Sida 1 av 2
Inramning till Whiskyflaska
Postat: 29 december 2005, 18:17:58
av jack
Hej. Har nyligen fått hem en ganska fin whiskyflaska som jag nog kommer att spara på ett tag.
Funderar på att bygga någon slags inramning eller kupa till den. Kanske något med plexiglas och lysdioder?

Någon som har några ideer?
Tacksam för svar.
//jack
Postat: 29 december 2005, 18:31:52
av zeus
Lagra den mörkt

Postat: 29 december 2005, 18:37:38
av jack
Är det solljus eller ljus i allmänhet?
Man kanske kunde sätta in den bakom lite mörkt plexi och belysa den med något diskret ljus?
Postat: 2 januari 2006, 11:30:15
av Jonaz
Den blir inte bättre än vad den redan är, snarare blir whiskyn sämre nu när den är på flaska. Drick upp den. Vad är det för sort?
Postat: 2 januari 2006, 11:33:18
av jack
Jo jag vet att den inte blir bättre. Tänker nog ändå spara den ett tag.
Det är flaska nummer 3 ur min fars fat från Mackmyra. Elegant, på Bourbon.
Postat: 2 januari 2006, 12:38:03
av JimmyAndersson
Man kan kanske bygga en liten monter?
Bottenplattan i trä. Sidor i plexiglas. Sedan snygga (mörka?) trälister längs hela kanterna.
I listerna sätter man blåa eller vita lysdioder som lyser upp plexiglaset. I botten (precis under flaskan) sätter man en gul lysdiod som lyser upp flaskan en aning.
Lite trevlig ascii-grafik...
Kod: Markera allt
# = Trä.
--- = Plexiglas.
Ovanifrån:
#----#
| |
| |
#----#
Framifrån:
#----#
# #
# #
######
Postat: 2 januari 2006, 12:47:37
av jack
ASCII is the shit
Har funderat på något liknande. Kanske ett plexiglasrör, med något fins träslag uppe och nere..
Postat: 2 januari 2006, 13:12:47
av JimmyAndersson
Det skulle bli snyggt, och lite lättare att göra.
Funderar själv på en inramning för mina flaskor. Jag har sparat (tomma) flaskor som står på en rad ovanför skåpen i köket. De drar åt sig så mycket damm... Inte kul. Mitt problem är att hyllan är över 2 meter lång och att jag kunna komma åt flaskorna och glasen ibland. Jag kanske behöver göra flera mindre dörrar eller nåt sådant...
Postat: 6 januari 2006, 14:25:49
av ondskehem
Bygg nått med inbyggt peltier

.
Då kan du knäppa på den funktionen om ca. 5år när törsten är som störst, och få väl avkyld whisky (OM den nu skall vara det??? Vad vet jag, med mina blotta 17år på Jorden har denna kunskap inte kommit till mig än)...
Annaars kan du kasta bort whiskyn o kyla Cola eller Jolt istället

Postat: 6 januari 2006, 14:39:52
av JimmyAndersson
Om whisky ska vara kall eller rumstempererad är en smaksak. Själv föredrar jag iskall, men det finns vissa sorter (speciellt de som lagrats riktigt länge) som är mums i rumstemperatur.
Men det godaste är nog ändå tequila.

Postat: 7 januari 2006, 13:17:58
av MegaWatti
Aldra först borde du "vaxa" korken. och är det en vanlig vin kork borde flaska ligga ner så korkn blir våt hela tiden. Så inte alkoholen läcker.
Eller det kanske man bara gör med vin?
Postat: 7 januari 2006, 14:38:18
av Spinxen
MegaWatti: Det är inte för att behålla alkoholen i vinet, utan för att hindra syre från att komma in. Syret får vinet att oxidera.
Postat: 8 januari 2006, 00:51:46
av Henry
Och då bilda diverse syror som tex vinäger.
Postat: 12 januari 2006, 13:56:11
av Motormannen
Mmmm vinäger...
Postat: 12 januari 2006, 14:26:06
av Spinxen
Dags att dra ner på Simpsons, Motormannen
