Svenska ElektronikForumet
https://elektronikforumet.com/forum/

CamBam-tråden
https://elektronikforumet.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=61873

Författare:  ghost_rider [ 20.41 2012-10-07 ]
Inläggsrubrik:  CamBam-tråden

Jag gissar att vi är några stycken som använder oss utav cambam och ibland poppar det upp frågetecken.
Tänkte då att detta kunde bli en samlingstråd,istället för att alla startar nya trådar med sina cambam relaterade problem.

Jag går först ut.

Jag har caddat en detalj som jag skulle vilja fräsa ut.
Detaljen ser ut som så.
Bilaga:
spänne_solid.jpg


När jag sparar den som dxf till cambam blir det såhära
Bilaga:
spänne.jpg


Frågan är då, hur tusan får jag bort mitt material så att jag har kvar den lilla klacken?

Författare:  tecno [ 20.50 2012-10-07 ]
Inläggsrubrik:  Re: CamBam-tråden

:humm:
Citera:
som dxf till


Vad caddar du i för pgm? Eller är det ett fel?

Författare:  ghost_rider [ 20.55 2012-10-07 ]
Inläggsrubrik:  Re: CamBam-tråden

Solidworks


[edit]
Jag fick klämm på det, efter lite pill.
De man var tvungen att göra var att man fick kopiera de olika linjerna, joina dem, spara, klistra in, joina osv.
tillslut fick man ngt liknade detta, vilket resulterade i att jag kunde skrota bort innehållet.

Författare:  tecno [ 21.00 2012-10-07 ]
Inläggsrubrik:  Re: CamBam-tråden

Varför dxf? Är det inte enklare att spara som stl och ta in den i Cambam? Jag använder inte Cambam men den klarar väl av stl och det om nåt måste ju vara enklare.

Jag hade ritat i AC och sparat i 3 lager som dxf och lyft in det i Sheetcam, snipp snapp färdigt.

Författare:  ghost_rider [ 21.02 2012-10-07 ]
Inläggsrubrik:  Re: CamBam-tråden

hm, bra där.
Har faktiskt inte testat stl, jag har alltid sparat till dxf och utgått ifrån den.

Författare:  primerone [ 22.13 2015-01-28 ]
Inläggsrubrik:  Re: CamBam-tråden

Tänkte kapa den här tråden lite för att dryfta mitt nuvarande CamBam problem.

Kan man på något enkelt sätt i CamBam dela upp ett fräsjobb i 2 sammanfogade delar?
Jag håller på att fräsa en offerskiva till min lilla bordsfräs. Den ska täcka hela bottenytan (550x450 mm), men min aktiva fräsyta är bara ca 460x300. Jag hittade en video på Youtube (hittar den dock inte igen) där en kille fräste väldigt långa bitar genom att "skarva" fräsningen. Han använde VCarvePro tror jag och det programmet hade en funktion för att dela upp fräsningen. Fysiskts använde han en rakfräst stödbit och ett hål han definerade som referens i VCarve.

Jag började köra ena halvan idag. Delade manuellt de långa ytterlinjerna i CamBam så den inte skulle få för sig att försöka fräsa längre än den fysiskt klarar.
Första delen, som bestod i 5 st försänkta fästhål samt halva ytterkonturen, gick bra men är det rätt metod att göra så här? Det är ganska omständigt och jag fasar för de 55 försänkta hålen till islagsmuttrarna som ska köras på andra sidan.

Har någon information om enklare sätt är jag tacksam.

Författare:  Jonaz [ 22.31 2016-03-27 ]
Inläggsrubrik:  Re: CamBam-tråden

3dconnexion's 3Dmus Spacexplorer funkar fint i Cambam.
Lägg in 3DMouse.dll i mappen plugins som finns i Cambam.

För att "Fit" knappen skall funka så se till att Cambam är sista aktiva programmet gå till 3DConnections Button layout, där skall det stå cambam.exe klicka på Fit rullgardinen, välja Macros, välj New macro, döp ditt macro till något lämpligt, klicka på spela in macro, tryck på "Home" tangenten, spara. Klart!

Själv var jag tvungen att använda FN tangenten för att aktivera home knappen men det var inga problem.

Hoppas att det hjälper någon!

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/