Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 19.56 2020-04-08

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 117 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 11.17 2020-03-20 

Blev medlem: 13.39 2009-07-02
Inlägg: 1208
Ort: Mitt i Småland
Då är det troligen ett Heidenhain std. PLC-program som ligger på eprom som inte alls är anpassat för en Modig. Skadar inte att bränna in på eprom när du knappat färdigt och vet att det fungerar


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.54 2020-03-20 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 18825
Ort: Säter
Det tror jag också.
Det är många som fuskar med att bränna Eprom.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.23 2020-03-20 

Blev medlem: 11.15 2020-02-25
Inlägg: 59
Riktigt sniket att inte bränna ett eprom innan en maskin levererades. Jag får undersöka saken då maskinen hoppat igång. Elektrikerna på jobbet har visst en maskin för att bränna nya eprom, kanske går att lösa.

Helt ofattbart att maskinen lyckats hålla sig strömförsörjd sedan mitten av åttiotalet för övrigt :)

Jag är hemskt glad för eran hjälp, kommer säkerligen fler och förhoppningsvis mer intressanta frågor framöver!


Jag har nu hunnit fram till rad 1100cirkus i plcprogrammet. Tar lite tid att knappa på folien..!
/Lasse


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.03 2020-03-20 

Blev medlem: 16.09 2018-03-02
Inlägg: 92
Ort: Burträsk
Gratulerar! :tumupp:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 01.40 2020-03-21 

Blev medlem: 11.15 2020-02-25
Inlägg: 59
Nu är den igång igen! Knappade in hela plcprogrammet från den rumänske killen, och vips var Modigen nöjd och glad igen. Nu känner jag att jag måste skaffa en gammal dator, rätt program och sladd för att kunna ha plcprogrammet sparat och kunna köra in det vid behov. Detta är inte något man vill göra många gånger känner jag.

Återkommer med vidare bekymmer framöver!

/Lasse


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.50 2020-03-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 18825
Ort: Säter
Bra jobbat. :tumupp:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.15 2020-03-21 

Blev medlem: 16.09 2018-03-02
Inlägg: 92
Ort: Burträsk
Bränn ett chip och sätt dit så behöver du aldrig mer bekymra dig... :D
Mycket bra jobbat!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.23 2020-03-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.48 2005-01-28
Inlägg: 5906
Ort: X-län
Tack för att vi fick följa en intressant tråd :tumupp:
Hade inget att tillföra tråden men som sagt den var intressant.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.59 2020-03-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 18825
Ort: Säter
L.Svedberg skrev:
Nu känner jag att jag måste skaffa en gammal dator, rätt program och sladd för att kunna ha plcprogrammet sparat och kunna köra in det vid behov.
Det är nog helt rätt tänkt som första åtgärd.
Vilken typ av Eprom sitter det i dessa system?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.13 2020-03-21 

Blev medlem: 11.15 2020-02-25
Inlägg: 59
Jag vet inte vad typen heter, men borde gå att luska ut. Dock krävs väl ändå sladd/dator för att få ut datan?

Just nu är jag bara så sjukt belåten.

Nedplockning/rengöring av maskinen får nu fortsätta, bla. krävs nog ett byte av ändlagring kulskruv i x, kanske hela skruven. Låter lite illa om den. Inga larm dock.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.17 2020-03-21 

Blev medlem: 13.39 2009-07-02
Inlägg: 1208
Ort: Mitt i Småland
Väl kämpat :tumupp:

Epromet heter HN 27512 enligt manualen jag länkade till


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.23 2020-03-21 

Blev medlem: 21.25 2008-11-06
Inlägg: 413
Ort: Övik
Köpte ändlager för kulskruven här. Var snuskigt dyra i Sverige.

https://www.ebay.com/itm/293417762468

Dubbel kolla så du har samma bara..


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.56 2020-03-21 

Blev medlem: 10.14 2018-07-24
Inlägg: 39
Bilaga:
IMG_20200321_185952.jpg
Har ett eprom över som jag tror är tomt som du kan få om du vill.
Har även en sladd över.
Dessvärre har jag ingen gammal nog dator för min brännare(LPT kabel) annars kunde jag provat att göra ett.
Jag är också en som kör från RAM och vågar inte skifta till eprom eftersom jag inte har någon back up.
Har inte klurat ut hur rutinen för att tanka ur programmet går till.....

/Christian


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.23 2020-03-21 

Blev medlem: 11.15 2020-02-25
Inlägg: 59
Hejsan Christian!

Intresserad av sladden, pris inkl frakt?

Ska jag byta eprom så köper jag nog ett nytt, småpengar och inget att chansa med tänker jag. Tror nog vi har gamla datorer på jobbet man kan låna hem och testa att tanka hit och dit med.

Nån som har ett bra recept för hur detta går till, hård/mjukvarumässigt? Operativsystem i datorn, program för att snacka med TNC etc?

Mvh/

Lasse


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.30 2020-03-21 

Blev medlem: 10.14 2018-07-24
Inlägg: 39
Betala frakten så e' den din :D
För femton år sen när jag meckade sprut på min bil var det inte helt lätt att få tag på nya chip men det kan ha ändrats.
TNC Remote från Heidenhains sida får du ladda ner :)

/C


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 117 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 11 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010