EEprom i PIC blir korrupt

PIC, AVR, Arduino, Raspberry Pi, Basic Stamp, PLC mm.
Användarvisningsbild
newbadboy
Inlägg: 2202
Blev medlem: 16 september 2006, 19:16:28
Ort: Landskrona
Kontakt:

Re: EEprom i PIC blir korrupt

Inlägg av newbadboy »

sodjan skrev:
4 september 2021, 10:11:18
Hm, jo hex/dec i och för sig...
Dina andra frågor förstår jag inte. Vadå "varför"?
Databladet sid 116-117. 55/AA är standard...
Nu ser jag databladet. Så den skriver först 55 o sedan aa precis som du skrev. Det är ju iof ok. Men då verkar det ju nästan lite som att den ibland skriver 55 men sedan slutar innan den faktiskt skrivit in värdet på minut/ tim räknaren. Eller hur skall man tolka detta?
Castor
Inlägg: 1497
Blev medlem: 24 mars 2012, 13:03:49

Re: EEprom i PIC blir korrupt

Inlägg av Castor »

Om du har en pinne ledig kan du väl lägga till en "blipp" varje gång den passerar 55/AA-rutinen så vet du ju om det är något som händer under startsekvensen eller någon annanstans.
xxargs
Inlägg: 9994
Blev medlem: 23 september 2006, 14:28:27
Ort: Södertälje

Re: EEprom i PIC blir korrupt

Inlägg av xxargs »

Har du stängt av all interrupt medans den håller på att programmera - annars kan det bli olustigt och jaga svårsökta fel som bara kommer ibland... och du är i så fall inte den förste att missa den detaljen...
Användarvisningsbild
newbadboy
Inlägg: 2202
Blev medlem: 16 september 2006, 19:16:28
Ort: Landskrona
Kontakt:

Re: EEprom i PIC blir korrupt

Inlägg av newbadboy »

Nix.. Inte aktivt stängt av ngt. Yes kollar på det och fixar.

Såg att det var rek i datablad.
Användarvisningsbild
newbadboy
Inlägg: 2202
Blev medlem: 16 september 2006, 19:16:28
Ort: Landskrona
Kontakt:

Re: EEprom i PIC blir korrupt

Inlägg av newbadboy »

Castor skrev:
4 september 2021, 11:45:35
Om du har en pinne ledig kan du väl lägga till en "blipp" varje gång den passerar 55/AA-rutinen så vet du ju om det är något som händer under startsekvensen eller någon annanstans.
Är inte säker om jag reder ut hur det ska göras. Som sagt är write funktionen inget jag själv gjort och är ett färdigt lib
Användarvisningsbild
newbadboy
Inlägg: 2202
Blev medlem: 16 september 2006, 19:16:28
Ort: Landskrona
Kontakt:

Re: EEprom i PIC blir korrupt

Inlägg av newbadboy »

Stängt av alla interrupts. Hjälpte tyrvärr inte
Rick81
Inlägg: 732
Blev medlem: 30 december 2005, 13:07:09

Re: EEprom i PIC blir korrupt

Inlägg av Rick81 »

Inte rekommendera skriva till EEPROM varje minut.. det kommer skrivas sönder på nåt år (kolla datablad hur många skrivningar).

Bätre i så fall ex skriva ned till EEPROM vid spänningsbortall på interupt mha backupkondensatorer.

Om du måste skriva till EEPROM får du lägga upp nåt smart indexering så den inte skriver till samma adress vid varje skrivinig.
Användarvisningsbild
newbadboy
Inlägg: 2202
Blev medlem: 16 september 2006, 19:16:28
Ort: Landskrona
Kontakt:

Re: EEprom i PIC blir korrupt

Inlägg av newbadboy »

Det är sant. Men denna klocka är inget som kommer gå konstant. Ska användas som en timer vid specifika tillfällen.
Användarvisningsbild
newbadboy
Inlägg: 2202
Blev medlem: 16 september 2006, 19:16:28
Ort: Landskrona
Kontakt:

Re: EEprom i PIC blir korrupt

Inlägg av newbadboy »

Case closed ser de ut som :)

Jag tänkte inte tillräckligt långt. Hade write() funktionen direkt i while loopen så det var troligen så att trots jag stoppat räknaren så skrev den till eepromet varje loop. SÅ mao tajmade jag ibland precis när kretsen skrev till minnet.

Har precis startat kortet 30ggr utan en enda 55a.

Förhoppningsvis är det löst nu.

Tack för hjälpen
Skriv svar