Enkelt spänningsaggregat

Användarvisningsbild
Electricguy
Inlägg: 11764
Blev medlem: 15 augusti 2007, 16:52:14
Skype: sa7bhv
Ort: Alsterbro utanför Kalmar
Kontakt:

Re: Enkelt spänningsaggregat

Inlägg av Electricguy »

Då gör man en egen footprint så är problemet löst. Det är nästan lite magiskt.
Borre
Inlägg: 4336
Blev medlem: 14 juni 2007, 15:43:50
Ort: Hälsingland

Re: Enkelt spänningsaggregat

Inlägg av Borre »

Då har du antingen valt bort något bibliotek eller inte letat ordentligt. Är tex 1N5624 inte stor nog?
Användarvisningsbild
rogerk8
EF Sponsor
Inlägg: 12121
Blev medlem: 13 december 2012, 21:41:43
Ort: Göteborg

Re: Enkelt spänningsaggregat

Inlägg av rogerk8 »

Efter extremt noggrann genomgång av dioderna hittade jag faktiskt:

Eagle-Ltspice\Diode_E-: Diode_E-DO35-7, vanlig diod med lite litet raster (7,62 tror jag), håldiameter okänd.

Vänta lite, det står faktiskt hela 2mm, kan det stämma?

Symbolen blir dock konstig i schemat, ett horisontellt lila streck på vardera sidan, vad betyder det?

MVH/Roger
Användarvisningsbild
rogerk8
EF Sponsor
Inlägg: 12121
Blev medlem: 13 december 2012, 21:41:43
Ort: Göteborg

Re: Enkelt spänningsaggregat

Inlägg av rogerk8 »

Borre skrev:Då har du antingen valt bort något bibliotek eller inte letat ordentligt. Är tex 1N5624 inte stor nog?
Finns inte.

MVH/Roger
Användarvisningsbild
rogerk8
EF Sponsor
Inlägg: 12121
Blev medlem: 13 december 2012, 21:41:43
Ort: Göteborg

Re: Enkelt spänningsaggregat

Inlägg av rogerk8 »

Electricguy skrev:Då gör man en egen footprint så är problemet löst. Det är nästan lite magiskt.
Det låter mycket bra men det känns så jobbigt för jag fattar ingenting.

MVH/Roger
Borre
Inlägg: 4336
Blev medlem: 14 juni 2007, 15:43:50
Ort: Hälsingland

Re: Enkelt spänningsaggregat

Inlägg av Borre »

Ja den är med i standardbiblioteket diode.lbr så då är det du som gjort något om det inte är med.
Ladda ner den här och place i installationsmappen\lbr och se till att den är aktiverad.

https://cadsoft.io/resources/libraries/2753/

Och när jag skriver välj biblioteket menar jag inte sök, välj i listan den som heter "diode".
SeniorLemuren
Inlägg: 6658
Blev medlem: 26 maj 2009, 12:20:37
Ort: Kristinehamn

Re: Enkelt spänningsaggregat

Inlägg av SeniorLemuren »

Konstig länk som inte leder någonstans?

Edit: OK. Nu funkar det. Var stop i mitt bredband. :)
Användarvisningsbild
rogerk8
EF Sponsor
Inlägg: 12121
Blev medlem: 13 december 2012, 21:41:43
Ort: Göteborg

Re: Enkelt spänningsaggregat

Inlägg av rogerk8 »

Borre skrev:Ja den är med i standardbiblioteket diode.lbr så då är det du som gjort något om det inte är med.
Ladda ner den här och place i installationsmappen\lbr och se till att den är aktiverad.

https://cadsoft.io/resources/libraries/2753/

Och när jag skriver välj biblioteket menar jag inte sök, välj i listan den som heter "diode".
Hej vänliga Borre!

Jag fattar absolut ingenting, det är därför jag inte varken kan eller vill hålla på med datorer för mycket för jag är bara en korkad användare.

Vad sjutton betyder:
Ladda ner den här och place i installationsmappen\lbr och se till att den är aktiverad.
För det första
"place i installationsmappen/lbr", vadå istallationsmappen, vad är det för nåt?
"se till at den är aktiverad", vadå aktiverad? Säger mig absolut ingenting.
Den här länken ska jag klicka på och ladda ner innehållet, tror jag ändå fattar detta.
Och när jag skriver välj biblioteket menar jag inte sök, välj i listan den som heter "diode".
Vad säger du här för nåt?
"Välj i listan den som heter "diode"", vilken lista?

Förstår du nu varför jag hatar datorer?

Jag skulle behöva gå en "Windows for Dummies"-kurs :D

Samtidigt är allt jag vill göra konstruera saker MEN slippa veroboard.

Vadå frustrerande?

MVH/Roger
Borre
Inlägg: 4336
Blev medlem: 14 juni 2007, 15:43:50
Ort: Hälsingland

Re: Enkelt spänningsaggregat

Inlägg av Borre »

Felstavning, place = placera/spara.

Hur man aktiverar eller deaktiverar bibliotek skrev jag om i en annan tråd alldeles nyligen, förstod du inte då?

Har varken tid eller lust att skriva mer med telefonen just nu.
Användarvisningsbild
rogerk8
EF Sponsor
Inlägg: 12121
Blev medlem: 13 december 2012, 21:41:43
Ort: Göteborg

Re: Enkelt spänningsaggregat

Inlägg av rogerk8 »

Okej, lite tror jag mig ändå förstå om datorer:

Din fil (diode.lbr) är tydligen 162kB stor.

Min diode.lbr är hela 534kB stor och dessutom skapad samma datum som jag installerade Eagle.

Känns inte adekvat att byta till en mindre fil, eller hur?

Men tack för ansträngningen!

MVH/Roger
Användarvisningsbild
Electricguy
Inlägg: 11764
Blev medlem: 15 augusti 2007, 16:52:14
Skype: sa7bhv
Ort: Alsterbro utanför Kalmar
Kontakt:

Re: Enkelt spänningsaggregat

Inlägg av Electricguy »

Men varför tar du inte bara en kopia på den gamla, och provar den nya för att se vad som händer?
En fil behöver inte vara sämre bara för att den är mindre i datamängd. Jag tror att det kallas optimering?
Borre
Inlägg: 4336
Blev medlem: 14 juni 2007, 15:43:50
Ort: Hälsingland

Re: Enkelt spänningsaggregat

Inlägg av Borre »

Jag vet inte, har varken kollat filen eller gjort något mer än att anta den är den som följer med installationen.
Men om du nu ändå inte hittar några vettiga komponenter i din fil är den väl inte mycket värd?
Men det har funnits vettiga komponenter, tex den jag skrev, hur länge som helst, så det är högst troligt du som gör fel.

Men för enkelhets skull så lägg upp din diode.lbr här så kan någon kolla i den, jag har inte tid förän till helgen nån gång.
Användarvisningsbild
Glenn
Inlägg: 24773
Blev medlem: 24 februari 2006, 12:01:56
Ort: Norr om Sthlm
Kontakt:

Re: Enkelt spänningsaggregat

Inlägg av Glenn »

rogerk8 skrev: "Välj i listan den som heter "diode"", vilken lista?
Listan du får när du klickar på "ny komponent" knappen i GUI't.

Där kan du både söka och klicka dej fram genom trädet, den listan.
Jag skulle behöva gå en "Windows for Dummies"-kurs :D
Inte för att vara sån men just detta är likadant i eagle för linux, och antagligen mac också :)
Samtidigt är allt jag vill göra konstruera saker MEN slippa veroboard.

Vadå frustrerande?
PCB-CAD är rätt frustrerande i största allmänhet, men när man väl får till det är det trevligt :)


Att skapa komponenter i Eagle är rätt bökigt och bakvänt, men det är guld värt att kunna, så det är ju bra om man lär sej det, i början skrev jag en liten egen lathund som jag sedan använde varje gång, nu tror jag faktiskt jag kan det utantill, tillslut :)
SeniorLemuren
Inlägg: 6658
Blev medlem: 26 maj 2009, 12:20:37
Ort: Kristinehamn

Re: Enkelt spänningsaggregat

Inlägg av SeniorLemuren »

rogerk8 skrev:
Borre skrev:Då har du antingen valt bort något bibliotek eller inte letat ordentligt. Är tex 1N5624 inte stor nog?
Finns inte.

MVH/Roger
Installerade Eagle 7.7.0 just för att testa lite. Har aldrig använt Eagle, jag kör normalt Proteus. Jag kollade efter 1N5624 som du inte hittar. Den fanns med i denna versionen. Kanske du har en gammal version av Eagle? Den fanns även med i den diodfile som Borre länkade till. Döp om originalfilen Diod.lbr som ligger i mappen lbr till t.ex. Diod1.lbr och kopiera in Diod.lbr till samma mapp så har du båda för säkerhets skull.
rogerk8 skrev:Eagle-Ltspice\Diode_E-: Diode_E-DO35-7, vanlig diod med lite litet raster (7,62 tror jag), håldiameter okänd.
Vänta lite, det står faktiskt hela 2mm, kan det stämma?
Symbolen blir dock konstig i schemat, ett horisontellt lila streck på vardera sidan, vad betyder det?
Strecken visar att det är en SMD-komponent (avsedd att ytmonteras).
HUGGBÄVERN
Tidigare soundbrigade
Inlägg: 23036
Blev medlem: 23 augusti 2006, 22:44:11
Kontakt:

Re: Enkelt spänningsaggregat

Inlägg av HUGGBÄVERN »

Finns det inte en medföljande pdf-fil med Eagle där mer utförliga instruktioner finns? :humf:

I många program jag har får man instruktioner om man trycker F1.
Skriv svar