TipsForNyaAnvandare

Från ElektronikWikin

Hoppa till: navigering, sök

Inledning

Att vara ny på ett forum är inte alltid det lättaste. Forummjukvaran och reglerna är kanske helt annorlunda mot det du är van med, vilket eventuellt resulterar i diverse svårigheter. För att göra det lätt för dig som ny användare att passa in i högen har vi skrivit denna Wiki-sida. Förhoppningsvis hittar du en del nyttigt i den.


Regler

Svenska Elektronikforumet har endast några regler. Genom att bekanta dig med dem gör du både nytta för dig själv och oss andra på forumet. Reglerna är kanske lite annorlunda än på andra forum (speciellt regel nr.1), så bekanta dig med dem! Regler

Oskrivna Regler

Alla regler som i praktiken gäller på forumet är inte nerskrivna eftersom de förväntas vara mer eller mindre självklara för alla. Några av dessa är:

  • Undvik att ropa MED CAPS LOCK AKTIVERAT! - Ingen ser det som något positivt utan snarare negativt.
  • Undvik att dubbelposta. Det är okej ifall du i en projekttråd har en uppdatering, men kommer du på något att lägga till i ditt senaste inlägg 10 sekunder efter att du skickat iväg det, finns det en edit-knapp som kan (och skall) användas. Finns det risk för att någon har läst genom inlägget redan och det finns sakfel i det så är det bra att lägga till en rad i stil med "Edit: Rättade innehållet" eller ifall man märker stavfel "Edit: Stavning!".
  • På forumet finns det två delar för projekt; Projekt-delen för projekt som är igång och Idébanken för projekt som eventuellt startar i framtiden. Denna uppdelning finns för att det skall vara trevligare för dig som användare att bläddra genom forumet.
  • Att starta två identiska (eller så gott som identiska) i samma och/eller olika forumdelar är förbjudet.
  • Språket på forumet är svenska. Något citat eller liknande på engelska gör ingen skada, men inläggen skall i huvudsak vara på svenska. Undantag till detta är trådar i Övrigt-delen där det disskuteras språk. Majoriteten skall förstå vad som står i inläggen, så inläggen får inte helt vara skrivna på något annat språk än svenska.
  • Försök skriva bra svenska. Att slarva och missa varannan tangent gör ingen nytta men något stavfel här eller där gör ingen skada. Orkar man inte läsa genom sitt inlägg en extra gång före man skickar inlägget behöver heller ingen orka svara på det. 1337-språk och liknande är inte heller tillåtet.
  • Innehållet i inläggen skall följa Svensk lag och god smak (läs: moderatorernas smak). I praktiken betyder detta att personangrepp och väldigt sjukt material inte skall publiceras på forumet.


Sist men inte minst - Välkommen!

Personliga verktyg