Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 08.30 2019-08-22

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 7 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 00.44 2019-01-05 

Blev medlem: 19.41 2011-06-27
Inlägg: 42
Hallå!
Försöker få ner koden som funkar bra till mina uno och nano enheter, men får den inte att lira med ESP8266. Någon som är smartare än mig som sitter på en lösning eller kan hjälpa till att förklara varför det inte funkar.

Börjar först med ett urklipp från den delen som inte vill (ligger under Void Loop):

Kod: [Expandera/Minimera] [Hämta] (Untitled.txt)
TCCR2A = 0;
TCCR2B = 1<<CS22 | 1<<CS21 | 1<<CS20;

//Timer2 Overflow Interrupt Enable
TIMSK2 |= 1<<TOIE2;
}
// ************************************************
// Timer Interrupt Handler
// ************************************************
SIGNAL(TIMER2_OVF_vect)
{
if (opState == OFF)
{


Fel:
try:116: error: expected constructor, destructor, or type conversion before '(' token

SIGNAL(TIMER2_OVF_vect)

^

try.ino: In function 'void setup()':

try:107: error: 'TCCR2A' was not declared in this scope

TCCR2A = 0;

^

try:108: error: 'TCCR2B' was not declared in this scope

TCCR2B = 1<<CS22 | 1<<CS21 | 1<<CS20;

^

try:108: error: 'CS22' was not declared in this scope

TCCR2B = 1<<CS22 | 1<<CS21 | 1<<CS20;

^

try:108: error: 'CS21' was not declared in this scope

TCCR2B = 1<<CS22 | 1<<CS21 | 1<<CS20;

^

try:108: error: 'CS20' was not declared in this scope

TCCR2B = 1<<CS22 | 1<<CS21 | 1<<CS20;

^

try:111: error: 'TIMSK2' was not declared in this scope

TIMSK2 |= 1<<TOIE2;

^

try:111: error: 'TOIE2' was not declared in this scope

TIMSK2 |= 1<<TOIE2;

^

try.ino: At global scope:

try:116: error: expected constructor, destructor, or type conversion before '(' token

SIGNAL(TIMER2_OVF_vect)

^

exit status 1
expected constructor, destructor, or type conversion before '(' token



Koden i helhet:
https://learn.adafruit.com/sous-vide-po ... -enchilada

Tack på förhand!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 00.53 2019-01-05 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.13 2008-07-03
Inlägg: 13969
Ort: Norrköping
Jag vet inget om Arduino eller C++ men tycker, med erfarenhet av C, att det ser ut som en saknad headerfil.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 00.56 2019-01-05 

Blev medlem: 21.06 2011-01-29
Inlägg: 863
Du kan inte använda AVR-register på en ESP.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 01.00 2019-01-05 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.13 2008-07-03
Inlägg: 13969
Ort: Norrköping
Hehe, och jag som trodde Arduino dolde det för användarna i något slags kompatibilitetslager. Äntligen en poäng till Arduino. :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 01.01 2019-01-05 

Blev medlem: 19.41 2011-06-27
Inlägg: 42
Tackar för snabbt svar! Finns det sätt att gå runt det, eller är det bäst att använda annan hårdvara? Typ MKR1000?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 01.17 2019-01-05 

Blev medlem: 21.06 2011-01-29
Inlägg: 863
Jag har inte använt timers på ESP:n men google har massvis med exempel. https://circuits4you.com/2018/01/02/esp ... r-example/ kanske hjälper.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 01.38 2019-01-05 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.27 2011-08-14
Inlägg: 1471
Det bästa är väl att försöka förstå vad det är tänkt att timern ska göra
(alltså upplösning och hur ofta den ändras, eller del av PWM, ja vad den ska göra)
och sedan söka rätt på hur man gör det på esp8266.

Det kanske ser ut som att en interrupt ska genereras vid en viss tid?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 7 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010