XYZ 560 Minimill

Robot, CNC, Pneumatik, Hydraulik, mm
persa
Inlägg: 1375
Blev medlem: 2 juli 2009, 14:39:34
Ort: Mitt i Småland

Re: XYZ 560 Minimill

Inlägg av persa »

NeoTech skrev:
7 april 2021, 23:27:54
Jo jag har en zip fil.. men jag har hellre en exakt klon av vad som är i maskin än en zipfil. :)
Då är det ju bara att jämföra det du har på zipfilen med det du har på maskinen och sedan editera. Då filen är för din maskin kan det ju inte skilja på speciellt många parametrar. Att ändra PLC är nog rätt ovanligt på en så här basic maskin

Och hur du vid behov sen får in det i maskinen har du ju en beskrivning på
Användarvisningsbild
NeoTech
Inlägg: 1070
Blev medlem: 15 maj 2008, 11:14:44
Ort: Örebro/Frövi

Re: XYZ 560 Minimill

Inlägg av NeoTech »

Ah, klurar på om man kan modifiera de där arkiv filerna till Siemens, ser att de finns probing cycler i maskin men PLCn vet inte om dom.. hade vart intressant o få in en renishaw klon eller rent utav en gammal renishaw probe o toolsetter i maskin faktiskt..

Men ja jag antar att från instruktionen om hur o ta en backup kan revseras till hur man läser in en backup med kanske.. inte tänkt på de själv men de stämmer väl ja.. :)
persa
Inlägg: 1375
Blev medlem: 2 juli 2009, 14:39:34
Ort: Mitt i Småland

Re: XYZ 560 Minimill

Inlägg av persa »

Reload procedure måste väl betyda att läsa in i styrsystemet från en backup
persa
Inlägg: 1375
Blev medlem: 2 juli 2009, 14:39:34
Ort: Mitt i Småland

Re: XYZ 560 Minimill

Inlägg av persa »

NeoTech skrev:
8 april 2021, 16:44:37
ser att de finns probing cycler i maskin men PLCn vet inte om dom.
Vet inte hur det fungerar med Siemens men har lite erfarenhet från Fanuc och tror nog det kan fungera på liknande sätt där. Hos Fanuc blir PLCn aldrig inkopplad vad gäller mätprobar när man använder Renishaws probemacron. En spindelprobe hanteras som vilket verktyg som helst. Det styrs helt och hållet av probemacrona vad som händer när man växlat in spindelproben för respektive respektive cykel. I macrona bestäms vilka variabler som används och också var resultatet från respektive mätning presenteras

Är det Renishaws probemacron för Siemens du har i maskinen ?. Grattis i så fall. Bara probemacron för spindelprobe kostar annars 16.400,- + moms att köpa från Renishaw och probemacron för en verktygsinmätningsprobe kanske lika mycket till

Har du Renishaws probemacron är det "bara" hårdvara och installation av den som du behöver fixa
Användarvisningsbild
NeoTech
Inlägg: 1070
Blev medlem: 15 maj 2008, 11:14:44
Ort: Örebro/Frövi

Re: XYZ 560 Minimill

Inlägg av NeoTech »

Aha där ser man. Jag får försöka lista ut vilka macron som ligger i maskin.
Den e förberedd för lite allt möjligt upptäckte jag.. plats för en fjärde axis, hitta spindle thru coolant pluggad anslutning bakom kåporna - men saknar utgång o relä, fast de finns en knapp på konsollen osv.

Håller på o försöker tråckla ut luftslangen som tyvärr är som en makaraoni sil, och skrubbat fastbränd olja o kylvätska från maskin i 2 dagar med avfettning.. Ja gillar inte o bli svart när ja tar i saker så.. rent rent rent.. tack.. :rofl
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 23326
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: XYZ 560 Minimill

Inlägg av säter »

Ska man köra gjutjärn då blir man svart, punkt slut.
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 23326
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: XYZ 560 Minimill

Inlägg av säter »

NeoTech skrev:
8 april 2021, 16:44:37
instruktionen om hur o ta en backup
Har du den instruktionen, då lär det väl gå att ta backup på parametrarna?
Användarvisningsbild
NeoTech
Inlägg: 1070
Blev medlem: 15 maj 2008, 11:14:44
Ort: Örebro/Frövi

Re: XYZ 560 Minimill

Inlägg av NeoTech »

säter skrev:
9 april 2021, 14:28:36
Ska man köra gjutjärn då blir man svart, punkt slut.
ahah så ere jue faktiskt. :)
Användarvisningsbild
gustavn
Inlägg: 259
Blev medlem: 30 november 2004, 12:27:05
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: XYZ 560 Minimill

Inlägg av gustavn »

Grönsåpa och varmvatten brukar funka bra på skitiga maskiner
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 23326
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: XYZ 560 Minimill

Inlägg av säter »

Grönsåpa är inte helt fel.
Jag brukar även blanda i lite lut.
Användarvisningsbild
NeoTech
Inlägg: 1070
Blev medlem: 15 maj 2008, 11:14:44
Ort: Örebro/Frövi

Re: XYZ 560 Minimill

Inlägg av NeoTech »

Grönsåpa alltså.. fan inte testat.. ja prova avfettning men de va jue ett mörker o få allting o släppa vettigt.. så ska fan ge mig på den me grönsåpa med..

Lyckades backupa maskin i tid iaf.. medans ja höll på me de börjar batteriet varna o sen nästa omstart inga inställningar kvar i maskin.. så blire väl o demontera plcn då o byta batteriet trots allt. :)
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 23326
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: XYZ 560 Minimill

Inlägg av säter »

Hede du inte maskinen under spänning när du tankade ur?
Användarvisningsbild
säter
Inlägg: 23326
Blev medlem: 22 februari 2009, 21:16:35
Ort: Säter

Re: XYZ 560 Minimill

Inlägg av säter »

gustavn skrev:
9 april 2021, 18:16:00
Grönsåpa och varmvatten brukar funka bra på skitiga maskiner
Man ska inte köra varmvatten, man ska köra hetvatten.
Lite lut iblandat också.
Användarvisningsbild
tecno
Inlägg: 25576
Blev medlem: 6 september 2004, 17:34:45
Skype: tecnobs
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Kontakt:

Re: XYZ 560 Minimill

Inlägg av tecno »

Hetvatten är ju inte förunnat alla tyvärr.
Användarvisningsbild
NeoTech
Inlägg: 1070
Blev medlem: 15 maj 2008, 11:14:44
Ort: Örebro/Frövi

Re: XYZ 560 Minimill

Inlägg av NeoTech »

Nee precis, ja har inte ens vatten ute i verkstan tyvärr.. brukar ställa en 25l dunk på en bänk ngnstans. :)
Skriv svar