Re: Hur reglera en tekokare på 2200 W?
Postat: 22 december 2014, 23:07:14
Jäsa vin liksom....
Svenskt forum för elektroniksnack.
https://elektronikforumet.com/forum/
Öl. Har hållit på några år och knäppt många öl på systembolaget på näsan. Då talar jag om burkar för 15-20 kr och inte något slask så som Norrlands Guld, Sofiero och övrigt...ja sånt där.el34 skrev:Jäsa vin liksom....
I stället för R2 menar du?Al_Bundy skrev:Man kanske kan ha en digital potentiometer där istället?
Du ska koka LSD såklart. Då brukar man ha ca 30 liter dietylamin blandat med ättiksyreanhydrid vid ca 67 grader under ett dygn, och så lite exotiska alkaloider också förstås.Al_Bundy skrev:Jag har en glasspiral som jag tänker använda. Det är en riktig glasspiral för kemiproduktion. Säkert skitdyr.
4 stycken hinkar på 30 liter. Jäst? Ja självklart.
Och en damejeanne.....ni får ni säkert frågetecken på vad jag ska göra.![]()
Ni trodde det enda, men jag tänker göra det andra.
Nope, tyvärr inte: http://www.elektronikforumet.com/forum/ ... 11&t=74205jesse skrev:Sodjan har säkert något över för en hundralapp eller så.
Ett gott öl som vann Svensk mästare 2001 är Stone Hammar Stout av Kent Johansson.el34 skrev:Nä,menade det! Häftigt att kunna brygga sin egen julöl!
Du verkar aldrig förstå det där att vill man ha bra hjälp och inte slösa på andra människors tid i gissningslekar ska man beskriva så bra som möjligt vad man vill göra.Al_Bundy skrev:Öl. Har hållit på några år och knäppt många öl på systembolaget på näsan. Då talar jag om burkar för 15-20 kr och inte något slask så som Norrlands Guld, Sofiero och övrigt...ja sånt där.el34 skrev:Jäsa vin liksom....
Det är dags att automatisera bryggeriet då det tar ca 10 timmar att brygga 30 liter öl.
Räcker att man ha plockat fel svamp i skogen en gång i tiden. hehe. Ushh..jesse skrev: Du ska koka LSD såklart. Då brukar man ha ca 30 liter dietylamin blandat med ättiksyreanhydrid vid ca 67 grader under ett dygn, och så lite exotiska alkaloider också förstås.![]()
Men vad för "modul" ska jag använda då för att göra en dimmer?Jag har en kompis som håller på att bygga ett bryggeri i Täby. Hans gryta är nog över 100 liter. Han måste värma på flera ställen runt om kärlet, så att vätskan börjar rotera. Det kanske inte måste PID-regleras, men gör en PID-regulator och prova dig fram.
Men är det verkligen nödvändigt med en SSR relä? Jag har annars mekaniska som klarar av det.Det bästa är att styra värmeelementen med var sin SSR (Solid State Relay). Har man bara ett enda element på 2200W behöver SSR:et tåla minst 10A. Skaffar du ett som är märkt 25A eller mer så klarar du dig. Sodjan har säkert något över för en hundralapp eller så.
SSR:et har två flatstift (eller skruvanslutningar) till 230V-anslutningen, och två anslutningar för styrningen. Styrningen är helt isolerad från 230V så det går att styra direkt med Arduino eller liknande. Den innehåller en lysdiod och en strömbegränsare, så det går oftast att koppla in direkt till en 3.3V eller 5V utgång.
Regleringen gör du som PWM fast långsam - cirka 1 - 2 sekunders cykeltid.
Just nu har jag inget. Men Shbf.se har olika avengemang.Var i landet kan man få provsmaka ölet?
Men ursäkta mig...Mindmapper skrev: Du verkar aldrig förstå det där att vill man ha bra hjälp och inte slösa på andra människors tid i gissningslekar ska man beskriva så bra som möjligt vad man vill göra.
Jag har bryggt öl i 4 år. Så jag vet.Ska du få bra öl så är det viktigt att komma upp i temperatur relativt snabbt. Det får du med bra effekt och bra isolering. Har man välisolerat så håller i regel temperaturen sig tillräckligt konstant under den tid som behövs utan några större konstigheter. Men visst är det härligt med en riktig reglering. Fast då ska man veta vilka förutsättningar som gäller.
En kunnig bryggare inser att brygga öl på 10 timmar så är inte jäsningen och sekundärjäsningen inräknat.Ditt öl som är bryggt på 10 timmar är det nog bäst att du inte bjuder någon på.