Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 21.19 2020-04-05

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 21 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 08.57 2017-07-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 33317
Ort: Borås
Sommarvärmen gör att man får hjärnmos.
Behöver några trådade schottkydioder, har bara ytmonterade liggande.
Kjell har 1A dioder, funderar på hur det blir om man parallellkopplar ett par stycken.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.19 2017-07-20 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 00.24 2005-11-12
Inlägg: 641
Ort: Uppsala
Beror väl lite på hur nära dom är matchade och temperaturkoefficient, men risken är ju att den som blir varmast leder mer, blir ännu varmare och leder ännu mer...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.26 2017-07-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.22 2003-11-16
Inlägg: 13620
Ort: i det mörka småland
fördelningsmotstånd på varje så funkar det, jag brukar ta runt o,1v per motstånd på dom dioderna


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.29 2017-07-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 33317
Ort: Borås
Ja, lite så funderade jag på.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.41 2017-07-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 33317
Ort: Borås
Då gäller det att komma på hur mycket ström som skall passera genom dioderna.

Vilket jag i nuläget inte har en aning om.
Hur i helsike får man fram maxströmmen på ett ITX-moderkort.

Hittade en spec i Intels dokumentation, men där har man USB, tangentbord WiFi, extra LAN, DVD och display och alla enheter belastas fullt ut.
Jag har SSD, DVD samt de två inbyggda LAN-portarna.
Normalt sett är det ingen display eller tangentbord.
DVD och Display/Tangentbord samt ev USB används bara vid ny-installation, all övrigt underhåll körs via nätverk
Kortet är ett INTEL D2500CC med 2G minne, samt CENTOS, maskinen går som Brandvägg/GW/Router.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.33 2017-07-20 

Blev medlem: 01.01 2006-03-02
Inlägg: 8260
Ort: Vänersborg
Mät?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.37 2017-07-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 33317
Ort: Borås
Jovisst, men hur fasiken får man den till att gå med full last?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.47 2017-07-20 

Blev medlem: 01.01 2006-03-02
Inlägg: 8260
Ort: Vänersborg
Du skulle ju kunna addera skillnaden mellan Intels minimum load och maximum load på din egna mätning när maskinen bara står igång.

Så du vill ha en robust lösning som klarar alla driftsfall, men tänker använda parallellkopplade 1A schottky från Kjell & Co?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.57 2017-07-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 33317
Ort: Borås
Tanken är väl att byta ut dem mot lite större, när jag beställer nästa gång.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.17 2017-07-20 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.13 2008-07-03
Inlägg: 13969
Ort: Norrköping
Har du ingen lämplig MOSFET då?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.23 2017-07-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 33317
Ort: Borås
Nä.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.29 2017-07-20 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.13 2008-07-03
Inlägg: 13969
Ort: Norrköping
Så synd då...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.32 2017-07-20 

Blev medlem: 17.20 2008-04-12
Inlägg: 2229
Ort: Småland
Går det inte att löda på tråd på dina ytade dioder då, om de nu klarar vad du vill att de ska?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.49 2017-07-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 33317
Ort: Borås
Jo det gör det iofs.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.54 2017-07-20 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.23 2003-06-26
Inlägg: 6811
Ort: Landvetter
ahlsten skrev:
Beror väl lite på hur nära dom är matchade och temperaturkoefficient, men risken är ju att den som blir varmast leder mer, blir ännu varmare och leder ännu mer...
Det finns kraftelektronikkonstruktioner utan serieresistorer som lyckas matcha dioderna tillräckligt. Eventuellt räcker det att dioderna kommer från samma tillverkningsomgång.


TomasL skrev:
Hur i helsike får man fram maxströmmen på ett ITX-moderkort.
Finns inte effekt angivet?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 21 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010