Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 18.35 2019-08-18

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 12 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 21.55 2007-12-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7842
Ort: Gävle/Valbo
Hej vänner!
Jag har sökt som en tok utan att hitta något och jag vänder mig nu till er för hjälp. Jag har ett Powerbox PB3100 labbagg som ger maxspänning hela tiden! Det spelar heller inger roll om jag ställer det på "20V läget" då larmar det bara för "överspänning" (det finns två lägen 0-20VDC eller 0-40VDC).

Powerbox är ju ett svenskt företag och det finns många personer här i forumet med lite "känningar". Kanske någon av er har tillgång till schemat för dessa aggregat? Jag misstänker att det är någon feedback loop som inte fungerar som den ska...

/PeterH


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 12.00 2007-12-31 

Blev medlem: 10.02 2006-02-12
Inlägg: 6047
Jag har agg av 3000-serien och där finns schemat med i manualen man fick med. Det kanske är likadant för 3100, annars är det väl bara att ringa Craftec och fråga.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 14.16 2007-12-31 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.18 2005-04-04
Inlägg: 4818
Ort: Söder om söder
Fråga efter Michael Nilsson - han bör kunna skaka fram ett schema. Men troligen är det rätt lätt att hitta felet, lär vara en en effekttrissa som brunnit


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 14.43 2007-12-31 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.23 2003-06-26
Inlägg: 6785
Ort: Landvetter
Bättre och snabbare att mäta på kretskortet än att fundera ut felet mha ett schema. Ett aggregat kan ju inte vara allt för komplex heller, öppna upp burken och mät runt lite.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 15.09 2007-12-31 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.26 2003-07-31
Inlägg: 2502
Ort: där jag trivs
Ofta lättare sagt än gjort på dessa kompakta burkar

Satt själv å lagade ett reglerbart agg som hade konstant 54v på utgången som jag köpte på ETA

det va ingen enkel match å operera ut den enorma kylklumpen som satt inbäddad i agget, va ungefär som att operera ut ett hjärta, sladdar ifrån alla håll å kylda halvledare 360 grader runt hela klumpen, visade sig vara glappkontakt i en sladdanslutning sedan så jag hade inte behövt ta ut den egentligen, men kom inte åt att mäta dom elaka 2n3055 trissorna annars

lite skum design på detta agget va det med,

likriktningen direkt ifrån den stora ringkärnan sker med thyristorer, sitter en hel hög av olika thyrsitorer på kylklumpen. jag vill inte ens fasa över att backtracea detta monster...


fast är detta agget switchat eller trafobyggt? ser ju ganska modernt ut.

mitt va ifrån 76 iaf:)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 15.21 2007-12-31 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.57 2006-03-15
Inlägg: 7842
Ort: Gävle/Valbo
Jag har kollat alla trissor, dioder och kretsar... inget bränt, inget synligt fel, ingen kortis :cry: Det är då man behöver schemat (det är dessutom CAD:at så att dom två kanalerna inte ligger "grupperat" på mönsterkortet utan finns både "här och där" vilket försvårar det logiska tänket :?

Det som gör det extra lurigt är att det funkar ibland, just nu t.ex. så går ena kanalen medans den andra stiger till halva maxspänningen. Ibland är båda kanalerna maxade och vid något tillfälle är båda okej. Helt klart känns det som det är någon "regler-loop" som falerar och inte reglerar som den ska, börjar misstänka det 64-poliga "europadonet" som förbinder kraftkortet och reglerkortet (men än en gång skulle det underlätta med schema så man kan mäta exakt var loopen dör).

Tror ni verkligen att Craftec lämnar ut ett schema bara sådär? (jobbar Micke där Bengt?)

Peter555: om du har lust får du gärna scanna schemat i din manual och skicka till mig, har ingen manual till min 3100 :D

Tack så länge och Gott Nytt nu pöjkar!

Edit: Det är ett relativt modernt labbagg med mycket tjusig och gedigen uppbyggnad. Det är dock trafo och ingen switchad historia. Men som konstruktion är den väl genomtänkt även om det är lite trångt att mäta när agget bara "lyft på huven" (eller botten rättare sagt, hela toppen är en aluminium bit som agerar kylning och bas för kretskort, front och baksida med ringtrafo).

/PeterH


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 16.21 2007-12-31 

Blev medlem: 10.02 2006-02-12
Inlägg: 6047
De ser ganska olika ut så jag vet inte hur mycket som är lika. Det svåra är att hitta häftet, hade det sist när jag lagade mitt för 5-6 år sedan.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 22.38 2007-12-31 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.18 2005-04-04
Inlägg: 4818
Ort: Söder om söder
Ja Micke är någon sorts halvboss där numera - om de lämnar ut schema eller inte vet man aldrig säkert, men kostar inget att försöka och Micke är bra och hjälpsam och tillräckligt hög innom craftec för att få fatta egna beslut.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.05 2018-02-24 

Blev medlem: 10.20 2017-06-07
Inlägg: 4
Även jag söker schema eller ännu hellre, servicemanual till en PB3100.

Jag har dokumentation för PB3000 med det är inte mycket som är likt tycker jag.

Köpte en PB3100 på Tradera där den "fasta" kanalen är död, lite osäker på andra funktioner med.
Har ännu så länge bara mätt alla säkringarna från trafon och större dioder samt avsynat okulärt efter uppenbara fel men inte hittat något.

Hoppas på att någon snäll själ vill dela med sig, den har ju funnits länge så chansen borde vara stor tycker jag att någon har.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.26 2019-05-17 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.53 2010-09-23
Inlägg: 1113
Ort: Ljusfallshammar
Jag har nu laddat upp en manual till ebaman. Tar nån dag eller två för den att dyka upp skulle jag tro.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.11 2019-05-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.33 2009-03-11
Inlägg: 1422
Ort: Skellefteå
Gör inte bort dig som jag gjorde när jag skulle fixa en PB....
Säkringen for direkt man satte i kontakten, så det var såklart en bränd trafo.
Visad sig att det var likriktningen efter trafon som var kass (kortis).
Trodde inte att det kunde bränna säkringen på ingången.
Konstaterade det efter att jag med mycket besvär lindat om trafon för hand, tog dagar!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.48 2019-05-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.53 2010-09-23
Inlägg: 1113
Ort: Ljusfallshammar
det är lugnt, har ingen 3100 men andra :)


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 12 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010