Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 10.30 2020-07-13

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 8 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 19.51 2019-11-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.44 2009-05-11
Inlägg: 852
Ort: Småland
ok jag har letat och läst och tittar runt men har inte riktigt hittat en enkel tuta och kör ritningsprogram där man kan enkelt skissa upp hur man ska ha det.
Det senaste jag testar nu är KiCAD och det är inte helt omöjligt att jag gör fel (tvärtom jag tror jag gör fel) men när jag ska börja något basic och sätta ut en ATMega326P men när jag försöker få upp den så får jag upp dessa som inte alls liknar den kretsen. det ska ju vara 14 ben på varje sida men det är det inte på någon alternativ eller det kanske ska vara det.

Bilaga:
atmega.PNG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.07 2019-11-11 

Blev medlem: 06.34 2009-10-11
Inlägg: 269
Ort: Västerås
Det som du ser där är schemasymbolen sedan så väljer du vilket footprint du vill att ska vara kopplat mot schema symbolen. Vart pinnarna sitter i schemat spelar ingen roll för hur det blir ritat i PCB vyn. Det är bara den som gjort symbolen som tyckte att det blir enklare schematiskt om alla utgångar ritas på samma sida.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.09 2019-11-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.27 2011-08-14
Inlägg: 1734
Det är rätt. Nu handlar det bara om pinnarna och vad de heter.
Kapslingen väljer du senare, i den symbolen bredvid nyckelpigan.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.16 2019-11-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.44 2009-05-11
Inlägg: 852
Ort: Småland
ok har börjat men stiftet 22 finns inte med??


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.26 2019-11-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.44 2009-05-11
Inlägg: 852
Ort: Småland
ok detta är absolut inte snygg draging men testade bara lite nu

Tanken är testa göra en ritning från denna sida
http://www.gammon.com.au/breadboard
som visar en basic koppling till chipet.

Bilaga:
atmega2.PNG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.31 2019-11-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.52 2005-04-20
Inlägg: 19545
Ort: Lund
Spelar på ett sätt ingen roll hur det ser ut ovan, men är det mer komplext skadar det inte att göra det ungefär så man tänkt det skall vara sedan med komponenterna.

Ok 22 var jord, hade dock aldrig accepterat att alla pinnar inte ritas ut oavsett och har aldrig sett det heller, förutom någon gång från något amatör ihopsatt lib. Hoppas verkligen inte det där är ett bibliotek från kicad själva.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.54 2019-11-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11.44 2009-05-11
Inlägg: 852
Ort: Småland
Tja den följde med när jag installerade programmet.


verkar som MU har 22 med


Sådär nu har jag gjort vad jag tror ska fungerar :)

Bilaga:
atmega3.PNG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.45 2019-11-16 

Blev medlem: 16.55 2017-05-17
Inlägg: 179
Ort: Oslo, Norge
Tips: hvis du setter et "no connect" symbol på de pinnene som du ikke bruker, så får du færre klager i drc / erc.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 8 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010