Svenska ElektronikForumet
https://elektronikforumet.com/forum/

Hjälp med SketchUp Make 2014
https://elektronikforumet.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=86185
Sida 1 av 2

Författare:  Magnus_K [ 16.10 2017-02-19 ]
Inläggsrubrik:  Hjälp med SketchUp Make 2014

Hej!

Sitter och kladdar lite och har några tekniska frågor.
Mest troligt finns det här på nätet men misstänker jag använder fel termer.

Med referens till bilden nedan.

Fråga 1. Om jag tar bort linjen som den vackra pilen pekar på så försvinner hela övre "planet". Kan jag på något sätt få bort denna linje och få en enda mjuk yta?

Fråga 2. Kan man i denna version göra sån där "rendering" (eller vad det kallas) så man får en lite bättre 3D bild över objektet?
Nu har jag tex färglagt komponenten med "Anodiserad aluminium", vilket inte direkt syns...

EDIT: Det är tydligen ett plugin.

Bilaga:
Sketchup_linje.JPG

Författare:  konig7070 [ 16.44 2017-02-19 ]
Inläggsrubrik:  Re: Hjälp med SketchUp Make 2014

Är det inte bara att ändra visningsinställningar för modellen?
Linjen visar väl bara vart radien börjar, du har även liknande linjer för radierna runt hörnen på saken som sticker ut i botten.

Författare:  Magnus_K [ 16.50 2017-02-19 ]
Inläggsrubrik:  Re: Hjälp med SketchUp Make 2014

Det hade du helt rätt i. Tack konig7070.
Tog bort View -> Edge Styles -> Profiles och View -> Edge Styles -> Edges, då försvann dessa.

Författare:  Magnus_K [ 18.00 2017-02-19 ]
Inläggsrubrik:  Re: Hjälp med SketchUp Make 2014

Vet ni om det finns något smidigt sätt att göra en radie på den blåmarkerade kanten?
Har för mig jag har sett det någonstans med hittar det inte nu.

Bilaga:
Sketchup_radie.JPG

Författare:  tecno [ 18.13 2017-02-19 ]
Inläggsrubrik:  Re: Hjälp med SketchUp Make 2014

Nu är jag inte snäll men byt verktyg till Fusion 360

Författare:  Meduza [ 18.33 2017-02-19 ]
Inläggsrubrik:  Re: Hjälp med SketchUp Make 2014

Smidigt, radier och Sketchup hör inte i hop...

Författare:  Magnus_K [ 18.39 2017-02-19 ]
Inläggsrubrik:  Re: Hjälp med SketchUp Make 2014

Har tänkt att dra igång med Fusion 360 men datorn kommer inte orka med det. Så för nu måste det gå med SketchUp.

Nej det var inte jättelätt att få till det här. Försökt följa lite guider och klipp på nätet men det skiter sig.
Tydligen finns det plugins till det här också. Det kanske slutar där...

Författare:  Magnus_K [ 15.57 2017-02-20 ]
Inläggsrubrik:  Re: Hjälp med SketchUp Make 2014

Förlorar nog förståndet snart...
Tycker jag gör precis som dessa guider beskriver men blir kattskit ändå.

Är det någon som kan förklara varför radien försvinner enligt nedan?
Det jag gjort är att skapat en cirkel. Under denna, en stående rektangel som jag sedan gjort en radie på för att sedan köra "Follow Me" mellan rektangeln och cirkeln.

Bilaga:
SketchUp_radie1.JPG

Författare:  Meduza [ 17.18 2017-02-20 ]
Inläggsrubrik:  Re: Hjälp med SketchUp Make 2014

Hur stor är den? Sketchup har massa problem med att avrundningar i koden ställer till det rejält när man jobbar på objekt som är för små...

Författare:  persika [ 17.25 2017-02-20 ]
Inläggsrubrik:  Re: Hjälp med SketchUp Make 2014

Det finns plugin att ladda hem, som kan göra radier o faser.
Det finns många andra intressanta pluginer också.

Författare:  Magnus_K [ 17.49 2017-02-20 ]
Inläggsrubrik:  Re: Hjälp med SketchUp Make 2014

Det var nog problemet Meduza :tumupp:

Original så var komponenten 28mm hög och 14,5mm i diameter. Skalade upp X100 och fungerade perfekt.
Efter radien har gjorts så skalade jag ner x0,01 igen.

Det enda problemet nu är att jag inte har något centrum vilket gör det svårt att förflytta och placera med det borde gå att lösa.

@persika:
Kikade lite på det men det lät så krångligt att installera. Ska fortsätta att arbeta med x100 skala och se om det fungerar bättre.

Bilaga:
SketchUp_radie2.JPG

Författare:  Magnus_K [ 20.07 2017-02-20 ]
Inläggsrubrik:  Re: Hjälp med SketchUp Make 2014

Frågelådan fortsätter. Hoppas inte ni misstycker.

Nu har jag ett genomgående hål genom min hylsa som jag vill få en botten i. Alltså hålet ska inte längre vara genomgående utan bara X antal mm ner. Hur gör man då?

Push/Pull fungerar inte då det inte finns någon yta. Provat att rita en cirkel med samma mått som hålet men den ritar aldrig upp någon fylld cirkel.
Tar jag bort "cirkeln" i botten (det är toppen ni ser på bilden) så blir botten en fin ytan. Tittar jag sedan ner i hålet för att försöka dra upp botten genom hålet så finns det ingen botten att greppa, jag ser fortfarande rakt igenom :humm:

Bilaga:
SketchUp_fylla_hål.JPG

Författare:  Magnus_K [ 20.23 2017-02-20 ]
Inläggsrubrik:  Re: Hjälp med SketchUp Make 2014

Fick till det till slut genom att dra ett streck över toppen. Då fylldes det igen och jag kunde göra Push/Pull.

Författare:  Magnus_K [ 20.52 2017-02-20 ]
Inläggsrubrik:  Re: Hjälp med SketchUp Make 2014

Äntligen färdig med min banankontakt :D
Tack för all hjälp!

Bilaga:
Sketchup_färdig_banan.JPG

Författare:  Magnus_K [ 22.40 2017-02-20 ]
Inläggsrubrik:  Re: Hjälp med SketchUp Make 2014

Jaha, och där var det färdigkladdat.
Ett par av dessa samt en låda, sen orkar inte datorn mer. Vad är det egentligen som det sätts krav på när man gör sånt här?
CPU:n jobbar på max 25% och datorn verkar inte jobba speciellt hårt då fläkten knappt går.

Sida 1 av 2 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/