CNC 6040 (drh)

Från ElektronikWikin

Hoppa till: navigering, sök
CNC 6040

CNC 6040 en CNC fräs för 14 000 SEK inkl frakt 2011-11-11. Beställd på eBay från "industry-village" i England och kunde hämtas ut efter ungefär en vecka på Posten i två paket på totalt 55 kg.

Arbetsyta: 400 (X) * 580 (Y) * 65 (Z) mm

VFD:n var fraktskadad. Finishen är ok men inte mer. Två felaktiga aluminiumvinklar. Den medskickade chucken passade inte dom medföljande verktygen. Men allt skulle ersättas.

Max fart lär vara 5000 mm/min, dock osäkert om den tål det.

2011-11-28 Ny inverter (utan fraktskador) till spindeln. Beställning på en "enkel" spindel "Kress 1050". Med tanke på att den ska vara lättare att använda, slippa vattenkylningen och mindre störningar.

Som den sitter nu så hamnar XX för högt och man måste höja upp det man ska fräsa i. Lösningen är att man borrar upp hål i den skyddsplåt som sitter på fräsen och monterar den på den. Då kan man borra hålen lite längre ut på fästet och slipper på så sätt att fräsa bort så mycket som jag gjorde.[1]

Vattenkylningen måste alltid vara igång

Innehåll

Bilder

Bordet och några stöd till kedjorna
Undersidan
Paket nr2
Stegmotorer
VFD:n ser ännu så länge bra ut
Div tillbehör
Styrningen till stegmotorerna och vattenpumpen
Baksidan
Lite lätt mosad
Nu händer det saker
Första motorn på plats
Kopplingen
Ena kedjan fästes med tre skruvar
Kablarna till motorerna var dragna i kedjorna
Bara resten kvar :)
Lite blandat med 3,175 mm skaft från CNC-plus levererat 2011-11-15. De två borrarna till höger: Well för plast, aluminum, koppar och andra mjuka material. Övriga: Well för kolfiber plast, hårdlaminat, PCB, trä.
tools2.jpg
tools1.jpg
Kress 1050 fräs- och slipmotor (1050 FME-1) på 1050 W
Nya fästet på plats
Spindeln likaså
62.jpg
Första provbiten
6 mm Makrolon
65.jpg
Efter ombyggnaden av fästet
Efter ombyggnaden av fästet
Fler tvåskärsfräsar och en ny 6 mm spännhylsa

Modifiering av spindelfäste Kress

Kress och till den ett passande fäste. Fick borra upp två hål i den för att kunna skruva fast den i fräsen. Men det blev lite trångt för skruvskallarna, tror ni att man kan sätta den i en pelarborrmaskin med ett 13 mm borr och låta borret sakta nöta bort 1 mm ? Nu skulle man haft en fräs :)

57.jpg
53.jpg
54.jpg
55.jpg
56.jpg

Det som är kritiskt är att planet där hålen kommer ut är exakt parallell med väggarna i hålet där spindeln sitter och detta plan bearbetar du ju inte när du borrar upp hålen för bultarna. Skaffa också en försänkare och ta upp ett hål med den så att bultskallen ligger an mot plan yta. Alternativt att du filar bort krökarna på fästet.


Körning med pinnfräsen. Tyvärr så tar pelarborren max 13 mm, och fräsarna finns i storlek 12 eller 16 mm. Och skruvskallarna är 13 mm. Blir till att köra flera gånger. Resultat efter första körningen:

58.jpg
59.jpg
60.jpg Fästet på plats
61.jpg Spindeln också på plats
62.jpg

Sitter nu så hamnar den lite för högt och man måste höja upp det man ska fräsa i. Lösningen är att man borrar upp hål i den skyddsplåt som sitter på fräsen och monterar den på den. Då kan man borra hålen lite längre ut på fästet och slipper på så sätt att fräsa bort så mycket som jag gjorde. Man kan också välja skruvar med lite mindre "skalle".

Kressen är på gränsen till för stor till denna fräs och det bästa hade varit att tillverka en adapterplatta i 15 mm aluminiumplåt. På köpet hade du kunnat montera fästet längre ned och då finns inte behovet att höja upp arbetsstyckena på samma sätt som nu.

Frässpindel som följde med har nackdelen att den måste vattenkylas, stör stegmotorerna, stör åskskydd, sämre lager, och är svårare att sköta.

På denna skyddsplåt är avsikten att montera ett nytt fäste (har ingen aluminium)

Ombyggnad av fästet:

70.jpg
71.jpg
72.jpg
73.jpg
74.jpg
75.jpg
76.jpg
77.jpg

Innanmätet i 3 Axis Mini-CNC Controller

Framsida "Drive" "Water pump"
Baksida Driv-X/Y/Z, Parallell port, Kylfläkt, AC IN 200-240 V, Vattenpump
Axelstyrnings kretskort
Parallellports kretskort
Översikt
Frontpanelens baksida

Mjukvara

SheetCam 6.2 fungerade dåligt och istället installerades SheetCam TMG. I den kan Mach3 post processor väljas. Prov av att öka farten med 4 gånger gick bra.

Motor inställningar och konfiguration:

X-axel inställning
Y-axel inställning
Z-axel inställning

Se även

  • Mach3 - programvara för CNC styrning

Externa länkar

Personliga verktyg