Försöker göra ett litet enkelt schema i KiCAD

Elektronikrelaterad mjukvara/litteratur. (T.ex schema-CAD, simulering, böcker, manualer mm. OS-problem hör inte hit!)
Användarvisningsbild
cazz
Inlägg: 882
Blev medlem: 11 maj 2009, 12:44:01
Ort: Småland

Försöker göra ett litet enkelt schema i KiCAD

Inlägg av cazz »

ok jag har letat och läst och tittar runt men har inte riktigt hittat en enkel tuta och kör ritningsprogram där man kan enkelt skissa upp hur man ska ha det.
Det senaste jag testar nu är KiCAD och det är inte helt omöjligt att jag gör fel (tvärtom jag tror jag gör fel) men när jag ska börja något basic och sätta ut en ATMega326P men när jag försöker få upp den så får jag upp dessa som inte alls liknar den kretsen. det ska ju vara 14 ben på varje sida men det är det inte på någon alternativ eller det kanske ska vara det.
atmega.PNG
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
janno
Inlägg: 286
Blev medlem: 11 oktober 2009, 07:34:45
Ort: Västerås

Re: Försöker göra ett litet enkelt schema i KiCAD

Inlägg av janno »

Det som du ser där är schemasymbolen sedan så väljer du vilket footprint du vill att ska vara kopplat mot schema symbolen. Vart pinnarna sitter i schemat spelar ingen roll för hur det blir ritat i PCB vyn. Det är bara den som gjort symbolen som tyckte att det blir enklare schematiskt om alla utgångar ritas på samma sida.
Användarvisningsbild
hawkan
Inlägg: 1814
Blev medlem: 14 augusti 2011, 10:27:40

Re: Försöker göra ett litet enkelt schema i KiCAD

Inlägg av hawkan »

Det är rätt. Nu handlar det bara om pinnarna och vad de heter.
Kapslingen väljer du senare, i den symbolen bredvid nyckelpigan.
Användarvisningsbild
cazz
Inlägg: 882
Blev medlem: 11 maj 2009, 12:44:01
Ort: Småland

Re: Försöker göra ett litet enkelt schema i KiCAD

Inlägg av cazz »

ok har börjat men stiftet 22 finns inte med??
Användarvisningsbild
cazz
Inlägg: 882
Blev medlem: 11 maj 2009, 12:44:01
Ort: Småland

Re: Försöker göra ett litet enkelt schema i KiCAD

Inlägg av cazz »

ok detta är absolut inte snygg draging men testade bara lite nu

Tanken är testa göra en ritning från denna sida
http://www.gammon.com.au/breadboard
som visar en basic koppling till chipet.
atmega2.PNG
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
Henry
Inlägg: 20103
Blev medlem: 20 april 2005, 02:52:47
Ort: Lund

Re: Försöker göra ett litet enkelt schema i KiCAD

Inlägg av Henry »

Spelar på ett sätt ingen roll hur det ser ut ovan, men är det mer komplext skadar det inte att göra det ungefär så man tänkt det skall vara sedan med komponenterna.

Ok 22 var jord, hade dock aldrig accepterat att alla pinnar inte ritas ut oavsett och har aldrig sett det heller, förutom någon gång från något amatör ihopsatt lib. Hoppas verkligen inte det där är ett bibliotek från kicad själva.
Användarvisningsbild
cazz
Inlägg: 882
Blev medlem: 11 maj 2009, 12:44:01
Ort: Småland

Re: Försöker göra ett litet enkelt schema i KiCAD

Inlägg av cazz »

Tja den följde med när jag installerade programmet.


verkar som MU har 22 med


Sådär nu har jag gjort vad jag tror ska fungerar :)
atmega3.PNG
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
tingo
Inlägg: 204
Blev medlem: 17 maj 2017, 17:55:40
Ort: Oslo, Norge

Re: Försöker göra ett litet enkelt schema i KiCAD

Inlägg av tingo »

Tips: hvis du setter et "no connect" symbol på de pinnene som du ikke bruker, så får du færre klager i drc / erc.
Skriv svar