LÖST, eller nåt. Eagle och utskrift av schema?

Elektronikrelaterad mjukvara/litteratur. (T.ex schema-CAD, simulering, böcker, manualer mm. OS-problem hör inte hit!)
Användarvisningsbild
Gorgus
Inlägg: 1518
Blev medlem: 24 april 2006, 22:42:42
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

LÖST, eller nåt. Eagle och utskrift av schema?

Inlägg av Gorgus »

Har inte hållit på med Eagle på flera år men tänkte jag skulle passa på nu. Installerade den fria versionen, under Windows 10, från Autodesk och började prova. Jag kommer inte helt överens med Eagles UI, men man kanske vänjer sig.

Problemet nu är när jag vill skriva ut ett schema. Jag har ritat följande enkla schema:
eagle1.gif
När jag väljer att skriva ut till PDF så får jag följande resultat:
eagle2.gif
Som synes så blir alla texter HELT fel.

Är det jag som gjort nåt fel eller är det programmen? Nån mer som har samma problem? är det nåt slags ROT4-kodning?

Edit: Kan tillägga att Eagle är det enda programmet som beter sig så här.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Senast redigerad av Gorgus 6 oktober 2020, 22:36:58, redigerad totalt 1 gång.
Användarvisningsbild
Gorgus
Inlägg: 1518
Blev medlem: 24 april 2006, 22:42:42
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Re: Eagle och utskrift av schema?

Inlägg av Gorgus »

Ok, ingen behöver svara, tydligen har jag upptäckt/råkat ut för en bugg.

Det är bara om jag väljer att skriva ut schemat monokromt (black) som texterna blir fel. Har tyvärr ingen skrivare just nu så jag kan prova om det bara gäller PDF eller vanliga utskrifter också.
Användarvisningsbild
TomasL
EF Sponsor
Inlägg: 35415
Blev medlem: 23 september 2006, 23:54:55
Ort: Borås
Kontakt:

Re: LÖST, eller nåt. Eagle och utskrift av schema?

Inlägg av TomasL »

Du borde väl kunna skriva till pdf i färg också
Användarvisningsbild
Gorgus
Inlägg: 1518
Blev medlem: 24 april 2006, 22:42:42
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Re: LÖST, eller nåt. Eagle och utskrift av schema?

Inlägg av Gorgus »

Ja, och då fungerar det.
Användarvisningsbild
bit96
Inlägg: 2342
Blev medlem: 3 september 2007, 10:04:29
Ort: Säffle

Re: LÖST, eller nåt. Eagle och utskrift av schema?

Inlägg av bit96 »

Lustigt att alla tecken verkar förflytta sig tre "ASCII-steg" framåt?
Användarvisningsbild
Gorgus
Inlägg: 1518
Blev medlem: 24 april 2006, 22:42:42
Ort: Eskilstuna
Kontakt:

Re: LÖST, eller nåt. Eagle och utskrift av schema?

Inlägg av Gorgus »

Jaha, det var tre, fick det till fyra..

Ja, och bara när man skriver ut svartvitt.
Skriv svar