Vad finns det för fallgropar - EMC, transienter osv?

PIC, AVR, Arduino, Raspberry Pi, Basic Stamp, PLC mm.
DanielM
Inlägg: 1159
Blev medlem: 5 september 2019, 14:19:58

Re: Vad finns det för fallgropar - EMC, transienter osv?

Inlägg av DanielM »

Kan man göra på något sätt som KiCad förstår vad jag menar, utan att behöva skriva upp exakt allt?
2021-02-22_20-29.png
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
TomasL
EF Sponsor
Inlägg: 36438
Blev medlem: 23 september 2006, 23:54:55
Ort: Borås
Kontakt:

Re: Vad finns det för fallgropar - EMC, transienter osv?

Inlägg av TomasL »

det var inte det jag frågade om.

Eftersom jag inte använder kicad, så kan jag inte svar dig om det, men riktig programvara bör ha någon form av kopieringsverktyg eller liknande.
DanielM
Inlägg: 1159
Blev medlem: 5 september 2019, 14:19:58

Re: Vad finns det för fallgropar - EMC, transienter osv?

Inlägg av DanielM »

Ctrl+c och Ctrl+v fungerar alltid :wink:
KiCad är riktig programvara.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
TomasL
EF Sponsor
Inlägg: 36438
Blev medlem: 23 september 2006, 23:54:55
Ort: Borås
Kontakt:

Re: Vad finns det för fallgropar - EMC, transienter osv?

Inlägg av TomasL »

Varför frågar du då, när du redan vet hur man gör?
Användarvisningsbild
mankan
EF Sponsor
Inlägg: 682
Blev medlem: 18 juli 2015, 11:23:22
Ort: Linköping

Re: Vad finns det för fallgropar - EMC, transienter osv?

Inlägg av mankan »

I schemaeditorn finns ett bättre trick än Ctrl-c/v, har för mig att man gör en kopia och klistrar in den och sedan trycker man insert varje ytterligare. Såg det i en tutorial när jag lärde mig Kicad, nånstans häri: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... dwPCWc9F8a. Bra serie men han ältar samma sak om och om igen ibland men då är det bara att spola fram en bit.
DanielM
Inlägg: 1159
Blev medlem: 5 september 2019, 14:19:58

Re: Vad finns det för fallgropar - EMC, transienter osv?

Inlägg av DanielM »

TomasL skrev:
22 februari 2021, 20:48:21
Varför frågar du då, när du redan vet hur man gör?
Om det fanns ett bättre sätt än att skriva ut exakt allt.
Alltså jag ritar en linje + några komponenter, men jag säger åt KiCad att detta motsvarar 10 likadana linjer och komponenter.
Användarvisningsbild
TomasL
EF Sponsor
Inlägg: 36438
Blev medlem: 23 september 2006, 23:54:55
Ort: Borås
Kontakt:

Re: Vad finns det för fallgropar - EMC, transienter osv?

Inlägg av TomasL »

Vad är det för information du måste skriva in?
DanielM
Inlägg: 1159
Blev medlem: 5 september 2019, 14:19:58

Re: Vad finns det för fallgropar - EMC, transienter osv?

Inlägg av DanielM »

Jag skriver inte in någon information.
Jag tänkte bara om det fanns en sådan KiCad-funktion.

Jag har 1 resistor + 1 zener. Nu vill jag säga åt KiCad att jag behöver inte ha 11 resistorer och 11 zener för att få ut detta som en 3D modell. Jag skulle bara vilja behöva säga att denna resistor och zener kan man föröka till 11 stycken var.
Användarvisningsbild
Klas-Kenny
Inlägg: 9664
Blev medlem: 17 maj 2010, 19:06:14
Ort: Växjö/Alvesta

Re: Vad finns det för fallgropar - EMC, transienter osv?

Inlägg av Klas-Kenny »

Tror knappast att det skulle gå.
Det skulle resultera i ett extremt svårläst schema.
bobobo
Inlägg: 600
Blev medlem: 10 november 2007, 22:18:30
Ort: Kungsbacka

Re: Vad finns det för fallgropar - EMC, transienter osv?

Inlägg av bobobo »

Jag har aldrig använt kicad men en snabb googling och koll av några svar på kicad-forumet verkar ge att block eller hierarkiska schema-blad kan vara lösningar på ditt önskemål (om det hade varit mer komplexa delkretsar än bara en diod och resistor).
Skriv svar