Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 18.09 2020-07-11

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 14 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 18.50 2019-10-21 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 6592
Ort: Kristinehamn
Jag har ritat en linjärlagerskena som jag hängt på 2 st slädar. Den ena släden har tyvärr hamnat fel i hierarkin. LAN20AL:3 har hamnat under Linjärlagerskena:1 men skall ligga i samma mapp som LAN20AL:1 ligger. Alltså direkt under huvudmappen. Hur flyttar man ut den från Linjärlagerskena:1 ? Som den ligger nu så slocknar den när jag släcker Linjärlagerskena:1 och det skall den inte göra.

Problemet är löst. Jag kopierade den komponent som låg fel och gjorde past på kopian till rätt mapp, sedan raderade jag den gamla.

Ja, är man inte tokig så kan man bli. Rätt som det är så har Browsern ändra layout. Nu är den plötsligt inte längre transparent som tidigare och när man öppnar datapanelen för att ladda in en fil så ligger den förb. browsern överst och skymmer hela datapanelen. Se på bilderna så förstår ni vad jag menar. Den övre bilden är den som blivit fel, det skall se ut som på den undre bilden. Jag har letat överallt och klickat på alla tänkbara sätt men får inte tillbaka som det var förut.
Bilaga:
fusionbrowser.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Senast redigerad av SeniorLemuren 19.49 2019-11-08, redigerad totalt 7 gånger.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 01.44 2019-10-22 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 6592
Ort: Kristinehamn
Bumpar på grund av nya problem-


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 06.31 2019-10-22 

Blev medlem: 10.40 2009-11-28
Inlägg: 1564
Ort: Stockholm
Ta tag i Browserns huvud och dra åt vänster mot datapanelen tills ett grönt lodrätt streck visas och släpp där så blir den genomskinlig.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.08 2019-10-22 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 6592
Ort: Kristinehamn
Haha, jag hittade det i natt till slut. Tack ändå. Ni får inte tröttna för att jag frågar för mycket. Jag har lite dåligt med tålamod, men jag vet ju att jag till slut hittar lösningar på problemen. Kanske jag är lite snabb på att fråga, men det kan ju hjälpa någon annan med samma problem.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.21 2019-10-22 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 10000
Ort: Helsingborg
Vi har fördragsamhet med allt du gör och frågar om! En vacker dag (på senhösten) sitter vi i samma båt och vill ha upp något funktionellt! Då är dina frågor och svar (för visst redogör du) viktiga.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 01.42 2019-10-25 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 6592
Ort: Kristinehamn
Nya fräscha problem. Jag har ett huvudobjekt som består av flera komponenter. En del av delarna har jag skapat utanför huvudobjektet och sedan exporterat in i till huvudobjektet. I Inventor var det så fiffigt att när man ändrade i en komponenter som man byggt externt så uppdaterades den delen automatiskt i huvudobjektet.

Det borde ju finnas någon liknande funktion i Fusion. Alternativet är ju annars att deleta den komponenten i huvudobjektet och exportera in den uppdaterade komponenten, men då försvinner ju alla joint m.m och man måste sätta in den nya komponenter på rätt plats igen i huvudobjektet.

Anledningen till att vissa komponenter byggs utanför huvudobjektet är att extern importerade komponenter från internet inte alltid stämmer helt överens med vad man vill ha. Då är det lättare att editera dess externt innan man tar in dem i huvudobjektet.

Ok. Som vanligt efter massivt googlande så är lösningen här. ca 20 minuter in.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 10.46 2019-10-26 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 6592
Ort: Kristinehamn
Detta är en av de bästa och lärorikaste videos jag sett angående Fusion360. Den svarade på många frågor. Videon är 1 timme lång så för att snabbt hitta tillbaka till just det man vill se igen när man glömt hur det gick till så har jag lagt in videon i min databas där man kan öppna videon och hoppa till rätt händelse direkt utan att behöva spola själv.
Bilaga:
videodatabasen.JPG


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 13.01 2019-10-26 

Blev medlem: 10.40 2009-11-28
Inlägg: 1564
Ort: Stockholm
En länk säger mer än tusen ord. :-)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.59 2019-10-26 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 6592
Ort: Kristinehamn
Hoppsan. Jag brukar aldrig missa, men ibland händer det. Här kommer den.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.13 2019-10-27 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 6592
Ort: Kristinehamn
Nu har det kört ihop sig ordentligt. Den här gången ger jag upp efter ett dygns googling och testande Problemet beskrivs i videon:
Nu är det dags för specialisterna att hoppa in.

Nu orkar jag djävlar inte mer. När jag gick tillbaka till Fusion efter Videoupplägget så ser skärmen ut så här. Detta rutmönster skall bara synas i Edit Sketch men nu går det inte att bli av med. Har slagit av både Fusion och dator men faanskapet hänger med. Det har faan gått troll i detta program. :( :( :rofl :shock:
Bilaga:
fusion rutmönster.JPG

Ok detta med rutmönstret hittade jag, längst ner på skärmen gick det att slå av. Men felet i videon kvarstår.


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.01 2019-10-27 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09.27 2011-08-14
Inlägg: 1734
Prova att högerklicka på Kub i menyträdet till vänster och välj "Ground".


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.38 2019-10-27 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 6592
Ort: Kristinehamn
Hur F....n kunde jag missat en sådan detalj trots idogt studerande på en massa video. :rofl :rofl :rofl :rofl


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.37 2019-11-08 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 6592
Ort: Kristinehamn
Nytt problem. Jag har försökt skriva ut en del som har en M20 x 1 mm gänga. Gängan blir fin men för liten. Jag har alltid lagt på 0.5 mm på alla hål jag skriver ut. Vet inte varför det är så men alla mått på en utskriven bit blir rätt enligt satta mått utom innerdiametrar. Skit samma, det är alltid 0.5 mm för små hål oavsett diameter så det är lätt att alltid öka det med 0.5 mm.

Nu kommer själva problemet. När jag ritar en del som skall ha en M20 gänga så lägger jag som vanligt på 0.5 mm. men här skiter det sig. När jag talar om för Fusion360 att det skall finnas en M20-gänga i 20.5 mm hålet så blir det automatiskt M20 och fusion skiter i att hålet skall med gängan skall vara 0.5 mm större. Jag kan ju skala upp biten i Cura men då blir ju hela biten större och det vill jag ju inte.

Lösning?

Edit: Gjorde just en test där jag skalade upp utskriften till 1.03 och det passade exakt på skruven. Så problemet är att jag behöver skala upp endast gängan. Det borde ju gå på något vis i Fusion?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.49 2019-11-08 

Blev medlem: 11.20 2009-05-26
Inlägg: 6592
Ort: Kristinehamn
Ok. Den lösningen hittade jag själv efter lite googling. :)


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 14 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010