Problem med att få nema 34-motorn att fungera

Robot, CNC, Pneumatik, Hydraulik, mm
john25
Inlägg: 1
Blev medlem: 14 maj 2024, 09:16:12

Problem med att få nema 34-motorn att fungera

Inlägg av john25 »

Så jag skaffade en gammal varm och kall skärmaskin som hade den gamla datorn installerad på den som inte fungerade alls, efter att ha tittat inuti fann jag att jag kunde få en nema34 att passa perfekt på det gamla motorutrymmet så jag behövde bara en liten skärm och dator får det att fungera, programmeringen av maskinen är inte så svår att göra, problemet är att motorn går smidigt.

här är en länk om vad motorn gör nu, det ser ut som om den är blockerad och tvingar sig själv att röra sig
https://www.youtube.com/watch?v=ndlUAE1 ... niteSkyDev

här är motorn och använder
https://www.oyostepper.de/goods-990-S-S ... motor.html

och körningen
https://www.oyostepper.de/goods-1246-Le ... otor.html
Jag använder en raspberry pi 4-modell
X-IL
EF Sponsor
Inlägg: 8283
Blev medlem: 3 december 2008, 07:47:20
Ort: Hallstahammar

Re: Problem med att få nema 34-motorn att fungera

Inlägg av X-IL »

Min gissning är att du har för kort accelerationstid, ibland funkar det, ibland inte. Prova att rampa upp hastigheten så att du inte går från 0-100% direkt. Det kan också vara idé att öka på antalet mikrosteg, det brukar ge mjukare gång men är nog knappast hela lösningen här. Hur blir det om du stegar ett steg i taget, skippar den vissa steg då eller tickar den på?

EDIT: vad har du för drivspänning inkopplad och hur stor ström är drivaren inställd på?
Skriv svar