Parkoppla Telefon med Dator Bluetooth

Elektronik- och mekanikrelaterad mjukvara/litteratur. (T.ex schema-CAD, simulering, böcker, manualer mm. OS-problem hör inte hit!)
Användarvisningsbild
4kTRB
Inlägg: 18289
Blev medlem: 16 augusti 2009, 19:04:48

Parkoppla Telefon med Dator Bluetooth

Inlägg av 4kTRB »

Jag testade att parkoppla telefonen med datorn och väljer "Ta emot en fil"
på datorn. Väljer "Dela med Bluetooth" på telefonen när jag lyssnar på en
låt på Youtube. Då skickas länken över. Men inget ljud-liknande.
Borde det inte gå bra att få upp klippet eller ljudet i tex Windows Mediaplayer?
MiaM
Inlägg: 9912
Blev medlem: 6 maj 2009, 22:19:19

Re: Parkoppla Telefon med Dator Bluetooth

Inlägg av MiaM »

Parkoppla betyder väl bara att enheterna är anslutna till varandra via blåtand.

Det du antagligen vill göra är att "cast:a", kanske? Dvs köra nånting som spelar upp media i en enhet och få utdatat i en annan enhet.

Om du däremot mer är sugen på att spara ner musik från Youtube så är det inofficiella svaret att titta på opensoucregrejen youtube-dl (eller heter den bara yt-dl kanske?). Vissa onlinetjänster har varit arga och gett sig på folk som arbetat för denna grej, tror att SVT Play grinat, men Youtube har nog inte gjort detta. Det finns också webbsidor där man slänger in en Youtube-URL och får en MP3-fil kastat mot sig.

Allmänt så är ju blåtand-parkoppling i stort sett som att ansluta nätverk mellan två datorer. Beroende på vad som ingår i operativsystemen osv så kan du göra olika saker utan att lägga in extra grejer. T.ex. så kan man använda Windows 7 som blåtand-headset mot en mobil. Perfekt om man har högtalare kopplade till datorn (med kabel) men inte till mobilen och ska delta i nåt möte där man nästan bara ska lyssna. Då kan man lyssna på mötet i högtalarna och växla till hörlurar just när man ska prata. Att det tar en stund brukar folk acceptera om man säger att man mute:at mikrofonen när man bara lyssnar.
Skriv svar