Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 05.09 2019-10-22

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 7 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: CamBam-tråden
InläggPostat: 20.41 2012-10-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.48 2008-05-26
Inlägg: 2211
Ort: Genarp
Jag gissar att vi är några stycken som använder oss utav cambam och ibland poppar det upp frågetecken.
Tänkte då att detta kunde bli en samlingstråd,istället för att alla startar nya trådar med sina cambam relaterade problem.

Jag går först ut.

Jag har caddat en detalj som jag skulle vilja fräsa ut.
Detaljen ser ut som så.
Bilaga:
spänne_solid.jpg


När jag sparar den som dxf till cambam blir det såhära
Bilaga:
spänne.jpg


Frågan är då, hur tusan får jag bort mitt material så att jag har kvar den lilla klacken?


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CamBam-tråden
InläggPostat: 20.50 2012-10-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24065
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
:humm:
Citera:
som dxf till


Vad caddar du i för pgm? Eller är det ett fel?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CamBam-tråden
InläggPostat: 20.55 2012-10-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.48 2008-05-26
Inlägg: 2211
Ort: Genarp
Solidworks


[edit]
Jag fick klämm på det, efter lite pill.
De man var tvungen att göra var att man fick kopiera de olika linjerna, joina dem, spara, klistra in, joina osv.
tillslut fick man ngt liknade detta, vilket resulterade i att jag kunde skrota bort innehållet.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Senast redigerad av ghost_rider 21.01 2012-10-07, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CamBam-tråden
InläggPostat: 21.00 2012-10-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24065
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Varför dxf? Är det inte enklare att spara som stl och ta in den i Cambam? Jag använder inte Cambam men den klarar väl av stl och det om nåt måste ju vara enklare.

Jag hade ritat i AC och sparat i 3 lager som dxf och lyft in det i Sheetcam, snipp snapp färdigt.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CamBam-tråden
InläggPostat: 21.02 2012-10-07 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.48 2008-05-26
Inlägg: 2211
Ort: Genarp
hm, bra där.
Har faktiskt inte testat stl, jag har alltid sparat till dxf och utgått ifrån den.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CamBam-tråden
InläggPostat: 22.13 2015-01-28 

Blev medlem: 17.56 2014-07-08
Inlägg: 126
Ort: Växjö
Tänkte kapa den här tråden lite för att dryfta mitt nuvarande CamBam problem.

Kan man på något enkelt sätt i CamBam dela upp ett fräsjobb i 2 sammanfogade delar?
Jag håller på att fräsa en offerskiva till min lilla bordsfräs. Den ska täcka hela bottenytan (550x450 mm), men min aktiva fräsyta är bara ca 460x300. Jag hittade en video på Youtube (hittar den dock inte igen) där en kille fräste väldigt långa bitar genom att "skarva" fräsningen. Han använde VCarvePro tror jag och det programmet hade en funktion för att dela upp fräsningen. Fysiskts använde han en rakfräst stödbit och ett hål han definerade som referens i VCarve.

Jag började köra ena halvan idag. Delade manuellt de långa ytterlinjerna i CamBam så den inte skulle få för sig att försöka fräsa längre än den fysiskt klarar.
Första delen, som bestod i 5 st försänkta fästhål samt halva ytterkonturen, gick bra men är det rätt metod att göra så här? Det är ganska omständigt och jag fasar för de 55 försänkta hålen till islagsmuttrarna som ska köras på andra sidan.

Har någon information om enklare sätt är jag tacksam.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: CamBam-tråden
InläggPostat: 22.31 2016-03-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.06 2003-11-04
Inlägg: 1999
Ort: Huddinge
3dconnexion's 3Dmus Spacexplorer funkar fint i Cambam.
Lägg in 3DMouse.dll i mappen plugins som finns i Cambam.

För att "Fit" knappen skall funka så se till att Cambam är sista aktiva programmet gå till 3DConnections Button layout, där skall det stå cambam.exe klicka på Fit rullgardinen, välja Macros, välj New macro, döp ditt macro till något lämpligt, klicka på spela in macro, tryck på "Home" tangenten, spara. Klart!

Själv var jag tvungen att använda FN tangenten för att aktivera home knappen men det var inga problem.

Hoppas att det hjälper någon!


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 7 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010