn
Mr Andersson skrev:
Skriv det i adressraden i utforskaren.
Annars är det som standard C:\Users\användarnamn\AppData\Roaming

Aha. Den var inte dold, men den enda filen som fans där var "desktop.ini" som pekade på en DLL-fil som var konfigurationsfil för laptopen


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 13 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010