Bygga WiFi med WizFi360 - Vad för projekt?

Planering och tankar kring eventuella framtida projekt.
DanielM
Inlägg: 2194
Blev medlem: 5 september 2019, 14:19:58

Re: Bygga WiFi med WizFi360 - Vad för projekt?

Inlägg av DanielM »

Arduino är en plattform/ramverk för att kunna programmera mikrokontrollers. Oftast ATMega-serierna, men även ATTiny samt vissa ARM versionen finns tillgänliga.
Arduino är lämpat för att man ska lära sig programmera. Det är ett enkelt verktyg och det krävs bara lite C och elementär ellära för att komma igång.

Arduino är bra för dom som är helt ny. Men vissa tenderar att fortsätta med Arduino och applicera detta i kommersiella system.
Användarvisningsbild
AndLi
Inlägg: 17160
Blev medlem: 11 februari 2004, 18:17:59
Ort: Knivsta
Kontakt:

Re: Bygga WiFi med WizFi360 - Vad för projekt?

Inlägg av AndLi »

Och vilka risker ser du med arduino i kommersiella system?

Jämfört med tex någon som klickat ihop något i ST cube?
Användarvisningsbild
carpelux
Inlägg: 1879
Blev medlem: 13 oktober 2007, 12:33:33
Ort: Varnhem

Re: Bygga WiFi med WizFi360 - Vad för projekt?

Inlägg av carpelux »

Daniel, jag tror de allra flesta här mycket väl vet var Arduino innebär, men man kan ifrågasätta om du vet det, därav frågan.

Jag tycker att du har en tendens att blanda ihop äpplen, päron, rödbetor och orkideer, blanda det med dina förutfattade meningar och sedan dra generella slutsater från den kompotten. Med den attityden och med den påstridighet du framför dina utsagor tenderar man att avfärda dig som ett nättroll, vilket är synd då du uppenbarligen har mycket att förmedla, vilket man ser emellanåt i dina inlägg.

Det finns inget verktyg som passar vid alla tillfällen. De är alltid en avvägning mellan krav som t.ex. hårdvarupris, säkerhet, utvecklingstid, tillgång till komponenter, sekretess, med mera, med mera.

Under en del förutsättningar passar utveckling i Arduino med någon av de arkitekturer som stöds där inte alls, medan det vid andra tillfällen är precis rätt väg att gå. Samma sak med att integrera en Raspberry Pi i någon av de versioner som finns.

Världen är inte svart och vit, den är grå och ju mer du lär dig och ju öppnare sinne du har desto gråare är den.
Skriv svar