Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 00.04 2019-10-18

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 41 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 15.23 2017-11-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.01 2006-02-24
Inlägg: 22590
Ort: Norr om Sthlm
Nerre skrev:
Det man vill ha är ju ett program där man kan flytta runt blocken och så följer ju linjerna mellan blocken med automatiskt.


Just det funkar ju enbarmligt dåligt i visio, det "ska" funka men funkar bara ibland, samma sak när man grupperar saker, det funkar inte speciellt bra.

Nu har jag iofs bara "fuskat" i visio, alltså "testat mej fram själv", men när jag stött på problem har jag frågat folk som faktiskt gått kurser i det hos microsoft, och dom bara rycker på axlarna och "det är så" "lev med det".. inte så enterprise kan man tycka..


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 15.25 2017-11-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.19 2009-11-24
Inlägg: 2250
Ort: Ljungby
Går det köra rutnät med snap i Visio?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 19.05 2017-11-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32249
Ort: Borås
Glenn skrev:
Nerre skrev:
Det man vill ha är ju ett program där man kan flytta runt blocken och så följer ju linjerna mellan blocken med automatiskt.


Just det funkar ju enbarmligt dåligt i visio, det "ska" funka men funkar bara ibland, samma sak när man grupperar saker, det funkar inte speciellt bra.

Nu har jag iofs bara "fuskat" i visio, alltså "testat mej fram själv", men när jag stött på problem har jag frågat folk som faktiskt gått kurser i det hos microsoft, och dom bara rycker på axlarna och "det är så" "lev med det".. inte så enterprise kan man tycka..


Vet inte vilka versioner av Visio du använt, jag har använt det sedan version3, kör nu Visio 16 Pro., och det har alltid fungerat, både att linjerna flyttar med och att gruppera.
Det enda som inte funkar speciellt bra i Visio är lagerhanteringen om man skall hantera den programatiskt.
Ja det går att snappa till rutnät och hjälplinjer, per automatik så får man hjälplinjer mot närliggande symboler.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 20.25 2017-11-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.19 2009-11-24
Inlägg: 2250
Ort: Ljungby
Har visio stöd för dxf ?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 20.29 2017-11-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32249
Ort: Borås
Ja och DWG mm


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 20.34 2017-11-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32249
Ort: Borås
Glenn, gissar att du inte använder "Connections" och "connectors" utan rena linjer, då funkar det naturligtvis inte.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 20.38 2017-11-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.19 2009-11-24
Inlägg: 2250
Ort: Ljungby
Hmm, såg att det finns Visio Online nu för 40kr/mån! Frågan är väl om det är samma sak?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 20.41 2017-11-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32249
Ort: Borås
Tja, förmodligen betydligt segare än att köra det lokalt, sedan kanske man inte kan anpassa symboler mm på samma sätt som man kan med en lokal installation.

Dock du kan ju "hyra" 365a, med en lokal installation.
Alternativt ladda ned Visio16 och testa det någon månad (tror jag)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 20.48 2017-11-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.19 2009-11-24
Inlägg: 2250
Ort: Ljungby
Ja 120kr/mån, hade det ingått officepaketet och onedrive så hade jag nog kanske nappat på det!

Smartdraw engångskostnad 299$, online 9.95$, underlig prissättning på online-versionen när man avser konkurrera med Visio !


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 20.57 2017-11-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32249
Ort: Borås
Nja, det är omöjligt att konkurrera med viso, eftersom det så mycket mer.
Du har full kontroll över hur dina "SHAPEs" beter sig, du kan göra dem extremt smarta, lägga in beräkningar i dem (varje objekt i visio har något som liknar ett kalkylblad i bakgrunden), där man kan lägga till väldigt mycket interaktion mm, dessutom kan man ju naturligtvis lägga in VBA-kod i objektet också.

Som exempel finns det att köpa "SHAPEs" som per automatik bygger en komplett ritning över ditt nätverk.
Med lite kunskap om VBA osv, så kan du själv fixa till det.
Grejjen med VISIO är att det inte är ritningsverktyg, enbart utan det går att automatisera ritandet fullständigt.
Det finns också SHAPEs som genererar kod för GUI osv, i all oändlighet.
Själv har jag gjort symboler mm, för att rita flödesscheman för kylinstallationer, där jag får automatisk tryckfallsberäkningar på alla delar, automatisk rördimensionering, beräkning av balansering samt en viss mån av simulering av hela systemet, dessutom produceras materiallistor, systemvolymer, skyltlistor mm direkt från ritningen.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 21.00 2017-11-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 9184
Ort: Helsingborg
Jag måste också inflika att Visio är stort och suveränt!
Man kan skapa hela SQL databaser från grafer.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 21.03 2017-11-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.19 2009-11-24
Inlägg: 2250
Ort: Ljungby
Ja det verkar smart, just integrationen och att man kan använda det till lite allt möjligt! :humm:


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 21.03 2017-11-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32249
Ort: Borås
Ja, och så mycket mer, VISIO är inte ett rit-program utan en universell applikation, som man i princip kan få att göra vad man vill, dock kanske inte flyga till Mars, men det kanske kommer. :D


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 21.08 2017-11-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32249
Ort: Borås
Men om man bar skall rita några enstaka organisationsscheman eller liknande, så kanske Visio är att skjuta lite över målet.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 21.20 2017-11-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 9184
Ort: Helsingborg
Kanske skulle vi fråga TS vad syftet skall vara. Jag menar att blockschema kan skilja mycket åt, i tid, med funktion och framförallt hur många personer som är involverade i processen.
Är det för eget minnesbruk för stunden är Visio att skjuta över målet!
Så TS Vad vill du göra?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 41 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010