Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 23.27 2019-12-07

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 44 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 21.07 2015-08-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32584
Ort: Borås
Nästan obegränsat, gissar runt 50k komponenter eller så, både i ANSI och IEC.
Extremt lätt att göra egna komponenter eller modifiera de som redan finns.
Det enda riktigt dåliga, än så länge är 3D, å andra sidan är det enkelt att importera layouten i ett vettigare program som Inventor eller så.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.01 2015-08-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7942
Ort: Gävle/Valbo
3D är ju inte absolut nödvändigt för mig, men en kul funktion... Och om man ska räkna med Inventor till EDWin så blir det snabbt dyrare... Man kan ju iofs ta en titt på EDWin också (om man orkar).


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.44 2015-08-26 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32584
Ort: Borås
Den enda orsaken till att man behöver 3D är ju för att prylen för det mesta skall in i en låda eller liknande, Då är det bekvämt med Inventor eller liknande program, så man på ett enkellt sätt kan få fram mekaniska ritningar.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.48 2015-08-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1930
Ort: Landskrona
Kan man använda licensen till diptrace på fler datorer eller är det bara kopplat till en dator?

Vad händer om man måste installera om allt? kan licensen återanvändas

Licensen gäller bara den version man köper men inte uppgraderingar antar jag?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.13 2015-08-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24155
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Licensen är ju till en viss nivå, uppgraderingar ingår. Att använda licensen på flera burkar fungerar, har inte sett att detta skulle vara begränsat men å andra sidan har jag ej heller rotat i detta. Har du bevarat licensuppgifterna så ska det fungera att ominstallera så mitt råd är att spara licens datat på separat media.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.27 2015-08-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1930
Ort: Landskrona
Låter finemang :)



Har nu ritat första dip trace schemat mycket tervliga funktioner men när jag ERC får jag ett fel jag inte fattar. Den verkar tycka att ic kretsens gnd pinne är kortsluten till just gnd? WTF


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.42 2015-08-26 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.29 2005-05-10
Inlägg: 38005
Ort: Söderköping
Case problem? "Gnd" vs. "GND"?

Av någon anledning så verkar den inte uppfatta
dessa nät som samma nät...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.45 2015-08-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1930
Ort: Landskrona
Bra förslag men det verkar itne vara det ändå. Bytte till GND och den gnäller på samma


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.50 2015-08-26 
Moderator
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.44 2007-02-23
Inlägg: 4419
Ort: Åkarp / Uppsala
Är det två olika nät? Vad säger nätlistan?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.16 2015-08-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1930
Ort: Landskrona
vad jag kan se är de exakt lika.
ritade om kopplingen mellan IC/CAP/JORD och får samma varning

fattar inget.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.25 2015-08-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24155
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Bilaga:
ERC.JPG


Funkar hos mig


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.42 2015-08-26 
Moderator
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.44 2007-02-23
Inlägg: 4419
Ort: Åkarp / Uppsala
Vad menar du med "exakt lika"? Har du bara 1 nät som är Gnd eller har du två?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.13 2015-08-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7942
Ort: Gävle/Valbo
Vad har pinnen på komponenten för "polaritet"? Vissa pinnar är 3-state och vissa är in- eller ut-gångar. Kopplar du GND till en utgång kan det bli så att den klagar antar jag(?)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.27 2015-08-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1930
Ort: Landskrona
hcb skrev:
Vad menar du med "exakt lika"? Har du bara 1 nät som är Gnd eller har du två?


1 nät. menade att när jag klickar på nätet vid picen och på annat ställe så säger den samma sak. dvs lika


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.28 2015-08-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.16 2006-09-16
Inlägg: 1930
Ort: Landskrona
PeterH skrev:
Vad har pinnen på komponenten för "polaritet"? Vissa pinnar är 3-state och vissa är in- eller ut-gångar. Kopplar du GND till en utgång kan det bli så att den klagar antar jag(?)



Kan jag skicka filen till dig så kan du prova... det är säkert ngt enkelt nybörjar misstag


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 44 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010