Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 18.25 2020-04-03

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Kategoriregler


• För varje tråd du vill starta här, måste du ha skrivit fyra inlägg någonstans i forumet utanför denna kategori.
• Medlem med statusen "Ny medlem" får inte starta en tråd här. Denna status blir du av med efter 30 inlägg.
• Trådens rubrik måste börja med K: S: B: för köpes, säljes, eller bytes. Samköpstrådar märks förslagsvis med Samköp:, osv.
• När köpet eller bytet är avklarat, lägg till SÅLD eller motsvarande i rubriken. Denna kan ändras genom att redigera första inlägget.
• En tråd får maximalt bumpas en gång om ingen viktig information har ändrats.
• Om bud, intresseanmälan eller annan anonym aktivitet sker dolt för andra medlemmar, skall detta ovillkorligen meddelas i tråden av trådskaparen om det påverkar övriga intressenter i affären. Exempelvis "Anonymt bud på 500 kr har givits.".



Svara på tråd  [ 8 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: K: 1Wire-hub
InläggPostat: 05.05 2020-02-13 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.23 2005-08-06
Inlägg: 24954
Ort: Oskarshamn (En bit utanför)
Jag söker en eller två 1Wire-hub.
(Helst 2st, med 8 portar per styck.)

I Sverige.

M.nu verkar ha prioriterat bort 1wire tyvärr.

Tips? :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: K: 1Wire-hub
InläggPostat: 13.30 2020-02-14 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.06 2011-08-29
Inlägg: 132
Ort: Hälsingland
Jag har en 1-w hub, den modellen som ansluts till com-port, den är i drift men ska avvecklas.
Om det är en sån du söker så kanske jag får det gjort nångång...
Jag har bara 1 st tempsensor kopplad till den och rapporterar till temperatur.nu men ska flytta över den till en esp8266 som jag gjort med allt annat.
Men tror den har 6 portar. Har även en usb modell med 1 port över, alltså ingen hub.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: K: 1Wire-hub
InläggPostat: 16.19 2020-02-14 

Blev medlem: 21.26 2006-03-26
Inlägg: 3164
Ort: Smedjebacken
Pratar esp8266 1-w?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: K: 1Wire-hub
InläggPostat: 17.19 2020-02-14 

Blev medlem: 07.54 2007-03-07
Inlägg: 892
Ort: Skellefteå
Ja, se här för temperatur.nu:s variant
https://blog.m.nu/temperatur-nu-reporte ... en-du-med/


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: K: 1Wire-hub
InläggPostat: 19.52 2020-02-14 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.06 2011-08-29
Inlägg: 132
Ort: Hälsingland
Johanb skrev:
Pratar esp8266 1-w?


Javisst men jag har bara sett stöd för DS18B20 tempsensor, iaf i Espeasy som jag använder.
Det går också rapportera till temperatur.nu med en enkel regel i Espeasy.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: K: 1Wire-hub
InläggPostat: 06.09 2020-02-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.23 2005-08-06
Inlägg: 24954
Ort: Oskarshamn (En bit utanför)
ESP8266 var en bra idé. Men:
Tyvärr så förstörde Bruka min förhoppning precis här i inlägget över mitt. :wink: :)
Allvarligt skojat så behöver jag kunna läsa av åtminstone temperatursensorer, räknare och A/D-omvandlare.

Men grundtanken är intressant.
Jag har en nätverksanslutning knappt 20cm ifrån 1Wire-grejerna.
Och jag fick en liten hint om det i min andra 1Wire-tråd.
(Se främst svaren från Larky och Danielr112, strax efter inlägget ni hamnar på.)

Det finns ju 1Wire-grejer man kopplar till nätverket.... Jag hittade en burk som heter "OW-Server" på http://www.m.nu

Men idealet vore nånting som "fixat till" 1Wire-trafiken. Eller åtminnstone.. en 1Wire-hub.


Bruka: Exemplen som du ger i ditt första inlägg i tråden är ju 1Wire-masters.
Jag behöver snarare något som jag kopplar in direkt i mitt befintliga 1Wire-nätverk eller det vanliga nätverket.
(Det blir för mycket jobb att dra en extra sladd till min master, som befinner sig två rum bort.)
Så i nuläget kan jag inte bidra till att du får det jobbet gjort nu. :)

Men nog borde man väl kunna få tag i en 1Wire-hub?
Och då menar jag utan att vända sig till ebay eller t.ex Alibaba och liknande. 1Wire finns ju här också. :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: K: 1Wire-hub
InläggPostat: 16.44 2020-02-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06.56 2009-03-28
Inlägg: 8379
Ort: Göteborg
JimmyAndersson skrev:
M.nu verkar ha prioriterat bort 1wire tyvärr.

Jag gissar att hubbarna använde en komponent som inte tillverkas längre och att försäljningen var för liten för att någon skulle vilja lägga tid på att konstruera om dem till att använda tillgängliga chips.

Bilaga:
1-wire ersättare.png

Easy Modifications to Sustain a Design with the DS2409 MicroLAN™ Coupler
https://www.maximintegrated.com/en/design/technical-documents/app-notes/4/4930.html


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: K: 1Wire-hub
InläggPostat: 05.13 2020-02-21 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.23 2005-08-06
Inlägg: 24954
Ort: Oskarshamn (En bit utanför)
Tack för länken! :tumupp:

Jag ska nog göra ett schema på en emulator och testa. Kan bli riktigt intressant.
(Vad jag förstått så sköter hubben/1wire-mjukvaran switchningen automatiskt, men det gör väl inte emulatorn?)


edit:
Förresten, när jag skrev "M.nu verkar ha prioriterat bort 1wire tyvärr." så tänkte jag på att de flyttat ner 1Wire till en underkategori i menyn Hobbyelektronik och minskat sortimentet 1Wire-grejer. Lite synd med tanke på att det var 1Wire-sortimentet som var hela anledningen till att temperatur.nu och m.nu föddes. (Lite som med ClasOhlson som började med gör-det-själv-grejer och nu mest säljer kaffebryggare och batterier, i princip.)


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 8 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Forsgren och 7 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010