Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 14.26 2019-11-13

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 8 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: PDM för Solidworks
InläggPostat: 13.20 2014-06-03 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.13 2003-06-17
Inlägg: 7057
Ort: Sthlm.
Någon här som har erfarenhet av olika PDM-lösningar för Solidworks?
Vad har funkat och vad har inte funkat?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: PDM för Solidworks
InläggPostat: 14.39 2014-06-03 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17769
Ort: Säter
Vad är PDM?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: PDM för Solidworks
InläggPostat: 14.58 2014-06-03 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.13 2003-06-17
Inlägg: 7057
Ort: Sthlm.
http://en.wikipedia.org/wiki/Product_data_management
http://sv.wikipedia.org/wiki/Product_Data_Management

Kortfattat ett program eller plug-in för att hantera filer med versionshantering och liknande.
Kan vara hur litet eller hur omfattande som helst.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: PDM för Solidworks
InläggPostat: 16.36 2014-06-08 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.33 2005-12-09
Inlägg: 3546
Ort: Helsingborg
Finns där några valmöjligheter förutom deras egen?

Vi kör Siemens Teamcenter, som fungerar till olika CAD-system, men med kanske 100 användare känns
det som vi är något för små för det, det känns mer som något för företag med 10.000-tals anställda som
kan ha en hel avdelning specialiserad på att administrera det.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: PDM för Solidworks
InläggPostat: 17.48 2014-06-08 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.13 2003-06-17
Inlägg: 7057
Ort: Sthlm.
Verkar finnas en hel del faktiskt, blev förvånad själv.

Men det är kanske bäst att använda deras egna, borde vara bäst integrerat.
http://www.solidworks.com/sw/products/p ... se-pdm.htm


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: PDM för Solidworks
InläggPostat: 14.45 2014-06-17 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.48 2008-05-26
Inlägg: 2211
Ort: Genarp
teamcenter för SLDW, finns det någon annan?
o PDM link typ windchill alt wildfire för creo2 /Pro e


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: PDM för Solidworks
InläggPostat: 13.19 2014-06-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.33 2005-12-09
Inlägg: 3546
Ort: Helsingborg
Teamcenter kostar miljoner att sätta upp och ändå hittar ingen inget i det. :) Deras fina klient skriven
i "prestandaspråket #1" Java är snabb som en snigel på Valium på min sprillans nya arbetsstation.

Så är det inte extremt komplexa projekt med 100-tals konstruktörer inblandade så skall man
nog välja någon annan PDM... Autodesk Vault som vi körde innan är mycket smidigare för ett
medelstort/litet företag.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: PDM för Solidworks
InläggPostat: 08.16 2014-08-28 

Blev medlem: 07.46 2014-08-28
Inlägg: 2
Vi har ett system som heter advantum. Tycker att det funkar bra, kanske inte jättesnabbt, men det har de funktioner vi behöver.
Svenskutvecklat, så de önskemål vi framför faller inte för döva öron. :) Tror det är betydligt lägre prisklass än t.ex. teamcenter både när det gäller inköp och underhåll...


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 8 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010