Electrokit Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 01.34 2019-12-08

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 14 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Testa design i programmet?
InläggPostat: 20.18 2003-06-05 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 8111
Ort: Solna
Går det att "provköra" en ritning i Eagle?
Eller vad ska man ha för program till det?

Med "provköra" så menar jag att man kan se spänning/ström, frekvenser, mm, direkt i programmet.

Om det går, finns det någon liten tutorial på detta åxå. Ni hade en sån bra på att komma igång med Eagle för ritningar.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 21.07 2003-06-05 

Blev medlem: 15.02 2003-05-27
Inlägg: 2712
Ort: linköping
Jag tror det finns nåt tillägg som länkar ihop eagle med spice, men jag har aldrig använt det.

Jag använder Pspice för att simulera, men det mest nybörjarvänliga programmet är nog Electronics Workbench.

Pspice finns en gratis version att ladda ner, vet inte hur det är med EWB.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 21.28 2003-06-05 
Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14.59 2003-05-26
Inlägg: 8111
Ort: Solna
OK, tackar!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 23.28 2003-06-05 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 21.52 2003-05-28
Inlägg: 1585
Ort: Skåne - Lund
Electronics Workbenchnya program heter Multisim (simulator) och Ultiboard (PCB).
Demo finns att lada ner från denna sidan:

http://www.interactiv.com/html/edudemomsm2.html


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 22.33 2003-06-25 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.52 2003-05-26
Inlägg: 217
Ort: Örebro
Jag får load error 293 hela tiden i Eagle på egna filer. Någon mera som har erfarit detta?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 10.13 2003-06-26 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.52 2003-05-26
Inlägg: 217
Ort: Örebro
Hur ska autoroute vara inställt för att Eagle ska flytta runt komponenterna av sig själv?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 00.54 2003-08-11 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 22.39 2003-05-26
Inlägg: 661
Ort: Göteborg
Det kan inte Eagle. Jag är väl av den gamla skolan, men tycker att det i 99,9% av fallen blir snyggare och enklare när allt är gjort manuellt, både placering och routning.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 10.46 2003-11-23 
EF Sponsor

Blev medlem: 13.20 2003-10-18
Inlägg: 1672
Ort: Göteborg
När jag placerar ut komponenter i eagle blir det röda ploppar runt benen, är det lödöar eller bara knasiga saker?
Sen undrar jag om det finns vias utan hål...


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 13.16 2003-11-23 
EF Sponsor

Blev medlem: 13.21 2003-06-02
Inlägg: 19734
Ort: Östergötland
Vad menar du med en via utan hål?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 17.58 2003-11-23 
EF Sponsor

Blev medlem: 13.20 2003-10-18
Inlägg: 1672
Ort: Göteborg
vias är ju sånna man har för att borra hål i för att sen löda komponeter där. men jag vill ha sånna utan hål, alltså en rund kopparbit på ca 1mm som. inget speciellt alls, men jag vet inte hur man gör!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 18.02 2003-11-23 
EF Sponsor

Blev medlem: 13.21 2003-06-02
Inlägg: 19734
Ort: Östergötland
Jag har fått förmig att via är en pättering. En koppar yta att löda på kallar jag padd. Men det kanske finns andra vedertagna benämningar.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 19.02 2003-11-23 
EF Sponsor

Blev medlem: 13.20 2003-10-18
Inlägg: 1672
Ort: Göteborg
då är det en padd jag vill ha! var hittar jag det?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 19.34 2003-11-23 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 20.56 2003-08-19
Inlägg: 1364
Ort: Järfälla
Välj en vias med minsta möjliga hål så får du en "lödplätt"


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 13.05 2003-11-24 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19.56 2003-06-08
Inlägg: 709
Ort: Stockholm
GuruX skrev:
Jag får load error 293 hela tiden i Eagle på egna filer. Någon mera som har erfarit detta?


Du kör med en fulvariant av Eagle, därav problemet.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 14 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010