Sida 2 av 2
Postat: 26 januari 2006, 02:38:14
av zeus
Men det är väl "värmen" eller energin som gör att molekylerna går sönder. Samma sak ju.
Gillar de nya microna med grill, bästa av två världar.
Lite mer OnT: Kör vi vår micro kan det störa telefonen och det trådlösa nätverket. Det senare löstes genom att dra upp effekten till 241mW.
Postat: 30 januari 2006, 08:58:44
av 007sweden
microvågor får väl ändå väteatomerna att vibrera, därför det blir varmt, det finns väte i ditt dna, så hur hälsosamt är det när väteatomerna i dna't hoppar runt som fan och förstör ditt dna? hehe... tänk före du agerar

Postat: 30 januari 2006, 10:54:43
av danei
Ren väte påverkas inte i en mikro. Det är bara molekyler som dipolära som påverkas.. Typ vatten.
Postat: 30 januari 2006, 12:53:39
av $tiff
Just som danei säger. Det är de dipol-bindingarna i diväteoxid som främst påverkas av mikrovågorna, det är lite det som är vitsen med just 2,45 GHz.
Postat: 30 januari 2006, 13:59:51
av JimmyAndersson
$tiff: och allt det kunde du bara sådär utan att blinka? Vilken koll.
Måste bara kolla: Går verkligen molekylerna sönder i en mikro? Låter inte så hälsosamt...
Postat: 30 januari 2006, 14:24:07
av Frod
Har gjort mätningar på 2,45 GHz, vågutbredning inomhus... och modeller för prediktering. Kan säga att våra mätningar fick upphöra vid lunchtid. Mikrovågsugnarna gav otroliga störningar över frekvensbandet.
Postat: 30 januari 2006, 16:36:55
av $tiff
>> JimmyAndersson
Jo, jag var väl en av dem som snappade upp något på kemilektionerna i gymnasiet. Dubbelkollade dock mot wikipedia så att jag förmedlade ungefär samma information som där. Där påpekas det att även fett- och sockermolekyler absorberar en hel del strålning av denna frekvens.
Postat: 30 januari 2006, 17:00:02
av zeus
Men man värmer inte saker innifrån i en micro som många tror. lägger man in en stor sak blir ytan först bränd sen vandrar det innåt.
Postat: 30 januari 2006, 18:00:54
av danei
Det beror lite på frekvensen. Om frekvensen ligge väldigt nära vattenets jälvsvängings frekvens så absorberas energin fort. Och det blir inte varmt i mitten. Men om man ligger lite längre från så blir det varmt även i mitten. Men den stora skillnaden mot en vanlig ugn är att det är i de man ska värma som värmen uppkommer inte runtomkring. Men vad är det du menar zeus? Att det inte blir bränt i mitten först?
Postat: 30 januari 2006, 18:21:06
av zeus
Som alla vet har jag en förkärlek att köra grejer i micron, tog en fryst melon och stoppade in. Efter 5 minuter tog jag ut den och den var bara tinad på ytan och någon cm in.
Samma experiment som de gjorde på mythbusters.
Det var så jag menade, sen om man kan räkna på det eller inte bryr jag mig inte så mycket om.
Postat: 12 februari 2006, 13:09:57
av pagge
Jo, det är en klassisk och lättmotbevisad men likväl seglivad myt att micron värmer jämt hela vägen in mot mitten

Postat: 14 februari 2006, 21:40:59
av Bitmaster
De_Ville skrev:Vad är det i microvågorna som gör en blind å steril?
det är väl knappast uppvärmningen som är problemet?
Knäck ett ägg. Släng gulan (eller slurpa i dig, det är nyttigt). Lägg vitan i en liten genomskinlig glasskål. Ställ i micron. Micra.
Ungefär det där händer med vätskan i dina ögon.

Postat: 14 februari 2006, 22:13:12
av mx
Idag kom det en Linksys WRT54GS med posten så jag har pillat med den mest hela dagen. Jag körde tptest och hade nätverksfliken i aktivitetshanteraren uppe när tjejen startade micron, hastigheten sjönk rejält och jag förstod inte varför! Men då micron pep och hastigheten ökade igen så fattade jag.

Postat: 15 februari 2006, 13:27:19
av vfr
Alltså: Bygg en extra skärmbox runt mikron!!

Postat: 15 februari 2006, 13:29:28
av 007sweden
med fönster av glas med extra högt blyinnehåll i och ståltråd
