Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 01.03 2019-10-15

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 41 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Göra blockscheman
InläggPostat: 15.56 2017-11-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.19 2009-11-24
Inlägg: 2231
Ort: Ljungby
Vad använder ni för program att göra blockscheman med?

Utöver mspaint... :wink:


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 16.00 2017-11-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.09 2011-07-01
Inlägg: 9163
Ort: Helsingborg
Blockschema är bra. Förr använde jag oftast Visio! Titta på det om det är fritt.
Kanske det finns en fri motsvarighet.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 16.29 2017-11-24 

Blev medlem: 22.31 2008-03-27
Inlägg: 1662
Ort: stockholm
Open Office Draw, om någon annan ska se det,
annars är rutat papper och penna, överlägset :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 19.44 2017-11-24 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.23 2003-06-26
Inlägg: 6794
Ort: Landvetter
https://www.draw.io
Draw.io. Väldigt enkelt och snabbt. Går att köra på egen dator och i molnet.

http://dia-installer.de/
Dia. Också väldigt enkelt. Dock ett par år sedan jag använde det sist.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 21.07 2017-11-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.19 2009-11-24
Inlägg: 2231
Ort: Ljungby
Tackar för tipsen! Ska ladda ner och prova! :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 21.46 2017-11-24 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18.06 2010-05-17
Inlägg: 8988
Ort: Växjö/Alvesta
Brukar använda draw.io, väldigt enkelt och smidigt. :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 22.01 2017-11-24 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32239
Ort: Borås
Uteslutande VISIO, världens bästa program, kan göra vad som helst, finns inga begränsningar.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 23.24 2017-11-24 
Tidigare soundbrigade
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.44 2006-08-23
Inlägg: 20456
Ort: Vänersborg
Hur gratis är Visio?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 23.43 2017-11-24 

Blev medlem: 08.04 2012-06-19
Inlägg: 425
Ort: Lund
xfig, tgif och TikZ :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 00.21 2017-11-25 
Gått bort
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07.13 2008-07-03
Inlägg: 13969
Ort: Norrköping
TomasL: Kan jag kompilera och debugga kod till en Cortex-M4 med världens bästa program? Eller finns det någon typ av begränsning där? En plugin kanske behövs?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 03.15 2017-11-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 12.01 2006-02-24
Inlägg: 22556
Ort: Norr om Sthlm
Visio ger ju väldigt lätt huvudvärk, otroligt bakvänt program, om än kompetent och absolut inte gratis.

Dia har jag också använt för läänge sedan.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 07.14 2017-11-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.52 2005-01-10
Inlägg: 24085
Ort: Aabenraa, Danmark
Om der är el-scheman använder jag schemadelen av mitt CAD-program. Har gjort en del komponenter som schemasymboler o kan enkelt göra flera om det behövs.

För flödesdiagram fungerar LibreOffice/OpenOffice riktigt bra.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 09.36 2017-11-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32239
Ort: Borås
lillahuset skrev:
TomasL: Kan jag kompilera och debugga kod till en Cortex-M4 med världens bästa program? Eller finns det någon typ av begränsning där? En plugin kanske behövs?

Ja du kan skriva en kompilator/debugger i VISIO, som tar ditt i VISIO skapade flödesshema och genererar exekverbar kod utifrån schemat


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 10.10 2017-11-25 

Blev medlem: 06.51 2008-05-19
Inlägg: 22222
Ort: Upplands väsby
Det man vill ha är ju ett program där man kan flytta runt blocken och så följer ju linjerna mellan blocken med automatiskt.

Vi hade på jobbet förut ett program som hette SmartDraw som var gjort precis för det (det valdes eftersom det kostade 300-400 per licens, medans Visio på den tiden kostade flera tusen per licens).

Där definierade man "fästpunkter" på symbolerna, där man då kunde haka fast linjer/pilar, och sen var det bara att flytta omkring grejerna och linjerna följde med och anpassades efter omgivningen så att säga. Gick att ställa om om det skulle vara "rak" linje, räta vinklar eller böjlig linje.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Göra blockscheman
InläggPostat: 10.24 2017-11-25 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.54 2006-09-23
Inlägg: 32239
Ort: Borås
Visio är naturligtvis inte det billigaste program att köpa.
Dock, kan det vara extremt kostnadseffektivt, då man kan göra extremt mycket i det.
Själv använder jag det till att:

Rita block/organisationsscheman
Enklare elritningar. (där Autocad Electrical är för tung)
Enklare mekaniska simuleringar. (där Inventor blir för tung)
Enklare skåpsritningar. (där Autocad och Inventor är för tunga)
Enklare mekaniska ritningar (där Autocad och Inventor är för tunga)
Rumsinredning. (där Autocad och Inventor är för tunga)
Rörscheman med flödes och tryckfalls simulering.
PID-scheman
Nätverks-scheman
Enklare GANT-scheman (Där MS Project är för tungt)
Veroboard-konstruktioner.
Enklare elektronikkonstruktioner/ritningar, (Där EDA blir för tungt)

Plus en mängd andra saker.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 41 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
    Electrokit
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010