Sida 1 av 1
Vispa Maränger Kopparbunke?
Postat: 5 december 2009, 14:41:26
av 4kTRB
Marängerna ska bli bättre då.
Verkar ju inte vid första anblicken som något elektronikrelaterat men ska enligt
de kunninga i ämnet bero på joner?
Är det någon som kan förklara det här?
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Postat: 5 december 2009, 15:46:36
av HUGGBÄVERN
Besynnerligt.
Det viktiga när man vipsar äggvita är att:
a) bunken är helt ren - inget fett får finns kvar
b) ingen gula får följa med när man skiljer av vitan
c) startar vipsningen på låg fart så äggvitekedjorna sakta töjs ut och inte abrupt slits sönder
d) sockret vänds ner i äggvitan när den är färdigvipsad
Man kan fuska lite med maränger och ha i bland annat hjorthornssalt.
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Postat: 5 december 2009, 15:53:12
av 4kTRB
Jag får väl införskaffa en kopparbunke i första steget.
Tvätta ur den med etanol.
Och sean vispa som baara den.
Och provsmaka.
Smaklökarna får avgöra!
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Postat: 5 december 2009, 15:55:48
av electronix
Hmmm. får smaklökarna avgöra? är tanken att kopparn ska tillsätta något i smakväg alltså? jag trodde det handlade om konsistens eller dylikt.
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Postat: 5 december 2009, 15:57:46
av 4kTRB
Smaklökarna är väl det som avgör?
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Postat: 5 december 2009, 16:05:17
av jesse
Kanske kopparjonerna fungerar som katalysator i nån process bland proteinerna?
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Postat: 5 december 2009, 16:12:06
av HUGGBÄVERN
Koppar är giftigt, tänk på det.
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Postat: 5 december 2009, 16:17:56
av 4kTRB
Därför det smakar himla gott?
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Postat: 5 december 2009, 17:50:30
av GFEF
kopparkärl för matlagning SKALL var förtennade på insidan !!!!
Kopparoxider är GIFTIGA !!!!
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Postat: 5 december 2009, 19:10:51
av jesse
Marängerna blir vackert gröna.... det är väl samma ämne dom har i karamellfärg

Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Postat: 5 december 2009, 19:17:39
av HUGGBÄVERN
Ägg går inte bra ihop med silver, hur det är med koppar vet jag inte men jag kan ju ana att det blir en del kopparsulfider/sulfater.

Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Postat: 5 december 2009, 20:24:48
av Mizzarrogh
Märker ni nog om det blir kö till muggen sedan...
Edit: För att citera en bekant: "vad heter detdär blåa, kopparsulfat, läraren sade att man inte skulle äta det så jag provade förstås, jag fick väldigt ont i något organ här, så jag testade igen senare och fick ont i samma organ igen" (Hmm... låter exakt som jag (men inte med -just- kopparsulfat)...

)
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Postat: 5 december 2009, 20:33:45
av baron3d
Vispa i en vanlig rostfri bunke! Det går alldeles utmärkt.
Re: Vispa Maränger Kopparbunke?
Postat: 5 december 2009, 21:02:10
av grym
skulle kinna tänka mig att det är för att kopparn är svagt bakteridödande det funkar bättre med det
det ffanns någon undersökning om att en rostfri diskbänk tog ca 7 timmar innan bakterierna dog på den men bara 2 för en koppar dito, hur praktiskt det är med en kopparskiva i kök är en helt annan sak