Vad gör man åt digitallinjal som glappar på nått sätt?

Elektronikrelaterade (på komponentnivå) frågor och funderingar.
mikber
Inlägg: 18
Blev medlem: 19 januari 2021, 13:28:21

Re: Vad gör man åt digitallinjal som glappar på nått sätt?

Inlägg av mikber »

När jag ser på displayen när den startar så står där TOP10, inte TOP20 som säljaren meddelat.
breflabb
Inlägg: 2771
Blev medlem: 8 oktober 2014, 17:00:54
Ort: Sörmland: 59.395514, 16.465287

Re: Vad gör man åt digitallinjal som glappar på nått sätt?

Inlägg av breflabb »

Jag tycker att alla lödningar är jätte dåliga.
Omlödning av hela kretskortet skulle nog kunna fixa felet
mikber
Inlägg: 18
Blev medlem: 19 januari 2021, 13:28:21

Re: Vad gör man åt digitallinjal som glappar på nått sätt?

Inlägg av mikber »

Jag får nog försöka finna nått företag som kan hjälpa mig. Nån som känner till nått kring Lerum, Göteborg?
Användarvisningsbild
hawkan
Inlägg: 1870
Blev medlem: 14 augusti 2011, 10:27:40

Re: Vad gör man åt digitallinjal som glappar på nått sätt?

Inlägg av hawkan »

Den säljs här så en idé kan vara att kontakta de.
https://smaskin.se/digitalraknare-dro-2 ... varv?q=dro
Angående att de inte är kompatibla med vanliga linjärskalor.
Jo det är de men det behövs en adapter, står beskrivet här.
https://smaskin.se/precisionsmatskala-dro?q=dro
mikber
Inlägg: 18
Blev medlem: 19 januari 2021, 13:28:21

Re: Vad gör man åt digitallinjal som glappar på nått sätt?

Inlägg av mikber »

Den är köpt där och jag har talat med dem. När de får in läsare som är defekta kasseras de och ersätts med ny. Tyvärr är min fem år och garantin var ett år. Adaptern har jag på min.
Användarvisningsbild
hawkan
Inlägg: 1870
Blev medlem: 14 augusti 2011, 10:27:40

Re: Vad gör man åt digitallinjal som glappar på nått sätt?

Inlägg av hawkan »

Jag tittade på den på banggood. Elektriskt är den rätt. Ttl signalnivå och db9-kontakten kopplad som alla kina-enkodrar så din adapter borde funka. Men den har upplösning 1um. Går det att ställa om upplösningen i dron? Isåfall skulle den funka.
Annars finns det en hel del på aliexpress t ex https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... hweb201603_ Han erbjuder sej att verifiera att det fungerar med din dro t o m.
mikber
Inlägg: 18
Blev medlem: 19 januari 2021, 13:28:21

Re: Vad gör man åt digitallinjal som glappar på nått sätt?

Inlägg av mikber »

Aliexpress var ju ett mycket bra tips, stort tack för det! Men eftersom det kasseras tillräckligt på detta klotet så ska jag försöka få liv i det jag har i första hand. Annars blir det att köpa nytt.
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10600
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Vad gör man åt digitallinjal som glappar på nått sätt?

Inlägg av swesysmgr »

hawkan skrev:
21 januari 2021, 23:53:04
Går det att ställa om upplösningen i dron? Isåfall skulle den funka.
Jag tror man ändrar under "Resolution setup". Någon inställning för signaltyp in hittar jag inte men manualen kommer från en annan firma som verkar köra med BiGa på sina maskiner, de kan ha valt en modell som enbart klarar 5V TTL.

Att skriva ner den fungerande skalan inställningar, resetta panelen och ställa in båda igen kan vara värt ett försök?
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
hawkan
Inlägg: 1870
Blev medlem: 14 augusti 2011, 10:27:40

Re: Vad gör man åt digitallinjal som glappar på nått sätt?

Inlägg av hawkan »

Sedär, en manual! Sidan 44 säger väl det mesta.
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10600
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Vad gör man åt digitallinjal som glappar på nått sätt?

Inlägg av swesysmgr »

BiGa parameter setup.jpg
Detta är kontrollerat så att det inte bara är något inställningsfel för den ena skalan?
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
mikber
Inlägg: 18
Blev medlem: 19 januari 2021, 13:28:21

Re: Vad gör man åt digitallinjal som glappar på nått sätt?

Inlägg av mikber »

Eftersom jag har en helt fungerande linjal, och bytt plats på dessa och därmed flyttat med mig felet så bör väl felet ligga från kontakten och ut till just det läshuvudet.
X-IL
EF Sponsor
Inlägg: 7779
Blev medlem: 3 december 2008, 07:47:20
Ort: Hallstahammar

Re: Vad gör man åt digitallinjal som glappar på nått sätt?

Inlägg av X-IL »

Hur har det gått med detta? Spännande ju.
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10600
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Vad gör man åt digitallinjal som glappar på nått sätt?

Inlägg av swesysmgr »

mikber skrev:
24 januari 2021, 17:00:46
Eftersom jag har en helt fungerande linjal, och bytt plats på dessa och därmed flyttat med mig felet så bör väl felet ligga från kontakten och ut till just det läshuvudet.
Jag tänkte om skalorna inte har identiska egenskaper? Dvs en inställda upplösningen stämmer för den ena men den andra skalan är av en annan variant med annan upplösning. Hade varit intressant att se om det finns val för olika typer av skalor också.

Inställningen verkar göras per axel genom att trycka på X eller Y efter att man gått in i menyn.
Användarvisningsbild
swesysmgr
Inlägg: 10600
Blev medlem: 28 mars 2009, 06:56:43
Ort: Göteborg

Re: Vad gör man åt digitallinjal som glappar på nått sätt?

Inlägg av swesysmgr »

X-IL skrev:
25 januari 2021, 10:16:45
Hur har det gått med detta? Spännande ju.
Vi lödar special uppdrag

Vi utför snabb lagning och är flexibla med löd-jobb sk. lego lödning i mycket små serier. Te.x laga en Porttelefon, Intercom, kretskort, fjärrkontroll till bil.

Löda nya kontakter, byta micro-strömbrytare, löda dit nytt batteri, m.m
Startkostnad 300kr inkl. Moms (enklare lödningsuppdrag löser vi ofta för de 300 kronorna)


https://www.chipnplay.se/lodning

Ligger på Backaplan mellan Coops parkering och ÖoB.
mikber
Inlägg: 18
Blev medlem: 19 januari 2021, 13:28:21

Re: Vad gör man åt digitallinjal som glappar på nått sätt?

Inlägg av mikber »

Det lät ju som ett företag som klarar lödningen. Tack för det! : ) Men nu har jag två avlägset bekanta som kanske ska fixa det, så vi får se hur det fortlöper. Tur man inte har bråttom. Rapport kommer givetvis här när problemet är löst.
Skriv svar