Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 16.07 2020-06-03

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 27 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 14.39 2020-04-26 

Blev medlem: 13.09 2020-04-17
Inlägg: 5
Hej!

Köpte ett lite äldre labbaggregat via tradera,
Uni-T UTP3702, som har två utgångar.

Det ena utgången funkar bra, och det går att justera både volt och Ampere.

Vid den högra utgången så händer ingenting när jag vrider på ratten för spänning. Den är fast på 0,5 Volt.

Vad skulle ni gissa på?, Vart kan man börja felsöka?

Tack på förhand!


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.47 2020-04-26 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 34098
Ort: Borås
Intern kortslutning klanal2 då CC-leden lyser, tolkar det som strömbegränsningen är aktiv


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.49 2020-04-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 19917
Ort: Säter
Det verkar vara ett liknande aggregat som det här. :)
viewtopic.php?f=2&t=98543


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.16 2020-04-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 10000
Ort: Helsingborg
Ja helt rätt säter, jag la upp och sökte hjälp. Men detta är rätt. :D


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.48 2020-04-26 

Blev medlem: 05.08 2009-06-21
Inlägg: 375
Ort: Tierp
TomasL skrev:
Intern kortslutning klanal2 då CC-leden lyser, tolkar det som strömbegränsningen är aktiv


Fast det är ju bägge CV lamporna som lyser.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.49 2020-04-26 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 34098
Ort: Borås
Hmm, behöver bättre glasögon, det var den röda markeringen som lurade mig.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.35 2020-04-26 

Blev medlem: 12.48 2009-09-02
Inlägg: 62
Ort: Nässjö
Dum fråga kanske, men...

Har du testat att vrida upp ratten för strömbegränsningen? Står den på minimum kommer aggregatet att strömbegränsa hela tiden oavsett...

/Peter


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.40 2020-04-26 

Blev medlem: 13.09 2020-04-17
Inlägg: 5
peterosd skrev:
Dum fråga kanske, men...

Har du testat att vrida upp ratten för strömbegränsningen? Står den på minimum kommer aggregatet att strömbegränsa hela tiden oavsett...

/Peter


Yes har testat det ;)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 01.44 2020-04-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.59 2013-11-16
Inlägg: 1204
Ort: Stockholm
Kan vara kortslutning/avbrott i någon effekttrissa som gör att spänningen inte kommer fram eller någon filterkonding som det blivit kortis i. Kan då vara någon säkring som gått. Men självklart ska du INTE byta säkringen innan du hitta felet! Men det behöver jag väl inte säga! Men det kan finnas fler orsaker. Man måste gå in och felsöka för att vara säker!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.47 2020-04-27 

Blev medlem: 16.01 2016-02-28
Inlägg: 576
För att sammanfatta.
1. Det är den högre delen som är felaktig
2. den högra delen larmar för Constant Current, dvs den står i strömbegränsning.
3. Mät strömmen på den högra delen, se om du kan ändra strömmen med Current ratten.

Ett fel jag hade på ett labb agg var att den diod som brukar sitta på utgången var kortsluten. den dioden har till uppgift att skydda nätagget för mot-EMK, om man exvis driver en likströmsmotor eller ett relä med stor spole.
Dioden förstörs även om man försöker ladda ett batteri och råkar polvända.

4. Stäng av agget, mät med Ohm-meter på dess utgång i båda riktningar och jämför värdena med den vänstra hela delen.
Finns en kortsluten diod på utgången lär du då se det,
5. Man kan tänka sig andra kortstlutna komponenter på utgången, exvis en kondensator nära polskurvarna.

En annan bra fråga är om agget är analogt??? Eller om det är en switchad typ????


Roy


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.04 2020-04-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.22 2008-12-17
Inlägg: 4547
Ort: Kävlinge
Notera att kanalernas layouter är spegelvända (hur dumt är inte detta), den trasiga kanalens CV lampa lyser. Alltså Constant Voltage.

Vad händer om du trycket in knappen med "Track"


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.13 2020-04-27 

Blev medlem: 13.09 2020-04-17
Inlägg: 5
anders_bzn skrev:
Notera att kanalernas layouter är spegelvända (hur dumt är inte detta), den trasiga kanalens CV lampa lyser. Alltså Constant Voltage.

Vad händer om du trycket in knappen med "Track"

Ingen förändring tyvärr om man trycker på track knappen:)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.13 2020-04-27 

Blev medlem: 13.09 2020-04-17
Inlägg: 5
opampen skrev:
Kan vara kortslutning/avbrott i någon effekttrissa som gör att spänningen inte kommer fram eller någon filterkonding som det blivit kortis i. Kan då vara någon säkring som gått. Men självklart ska du INTE byta säkringen innan du hitta felet! Men det behöver jag väl inte säga! Men det kan finnas fler orsaker. Man måste gå in och felsöka för att vara säker!



Skulle du kunna tänka dig att göra en felsökning? Bor du nära Borås-trakten? ;)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.24 2020-04-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.59 2013-11-16
Inlägg: 1204
Ort: Stockholm
Nej, tyvärr bor i Stockholm!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 22.46 2020-04-27 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 34098
Ort: Borås
Jag kan försöka hinna med en snabbtitt i helgen.
Finns det schema?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 27 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 22 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010