Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 13.54 2019-03-22

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 101 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 04.21 2014-01-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.34 2010-05-09
Inlägg: 4845
Ort: Näsåker Västernorrland
Klas-Kenny?
Vill och orkar du så får du väldigt gärna göra en liknande beskrivning på hur man gör något mer avancerade saker, bara en sådan sak som att göra en rektangel runt texten fick jag inte att funka.
Gkoden blev bara rektangeln men skippade texten :P
Bara nåt så enkelt som att vektorisera en logga?
Bild

Gonatt!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 04.51 2014-01-01 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10616
Ort: Ekerö, Stockholm
De allra flesta loggor kan du slippa att vektorisera genom att söka på "<företag> logo vector free" på google, tex Här fanns den volvologgan att ladda ner, och det kan spara dig en hel del tid att importera färdiga vektorloggor jämfört med att försöka vektorisera taskigt upplösta bilder ;)

Angående att din fräsning bara blev fyrkanten, genererade du verkligen toolpaths för både text och fyrkant, då borde det inte blivit så? Observera att ArtCAM skriver över den nyss genererade toolpathen om du bara väljer path och trycker "create" och sedan väljer en annan path och trycker "create" med samma inställningar, du måste välja ett nytt namn för att det ska bli två separata toolpaths.

(och nu lite snack specifikt om den maskinen Challe har)

EDIT: Bröt ut detta till projekttråden om maskinen i stället då det passar bättre där,


Senast redigerad av Meduza 15.36 2014-01-01, redigerad totalt 2 gånger.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.35 2014-01-01 

Blev medlem: 10.40 2009-11-28
Inlägg: 1075
Ort: Stockholm
I Mach3 finns inbyggd funktion för detta.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.00 2014-01-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.59 2009-03-08
Inlägg: 404
Ort: Pattaya, Thailand
Vectorisera i Inkscape eller Illustrator är ingen större grej, görs enkelt på ett par klick.
Blir oftast väldigt bra.

Körde genom Illustrator och Trace lite snabbt:
Bild

Baserad på:
Bild


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.03 2014-01-01 
EF Sponsor

Blev medlem: 07.47 2008-12-03
Inlägg: 7180
Ort: Hallstahammar
hummel skrev:
I Mach3 finns inbyggd funktion för detta.


Gör det? Den har jag missat, tell me how!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.15 2014-01-01 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.48 2005-04-30
Inlägg: 10616
Ort: Ekerö, Stockholm
Finns Image-to-gcode i LinuxCNC också för den delen, har dock aldrig provat denna.

Det kanske bara jag som är kinkig med resultatet, men jag tycker då inte att automatiska vektoriseringar är sådär super... om det finns något program som gör ett bra jobb så är det Vector Magic Desktop från http://vectormagic.com/ som slår både Adobe Illustrator och Inkscape för vektorisering, men utan vettigt upplösta input-bilder så får man ingen vettig output, skit in skit ut som man säger...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.17 2014-01-01 

Blev medlem: 18.26 2006-07-04
Inlägg: 23239
@Josasp, Den loggan vore kul att se som metallsvarvning ;)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.34 2014-01-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.05 2010-01-02
Inlägg: 3369
Ort: Nykarleby, Finland
Det beror på vad du har för version av Artcam men bitmap to vector finns inbyggt

https://www.youtube.com/watch?v=VgHTapsJ1L4


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.32 2014-01-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.06 2010-05-17
Inlägg: 8797
Ort: Växjö/Alvesta
Ett förtydligande: Versionen av Artcam jag använder är Artcam Pro 2008

Artcam's Bitmap To Vector-funktion är lite si och så, det fungerar bra ibland och mindre bra ibland, men men, jag ska visa hur man använder den. :)
Bilaga:
1.png

Bilaga:
2.png

Bilaga:
3.png

Bilaga:
4.png

Bilaga:
5.png

Bilaga:
6.png

Bilaga:
7.png

Bilaga:
8.png

Bilaga:
9.png


Efter det så är det bara att generera en verktygsbana på samma sätt som med texten tidigare.
Tänk bara på att här hänger inte bokstäverna ihop som i texten, så du måste markera varje bokstav för sig. Antingen genom att markera med en "ruta" eller genom att hålla inne Shift medan du trycker på alla olika vektorer.

Samma sak gäller frågan om att göra en ram runt, du får hålla nere Shift och markera både texten och ramen för att få med allt i verktygsbanan. De visas som rosa när de är markerade.


Edit: Förresten, om man sedan vill ändra storlek, placering etc. av texten så görs det enklast med Transform-funktionen.
Markera hela texten som beskrivet ovan, och högerklicka på den. Sen trycker du Transform Vector(s).. i listan som kommer fram.

Då får du upp en hel massa inställningar, så du antingen kan ändra storlek och flytta på "frihand", eller så har du textrutor till vänster där du kan fylla i exakt hur hög och bred du vill ha texten, samt exakt var på arbetsytan du vill placera den.
Där kan du även göra annat kul som att rotera mm.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Senast redigerad av Klas-Kenny 17.04 2014-01-01, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 16.55 2014-01-01 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 02.11 2004-01-06
Inlägg: 3721
Ort: Hjälteby - Tjörn
Mycket bra beskrivningar Klas-Kenny! :)

Admin eller mod får gärna klistra den här tråden på något lämpligt ställe tycker jag.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.27 2014-01-01 

Blev medlem: 10.40 2009-11-28
Inlägg: 1075
Ort: Stockholm
X-IL skrev:
hummel skrev:
I Mach3 finns inbyggd funktion för detta.


Gör det? Den har jag missat, tell me how!

I en av dom många wizards som följer med, har inte Mach3 framför mig just men kan kolla upp det lite senare.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.19 2014-01-01 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.34 2010-05-09
Inlägg: 4845
Ort: Näsåker Västernorrland
Tackar tackar för hjälpen! Börjar bli klarare och klarare detta.
Tyvärr har jag bara sjaskigt o fult material att tillgå, ska handla lite i morgon!
Fräste även lite väl djupt i plexin.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 23.59 2014-01-01 

Blev medlem: 18.26 2006-07-04
Inlägg: 23239
Coolt .. ;)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 00.37 2014-01-02 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.06 2010-05-17
Inlägg: 8797
Ort: Växjö/Alvesta
Stiligt, och kul att det fungerar! :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 01.07 2014-01-02 

Blev medlem: 18.26 2006-07-04
Inlägg: 23239
Kanske man kunde fördela ljuset jämnare med annan form vid själva ljuskällan?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 101 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: super och 6 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010