Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 00.36 2020-02-25

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Kategoriregler


• För varje tråd du vill starta här, måste du ha skrivit fyra inlägg någonstans i forumet utanför denna kategori.
• Medlem med statusen "Ny medlem" får inte starta en tråd här. Denna status blir du av med efter 30 inlägg.
• Trådens rubrik måste börja med K: S: B: för köpes, säljes, eller bytes. Samköpstrådar märks förslagsvis med Samköp:, osv.
• När köpet eller bytet är avklarat, lägg till SÅLD eller motsvarande i rubriken. Denna kan ändras genom att redigera första inlägget.
• En tråd får maximalt bumpas en gång om ingen viktig information har ändrats.
• Om bud, intresseanmälan eller annan anonym aktivitet sker dolt för andra medlemmar, skall detta ovillkorligen meddelas i tråden av trådskaparen om det påverkar övriga intressenter i affären. Exempelvis "Anonymt bud på 500 kr har givits.".



Svara på tråd  [ 13 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 07.37 2019-07-22 

Blev medlem: 10.19 2004-05-24
Inlägg: 174
Ort: Borås
Hej,

Letar efter en 10/100Mbps nätverks hub (EJ switch) med minst 5 portar. Har ni någon liggande som inte används så köper jag den gärna.


Senast redigerad av PatrikB 09.48 2019-07-24, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 08.37 2019-07-22 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.31 2005-12-15
Inlägg: 6444
Ort: Malmö
Om det är övervaka trafik så finns ”management Switch”, de brukar kunna klona trafiken till en specifik port för analys..

Exempel https://www.tp-link.com/se/business-net ... lect-local

Den har stöd för ”port mirroring”
441kr på Dustin..


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.13 2019-07-22 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32980
Ort: Borås
Nja, det är inte helt optimalt, eftersom de flesta switchar fortfarande filtrerar trafiken, och hivar felaktiga paket.
Skall man felsöka så är det en HUB som gäller, då den inte gör något alls med paketen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.43 2019-07-22 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.31 2005-12-15
Inlägg: 6444
Ort: Malmö
Fast en hub kommer väl fortfarande kasta felaktiga ethernet paket?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.51 2019-07-22 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32980
Ort: Borås
Sannolikt inte, eftersom den är rätt dum.
Men sen, visst, det beror ju på hur skadat det är. så länge som det finns en preamble, så bör den skicka det vidare.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.21 2019-07-22 

Blev medlem: 10.23 2015-07-18
Inlägg: 479
Ort: Linköping
Enligt min erfarenhet så kastar hubbar trasiga ethernetramar. Vissa modeller kan tom stänga porten som det kommer trasiga ramar på.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 14.47 2019-07-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.01 2006-02-24
Inlägg: 23577
Ort: Norr om Sthlm
Dessutom, hubbar som klarar både 10/100 brukar vara så kalalde "switchande hubbar", alltså två hubbar med en switch emellan typ.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.44 2019-07-22 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.31 2005-12-15
Inlägg: 6444
Ort: Malmö
Vi får nog invänta vad PatrikB ska ha hubben till eller någon har en hub att sälja.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.57 2019-07-22 

Blev medlem: 08.04 2012-06-19
Inlägg: 619
Ort: Lund
Annars kan man ju bygga en hub av en gammal dator + några NICar och en linuxkärna. Och få monitorering på köpet, om det nu var det saken gällde.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.40 2019-07-24 

Blev medlem: 10.19 2004-05-24
Inlägg: 174
Ort: Borås
Hej,

Precis som Micke_s är inne på så är det för att kunna analysera trafik, visste dock inte att det fanns switchar med "port mirroring".

Så med hjälp av det sökordet hittade jag en Netgear på netonnet som jag åkte och köpte direkt och har nu kunnat fortsätta debugga.

Tackar så mycket för hjälpen! :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.55 2019-07-24 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.29 2005-05-10
Inlägg: 38202
Ort: Söderköping
Va bra!
Jag köpte för några dagar sedan denna som också ger de funktionerna.
Kjell&Co: 61610.
"D-link DGS-1100-08 Managerbar gigabitswitch 8 portar, Art. 61610, 599:-"


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.29 2019-07-24 
Co Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.04 2006-04-16
Inlägg: 10609
Och skulle det komma några paket som är så trasiga att switchen vägrar vidarebefordra kan du se det i webinterfacet att RX packet errors ökar.

I det fallet kan man använda en dator med korskopplad kabel för att ae paketen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 15.32 2019-07-25 
EF Sponsor

Blev medlem: 23.19 2003-10-06
Inlägg: 590
Ort: Vikbolandet
Har ett gäng 16 resp 24 portars hub burkar som ligger långt in i förrådet, kan rota fram om det är intressant.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 13 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 7 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010