IK: "julafräs"

Kategoriregler
• För varje tråd du vill starta här, måste du ha skrivit fyra inlägg någonstans i forumet utanför denna kategori.
• Trådens rubrik måste börja med K: S: B: för köpes, säljes, eller bytes. Samköpstrådar märks förslagsvis med Samköp:, osv.
• När köpet eller bytet är avklarat, lägg till SÅLD eller motsvarande i rubriken. Denna kan ändras genom att redigera första inlägget.
• En tråd får maximalt bumpas en gång om ingen viktig information har ändrats.
• Om bud, intresseanmälan eller annan anonym aktivitet sker dolt för andra medlemmar, skall detta ovillkorligen meddelas i tråden av trådskaparen om det påverkar övriga intressenter i affären. Exempelvis "Anonymt bud på 500 kr har givits.".
jihe
Inlägg: 1157
Blev medlem: 24 april 2009, 19:16:03

IK: "julafräs"

Inlägg av jihe »

Det här är en intressekoll för att pejla in om det är värt att sälja maskinen. Om det visar sig att det ger för lite tillbaka så behöver jag inte göra mig av med den.

Det är alltså en sån där julamaskin som figurerat i diverse trådar här. På bilden är det en annan motor och remskivor. Dessa har jag inte för avsikt att sälja (klart allt är till salu till rätt pris, men...) utan om det finns intresse för maskinen så är tanken att jag återställer den till originaldrift.

Vad jag förbättrat på maskinen:

- Längre pinnar till motorspänningen som gör det mycket smidigare att byta rem och ger mindre känslighet för exakt remlängd
- Digital utläsning à la skjutmått till Z
- Svarvade skalor till X- och Y-rattarna med fräst gradering
- Rotationsstopp till Z
- Expanderbetong i bas och pelare
- Borrat ett extra hål för X-gejderlåsning och låtit de två originalgejderlåsningshålen tjänstgöra för gejderspänningsskruvar istället
- Extra skruvar ingängade för låsning av pelaren
- Bytt lager i spindeln, vill minnas att det var NSK
- Färgbyte till mindre ögoncancerframkallande färg (dock är originalremkåpan inte målad, men jag kan skicka med färgburken)
- + lite knoppbyten och sånt som syns på bilden

Modifieringarna gör att strömbrytarkapslingen (som inte är med i bilden pga att det är annan motor) inte är original utan en 3D-utskriven (jag kan skicka med original också, men då får inte skjutmåttet plats). Det är också troligt att jag får ta upp ett hål i remkåpan för att få plats med skjutmåttet.

Tillbehör jag tänkt mig skicka med är:
- 16 mm-borrchuck
- Julas spännhylsechuck med hylsor 4-16 mm
- Fyra hemsnidade t-muttrar M6

Det är hämtning som gäller (om inte sultanen av Brunei bestämmer sig för att det här är rätt maskin att ha i sitt garage för att bygga 8-hjuliga geländewagen med, då går det säkert att deala till något, men jag tvivlar). Maskinen finns i Upplands Väsby.

Eftersom jag behöver återställa maskinen kan leverans inte ske imorgon utan behöver vänta några dagar. Eller jo, den kan förstås ske imorgon, men då med originaldrivdelarna i en kartong.
julamaskin.jpg
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
jaste
Inlägg: 113
Blev medlem: 11 juni 2005, 11:36:43

Re: IK: "julafräs"

Inlägg av jaste »

Hej, vet inte vad maskinen kostade i grundutförande eller hur många timmar dina modifieringar tagit så har svårt att uppskatta ett pris men visst är det en intressant maskin. Har du något riktpris i tanke?
Användarvisningsbild
Glenn
Inlägg: 24735
Blev medlem: 24 februari 2006, 12:01:56
Ort: Norr om Sthlm
Kontakt:

Re: IK: "julafräs"

Inlägg av Glenn »

Dom kostar 7762:- nya på swedol numera.

https://www.swedol.se/borr-frsmaskinvt-5651.html

Jula sålde dom dock till ett betydligt lägre pris (typ hälften) på den tiden dom sålde dessa.
jihe
Inlägg: 1157
Blev medlem: 24 april 2009, 19:16:03

Re: IK: "julafräs"

Inlägg av jihe »

Jag måste fundera lite, jag hade ställt in mig på att behålla den eftersom intresset var så svalt. Jag hade nog hoppats på att det skulle finnas flera intresserade så att prisnivån kunde utkristallisera sig lite per automagi :-) Men som förtydligande så inbillar jag mig inte att mina förbättringar är något som ökar priset, dem har jag mest specat upp så man vet vad man kan förvänta sig (fast de har gjort det till en bättre maskin). Och det handlar definitivt inte om Swedol-nivå.
Användarvisningsbild
stenD
Inlägg: 1254
Blev medlem: 23 september 2010, 20:53:35
Ort: Ljusfallshammar

Re: IK: "julafräs"

Inlägg av stenD »

Glenn skrev:Dom kostar 7762:- nya på swedol numera.

https://www.swedol.se/borr-frsmaskinvt-5651.html

Jula sålde dom dock till ett betydligt lägre pris (typ hälften) på den tiden dom sålde dessa.
Har för mig det var 4000 och ibland kunde dom ha en drive för 3000
Skriv svar