Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 09.41 2020-03-29

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 7 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: 20.13 2019-08-18 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5797
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Hej!

Det är väl knappast någon som sitter på en servicemanual till denna Tv:n va?

Tack på förhand!


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.35 2019-11-22 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5797
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Kontaktade tillverkaren men dom svarade inte alls på mailet.

Det är då konstigt med Tv:n. Standby-LED:en tänds när man trycker i kabeln men Tv:n reagerar inte alls på något. Har tyvärr ingen fjärrkontroll men provat alla möjliga kombinationer på knappsatsen.

Även sniffat signalen från knappsatsen till CPUn och signalen tycks gå ända fram.
Mäter också upp diverse matningar. Hittar 1,5 , 3,2 , 3,5 , 5 och 12V. Kristallen snurrar på så den verkar inte vara hjärndöd.

Alla elektrolyter mäter jättebra ESR och kapacitans.
Vad finns det för andra knep tro?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.08 2019-11-22 

Blev medlem: 14.35 2005-02-03
Inlägg: 1171
Ort: Stockholm
Kanske fota beteckningarna på systemkortet, det kan vara ett kort som figurerar i flera märken.
Fota strömförsörjningskortets beteckningar också.

Titta på silkscreen på systemkortet om du hittar "debug", "uart", "rx", "tx" någonstans.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 12.37 2019-11-23 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5797
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Det här är en TV som matas med 12-24VDC. Verkar som en poppis TV att ha i husbilar och husvagnar.
Det är i alla fall bara ett huvudkort där PSU och logik är på ett och samma.

Kikat över det och det enda jag kan hitta som eventuellt kan vara en debug-port är CN1 som sitter vid CPUns kristall. Det donet används inte till övriga Tv:n.

Bilaga:
20191123_123137.jpg

Bilaga:
20191123_123221.jpg


Logga in för att visa de filer som bifogats till detta inlägg.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 18.49 2019-11-23 

Blev medlem: 16.00 2014-10-08
Inlägg: 2226
Ort: Sörmland: 59.395514, 16.465287
Det är nästan lättare att hitta ett guldkorn i en grushög än TV sevicemanoal.
Men förmodar att du har kollat ytmonterat säkring F2 på moder kortet, det är lätt att missa.
Får du spänningen till bakgrundsbelysningen? på dom tamparna som går in i panelen


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.08 2019-11-23 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17.53 2010-01-04
Inlägg: 5797
Ort: Skogen mellan Uppsala-Gävle
Det är på F2 jag lödde på min egna matningskabel då jag saknar original. Matningen går igenom den så fint.
Tv:n drar inte heller onödigt mycket ström vilket talar för att det inte är något tok-kortis tidigt i kedjan.

Spänningen på bakgrundsbelysningen har jag faktiskt inte mätt upp. Tänkte att den nog inte går igång ändå om man inte lyckas "starta" den.
Ska mäta detta :tumupp:


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.50 2019-11-23 

Blev medlem: 16.00 2014-10-08
Inlägg: 2226
Ort: Sörmland: 59.395514, 16.465287
Ett ganska långsökt fel som kan blockera hela TV-en är CA-modulen.
Och lys in i hållaren och titta så inte är några krökta stift som kortsluter, det också har jag blivit
galen på en liknande TV som folk håller på o drar in o ut CA-modulen så fort det är lite störningar
och till slut så kommer den lite snett o dom fortsätter o mosa i den som resulterar i krökta stift
och kortslutningar


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 7 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010