Solel till torpet

Berätta om dina pågående projekt.
danielr112
Inlägg: 7976
Blev medlem: 18 januari 2009, 00:48:24
Ort: Alvesta, Småland

Re: Solel till torpet

Inlägg av danielr112 »

Att bara sätta upp skyltar om kameraövervakning med väl synliga kameror eller atrapper gör mycket för att skrämma bort folk. Jag har haft flera här på gården som stuckit fortare än kvickt när dom väl sett skyltarna och kamerona.

:) Att skrämmas är bra sätt. Sedan har man ju även de systemen som då har sjukt högt ljud och rök. Sådanna system gör nytta också och dom vill sällan vara kvar länge.
Akai
Inlägg: 872
Blev medlem: 21 oktober 2016, 21:14:49
Ort: Västmanland, Norra

Re: Solel till torpet

Inlägg av Akai »

Tänker största modellen av rökmaskin som startar i det tysta när larmet löser, efter någon minut när den blivit varm så fullständigt fylls huset på några sekunder med londondimma :D , undra hur reaktionen blir :lol:

Jäkla trist att vissa inte har den moraliska kompassen "mitt och ditt"

Ljud, ljus och närvaro. Det är nog det bästa. Men problemet är ju när det ligger ödsligt, då vet de ju om att det är ordentligt lång framkörning för polisen.
Användarvisningsbild
Glenn
Inlägg: 29093
Blev medlem: 24 februari 2006, 12:01:56
Ort: Norr om Sthlm
Kontakt:

Re: Solel till torpet

Inlägg av Glenn »

AndLi skrev:
12 maj 2022, 14:12:00
Och hur gör man dessa spårningar som privatdetektiv, för jag antar att polisen inte börjar begära masttömningar för vanliga inbrott?
Det får man förstås inte, det är polisen som måste begära ut.
Användarvisningsbild
AndLi
Inlägg: 13214
Blev medlem: 11 februari 2004, 18:17:59
Ort: Knivsta
Kontakt:

Re: Solel till torpet

Inlägg av AndLi »

Är man inte tillbaka på ruta ett då? Att försöka få polisen att utreda det?
MiaM
Inlägg: 7579
Blev medlem: 6 maj 2009, 22:19:19

Re: Solel till torpet

Inlägg av MiaM »

Misstänker eller åtminstone hoppas att sannolikheten att det faktiskt sker en utredning ökar om man serverar bevis/ledtrådar till polisen, t.ex. bild på förövaren och vad en imsi-catcher fångat.
Användarvisningsbild
Gizmo
Inlägg: 1597
Blev medlem: 8 september 2009, 00:37:45
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Solel till torpet

Inlägg av Gizmo »

vaxfan skrev:
12 maj 2022, 20:46:35
En åtelkamera kanske vore nått?
Vet inte hur mycket ström de drar, men de ger ganska bra bilder i mörker och är inte så extremt dyra.
Hade en åtelkamera. Den blev stulen vid förra inbrottet...
Men. Batteritiden på den mörkare årstiden var rätt dålig, nån knapp vecka. Kan iofs vara den variant som jag hade som var kass, vet inte riktigt.

Iaf. Köpte ett begagnat vapenskåp. Det var en stor tur att dörren på det gick att haka av för skåpet i sig var knappt bärbart på två personer. Äldre vapenskåp, vet inte exakt vad det väger men gissar på runt 140 kilo utan dörr. Och i detta ska jag låsa in mina verktyg ute i boden. OM nån bekymrar sig och tar det med sig, ja då får jag bjuda på det, med alla verktyg i så blir det vikt på runt 200 kilo :-D
Har släpat alla verktyg fram och till torpet ett par gånger nu och det är riktigt jobbigt och tråkigt och tungt.

Det där med röklarm eller fog-generator som det heter på engelska är inte så dumt. Ofarlig rök men otroligt tjock och lägger sig inte på flera timmar. Ett gott stöldskydd. Enda kluriga är...jag är offgrid och måste hushålla med elen under den mörka årstiden och de larm jag sett drar liksom trettiosex watt kontinuerligt. Det är inga problem i april-september, men det är katastrof energimässigt sett i december och januari. Jag får väl ha som plan att sätta upp fler solpaneler....
Användarvisningsbild
mrfrenzy
Co Admin
Inlägg: 13413
Blev medlem: 16 april 2006, 17:04:10

Re: Solel till torpet

Inlägg av mrfrenzy »

En rökmaskin måste ju fungera vid strömavbrott, för att slippa ha stora dyra batterier som ska bytas var tredje år låter man i fastighetsinstallationer en stor metallklump hålla värmen dygnet runt.

Det du söker är en rökmaskin för fordonsbruk, dessa har ingen varmhållning utan förlitar sig på att dra hög effekt från blybatteriet när det är dags att skapa rök:

https://www.smokemachines.net/buy-car-s ... stem.shtml
simply
Inlägg: 460
Blev medlem: 19 januari 2006, 11:27:36
Ort: sthlm
Kontakt:

Re: Solel till torpet

Inlägg av simply »

Angående tracker så finns ju GeoSafe som säljs i välsorterad båtaffär bland annat. Knapp tusing, sätt i eget SIMkort. Går på 12v men har även inbyggt batteri som räcker ngr dagar tror jag.
Kan sätta GeoFence, har NO+NC larmingång samt utgång till relä samt signalhorn.
MiaM
Inlägg: 7579
Blev medlem: 6 maj 2009, 22:19:19

Re: Solel till torpet

Inlägg av MiaM »

Om det blir plats över i vapenskåpet så kanske det är säkrast att förvara några betongklumpar också i det, så blir det ännu tyngre att släpa.

Tänk dock på risken att potentiella tjuvar förstör låset så att du själv blir tvungen att bryta upp skåpet, eller än värre att de vandaliserar saker. Verkar ju dock hittills vara klassiska bottenskraptjuvar som stjäl av ekonomiska skäl snarare än ungdomar som ger sig på att vandalisera saker.

En variant kan annars vara att förvara ett gäng trasiga värdelösa prylar som ser fina ut så att de är lätta att stjäla. Ser ju inte så snyggt ut på gården, men. (Sidospårsanekdot: När jag bodde i lägenhet för ett gäng år sen så fick jag inbrott i vindsförrådet två gånger och vad jag märkte blev inget stulet, trots att det fanns prylar såsom förra generationens PC (tänk en 486DX2-66 då en Pentium 166 var det hetaste på marknaden) som var värdefulla. Förrådet var så fullt med prylar att det var svårt att överskåda, och bland dessa prylar var det gott om grejer som en tjuv skulle ha mycket svårt att tjäna pengar på, som t.ex. möbler, elektronikskrot jag använde för att plocka delar av, grejer som jag skruvat isär för att reparera senare osv.
Användarvisningsbild
Klas-Kenny
Inlägg: 10393
Blev medlem: 17 maj 2010, 19:06:14
Ort: Växjö/Alvesta

Re: Solel till torpet

Inlägg av Klas-Kenny »

Se till att skruva fast skåpet ordentligt i väggen bara.

Välter man skåpet framåt brukar de inte vara så svåra att komma in i bakifrån sen.
Skriv svar