I aggregatet finns det ju en stor kondensatorbank och jag har plockat ut tre olika typer av högvoltskondningar som jag funderar på att lägga undan. Frågan är om de är nåt att ha eller bara skräp.
Jag tänkte någon gång labba lite med rörstärkare och kanske skulle de passa in där.
Det är som sagt tre olika typer:
1.
Wicon type KAI X 96
700 ųF 500V
Detta verkar vara en vanlig elektrolyt, den har ena polen märkt med svart. Har mätt upp ett par till strax över 700ųF och ca 100 milliOhm ESR. Har 15 st, borde väl vara användbara?
2.
Wicon type KCU 97 X 2
100ųF 300V.
Hittar ingen info om polaritet, borde väl vara en bipolär elektrolyt. Står att den endast skall användas i "intermittent use", är det möjligen tunnare oxidskikt i den tro?
Uppmätt strax över 100ųF, 150 milliohm ESR.
3.
Rifa MP PMH 5214
32ųF 400V DC 200V AC
Antar att detta också är en bipolär?
Det är väl metalliserat papper i den, vad jag förstår är det ingen höjdare.
Uppmätt till 30ųF 50 milliOhm ESR.
Att mäta DC-resistans är ju inte lätt på så här stora kondensatorer, men när jag lade 60V över polerna på var och en och de drog ingen ström mer än initialt, och spänningen sjunker sakta när de frikopplas. Mitt nätagg mäter ner på mA-nivå.
Är det någon som har lite kunskap om dessa eller liknande kondningar. Är de värda att spara eller bara skrot? Risk för att det är PCB i dem? Något annat att tänka på? Jag skulle uppskatta årtalet på dem till runt ca 1980.
Lite bilder: