Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 05.27 2019-11-21

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Kategoriregler


• För varje tråd du vill starta här, måste du ha skrivit fyra inlägg någonstans i forumet utanför denna kategori.
• Medlem med statusen "Ny medlem" får inte starta en tråd här. Denna status blir du av med efter 30 inlägg.
• Trådens rubrik måste börja med K: S: B: för köpes, säljes, eller bytes. Samköpstrådar märks förslagsvis med Samköp:, osv.
• När köpet eller bytet är avklarat, lägg till SÅLD eller motsvarande i rubriken. Denna kan ändras genom att redigera första inlägget.
• En tråd får maximalt bumpas en gång om ingen viktig information har ändrats.
• Om bud, intresseanmälan eller annan anonym aktivitet sker dolt för andra medlemmar, skall detta ovillkorligen meddelas i tråden av trådskaparen om det påverkar övriga intressenter i affären. Exempelvis "Anonymt bud på 500 kr har givits.".



Svara på tråd  [ 30 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Å:/ Växlande impulsrelä
InläggPostat: 10.22 2019-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17835
Ort: Säter
Finns det sådana att få tag på som är dragna bara så länge de får manöverspänning?
Alltså som inte stannar kvar i draget läge när man har släppt knappen?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.26 2019-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.51 2008-08-02
Inlägg: 870
Ort: Uddevalla
Ett vanligt relä borde fungera?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.29 2019-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17835
Ort: Säter
Nej, jag vill att det växlar varannan gång man trycker.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.49 2019-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.51 2008-08-02
Inlägg: 870
Ort: Uddevalla
Då får du nog försöka beskriva lite noggrannare vad det du är ute efter, för det du beskriver i första inlägget är ett vanligt relä.
Relät ska dra när det får spänning till spolen, och det ska inte vara draget när det inte finns spänning till spolen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.10 2019-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17835
Ort: Säter
Jag är lite dåligt påläst om det här, det är därför jag frågar.

Jag trodde att ett impulsrelä stod kvar i draget efter att det har fått en puls?
Efter nästa puls står det draget i det andra läget.

Jag skulle vilja ha så att det är draget enbart när man aktiverar manövern.
Växlande relä kanske är en bättre benämning?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.13 2019-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24114
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Är det inte då enklast med 2 knappar och 2 reläer iom att du bara vill ha kontakterna aktiva så länge reläet drar?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.16 2019-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17835
Ort: Säter
Det finns bara 2st trådar dragna till stället där reläet ska sitta. :humm:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.19 2019-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24114
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Men då, tatta lite ny kabel kan väl inte vara hela världen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.25 2019-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17835
Ort: Säter
Som du ser i den andra tråden, så går kabeln i pansarrör under en betongsula.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.34 2019-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24114
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Går det inte att dra in nytt?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.37 2019-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17835
Ort: Säter
Jag ska undersöka möjligheterna att dra en ny kabel uppe bland takstolarna.

Jag tänkte om det fanns något enkelt sätt att använda befintlig kabel.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.53 2019-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.51 2008-08-02
Inlägg: 870
Ort: Uddevalla
säter skrev:
Jag är lite dåligt påläst om det här, det är därför jag frågar.

Jag trodde att ett impulsrelä stod kvar i draget efter att det har fått en puls?
Efter nästa puls står det draget i det andra läget.

Jag skulle vilja ha så att det är draget enbart när man aktiverar manövern.
Växlande relä kanske är en bättre benämning?


Då är det ett vanligt relä med en växlande kontakt(SPDT) som du vill ha?
När reläspolen är spänningslös så är det kontakt mellan B och C, när reläet får spänning till spolen så växlar kontakten så att det är kontakt mellan A och C istället.
Bild


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 11.58 2019-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24114
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Jag tolkar det som att ett SPDT med C friflytande och det ska dra åt varsitt håll varannan gång = dvs i vila ingen kontakt från C.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.05 2019-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.16 2009-02-22
Inlägg: 17835
Ort: Säter
Tecno, du har fattat helt rätt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.15 2019-05-18 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16.34 2004-09-06
Inlägg: 24114
Ort: Sparreholm, Södermanland N 59° 4.134', E 16° 49.743'
Enklaste lösning är då 2 knappar och 2 reläer.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 30 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Majestic-12 [Bot], YaCy [Bot] och 9 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010