Sida 3 av 5

Re: Japansk riskokare och hotplate

Postat: 21 september 2011, 16:54:46
av limpan4all
3200:- + 1100:- i frakt sen moms och antagligen tull på det hela också...
Blir väl uppåt 6000:- innan den står i köket :vissla:
Nåväl, om jag kan tycka att 42 kSEK för en glassmaskin är överkomligt så...
Man kanske skulle satsa på en riktig riskokare om skillnaden mellan platta på spisen motiverar så pass med pengar.

Kom gärna tillbaka och ge oss en recension om hur det gick och hur bra den är.

Re: Japansk riskokare och hotplate

Postat: 21 september 2011, 17:15:08
av prototypen
Vi kanske skulle göra ett litet gruppköp, eller kanske Riskokare Import AB.

Protte

Re: Japansk riskokare och hotplate

Postat: 21 september 2011, 17:20:54
av blueint
limpan, Varför lägger du 42 kSEK på en glassmaskin ..? ;)

Re: Japansk riskokare och hotplate

Postat: 21 september 2011, 17:50:27
av monkiemike
Frugan är kvar i Japan... Så frakten borde inte bli så pass hög :D

Re: Japansk riskokare och hotplate

Postat: 21 september 2011, 17:55:40
av hcb
>Okay så jag behöver en bjässe till transfo. Vart kan jag hitta en sådan?

Det verkar finnas en marknad för 230->115/120 V transformatorer för bl.a. båtbruk av alla saker. Jag har ingen erfarenhet av någon av säljarna, jag sökte bara snabbt på blocket.
http://www.blocket.se/jonkoping/Transfo ... ?ca=20&w=3
http://www.blocket.se/stockholm/Trafo__ ... ?ca=20&w=3
http://www.blocket.se/stockholm/Transfo ... ?ca=20&w=3

För övrigt kan jag bara konstatera att _jag_ saknade japansk mat efter en tvåveckors vistelse i landet för några år sedan. Japansk frukost på LH-flyget till Japan fick mig att längta efter flygmat :D

Edit: Men se som sagt upp med om de japanska prylarna tål 120 V.

Re: Japansk riskokare och hotplate

Postat: 21 september 2011, 19:25:48
av monkiemike
Tack så mycket för hjälpen.
Naiv som man är så trodde jag att det bara skulle vara en lätt sak att fixa med en liten transfo.
Jag gillar modellen med hjul (14.7kg) hahaha
Får bli att köpa en "Oversea" modell som är byggd för 220V

Ja Japansk mat är gott... men dom är lite väl rädda för fett tycker jag. :D
Sen är jag lite kräs magad när det kommer till manetsushi , natto , torkade bläckfisksarmar och diverse anrättningar gjorda med sjögräs.
men den delen av livet är över för en stund nu. Nu kan jag äta kött och ost igen!
(är väldigt dyrt med kött och ost i Japan)

Vart var du på semester ?

Re: Japansk riskokare och hotplate

Postat: 21 september 2011, 22:14:59
av limpan4all
Nja, riktigt så illa ställt är det inte.
Den har gått upp rätt duktigt de senaste åren, fick ett specialpris när jag köpte min, var vist en demomaskin så jag la bara upp 25 kSEK.
Fast skulle den rasa så att jag inte kunde laga den så skulle nog nästa bil få vänta på sitt inköp och så vart det en ny glassmaskin istället...
Glass är fantastiskt eller hur :vissla: :vissla: :vissla:

Re: Japansk riskokare och hotplate

Postat: 21 september 2011, 22:19:32
av Swech
De torkade småfiskarna istället för chips är ju lite speciella.... :D
Eller fiskarna som tittar på dig på bordet. arigatou demo kekko desu

Jag föredrog den där blandningen av pizza och omelett som man själv
fick laga till vid bordet... vad fasen den nu hette...

Swech

Re: Japansk riskokare och hotplate

Postat: 21 september 2011, 22:21:37
av blueint
Japansk kultur är klart annorlunda.. ;)

Re: Japansk riskokare och hotplate

Postat: 21 september 2011, 22:32:24
av labmaster
Det hela tycks vara utrett genom att du kan köpa en modell oversea gjort för 220V. Varför sa du inte detta från början? Då hade vi ju sparat en massa bokstäver.

För att ta något helt annan. När jag ser din signatur kommer jag att tänka på den legendariske djungelmannen Tarzan apornas son. Har du släktband till Tarzan och Jane?

Re: Japansk riskokare och hotplate

Postat: 21 september 2011, 23:04:11
av MattiasJ
blueint skrev:Varför måste riset sköljas ?
För att skölja bort den ytliga stärkelsen. Riset smakar bättre ("renare" på något sätt) och ser bättre ut. Damm och smuts vill man ju också bli av med.

Behövs dock inte för "klibbfritt", typ Uncle Ben's. Där har fabriken redan sköljt och förkokat bort stärkelse, smuts - och smak... :roll:

Re: Japansk riskokare och hotplate

Postat: 21 september 2011, 23:19:48
av monkiemike
Jag tror du tänker på Okonomiyaki?
Jag bodde i Hiroshima som är Okonomiyakins födelseort!

för att besvara den andra frågan om Oversea models...
Jag visste inte att det fanns så stort utbud. Som sagt Jag sitter i Sverige och
det är frun som är på mig om transformator. Jag har bett henne att gå o kolla på
220V gjorda maskiner istället...
Tarzan? Jane? :shock:

Torkad fisk är ingen höjdare faktist... :tumner: Men katten är galet förtjust i det.... :tumupp:

Re: Japansk riskokare och hotplate

Postat: 22 september 2011, 01:28:20
av blueint
limpan, Bild på glassmaskinen? ;)

Apropå just sådana maskiner, det borde vara relativt enkelt att konstruera. Det handlar i stort sett om att röra om medans temperaturen passerar frystemperaturen. Frästa maskindelar och frys borde ordna det?

Blir intressant att höra om det finns 230 V:s kapabla riskokare i Japan ;), kanske det t.om finns transformator i Japan dessutom? :humm:

(Program om Japanska traditioner på BBC Knowledge nu förresten..)

Re: Japansk riskokare och hotplate

Postat: 22 september 2011, 07:02:52
av limpan4all
Nope, denna maskin har en helt annan funktionsprincip.
Man hårdfryser först sen gör man glassen, sorbeten eller vad man nu vill ha.
http://pacojet.oana.se/
OM det står annanssorbet på restaurangmenyn så är det 100% chans att en sådan här maskin har gjort jobbet, och när man väl har provat är man såld, sen är det bara en fråga om NÄR man tar sig råd att köpa en...

Re: Japansk riskokare och hotplate

Postat: 22 september 2011, 07:10:31
av blueint
Gillar inte sorbet, gräddglas ska det vara ;)

Så vad gör maskinen efter att den hårdfryst?