Buggfix Plus
Aktuellt datum och tid: 15.04 2019-08-25

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Svara på tråd  [ 17 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 20.22 2016-10-28 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.52 2005-04-20
Inlägg: 18117
Ort: Ystad
Med IE kunde jag öppna en ny likadan sida som den jag var på genom att bara trycka Ctrl+N, vilket var jäkligt smidigt.

Har nu testat Chrome lite och märker att samma kombination bara öppnar upp startsidan och inget annat. Jag utgår ifrån att det förstås skall gå att göra samma som med IE men kan inte direkt hitta något om detta på nätet märkligt nog.

Något jag missar eller någon vet?


Senast redigerad av Henry 21.22 2016-10-28, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.25 2016-10-28 
EF Sponsor

Blev medlem: 04.18 2011-12-05
Inlägg: 659
Ort: Åland
Ctrl + Shift + T


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.27 2016-10-28 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.52 2005-04-20
Inlägg: 18117
Ort: Ystad
Det öppnar bara upp en sida jag varit på innan som jag stängt, inte en kopia av den sidan jag är på.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.33 2016-10-28 
EF Sponsor

Blev medlem: 04.18 2011-12-05
Inlägg: 659
Ort: Åland
Märkte det.. :humm:
Jag hade testat att duplicera, så när jag testa så fick jag ju upp "rätt" sida.

Finns ett tillägg som heter Duplicate Tab Shortcut som verkar göra det du vill. Märkligt nog finns duplicera i dropdown-menyn men inte som shortcut.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.47 2016-10-28 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.52 2005-04-20
Inlägg: 18117
Ort: Ystad
Nytt fönster finns i menyn ja men det är samma att den öppnar startsidan, om det var det du menade.

Nej det är klart udda, vill sedan visserligen inte ha som tab utan en vanlig sida så att säga.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 20.56 2016-10-28 

Blev medlem: 02.32 2007-03-10
Inlägg: 182
Ort: Gottne
Jag har personligen alltid irriterat mig på IEs beteende och älskat att Chrome valde att göra rätt.. :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.00 2016-10-28 
EF Sponsor

Blev medlem: 04.18 2011-12-05
Inlägg: 659
Ort: Åland
Kan Tab to Window/Popup - Keyboard Shortcut vara något?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.12 2016-10-28 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.52 2005-04-20
Inlägg: 18117
Ort: Ystad
Kanske får testa sedan, men hade gärna bara velat ha som det var med IE. Tycker inte man skall behöva installera grejer bara för att få en enkel knapp kombination att fungera. :?


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.15 2016-10-28 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 10.51 2008-08-02
Inlägg: 849
Ort: Uddevalla
Högerklicka på fliken och välj "Duplicate".

Annars funkar ALT+D, Sedan ALT+enter.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 21.21 2016-10-28 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.52 2005-04-20
Inlägg: 18117
Ort: Ystad
Ah på tabben fans det ju även en meny, ja där funkar det direkt med att välja duplicera (missade att just detta skrevs innan). Hade dock gärna velat ha ett kortkommande för det men verkar kört med det. :doubt:

Får går, ok tack alla. :)


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 07.57 2016-10-29 

Blev medlem: 06.51 2008-05-19
Inlägg: 21971
Ort: Upplands väsby
Viktigt att vara medveten om att så som IE gör så öppnas ingen kopia av sidan, IE hämtar om en ny kopia av sidan. Det gör att om det är en dynamisk sida så är det inte en garanti för att sidan ser likadan ut. Man får i princip samma resultat som om man kopierar adressfältet, öppnar ett nytt tomt fönster och klistrar in den kopierade adressen.

Detta märks framförallt om det är ifyllda formulär och liknande eller om det t.ex. är nånting där man bläddrar sig igenom flera steg mha javascript.

Jag har aldrig saknat beteendet från IE just eftersom det går enkelt att kopiera URL:en från adressfältet istället.

Jag tycker tvärtom det är frustrerande med IEs beteende, om det t.ex. är en sida som laddar segt och man vill öppna en ny flik för att göra nåt annat så länge.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 09.46 2016-10-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13.58 2016-04-05
Inlägg: 1823
Ort: Helsingfors
Alt-d + alt-enter gör det som IE. Dessutom hamnar den nya fliken sist och inte bredvid, så det är ett ointressant alternativ.

Men dethär kanske kan vara nåt?
https://chrome.google.com/webstore/deta ... ekmfbjkimg
Har inte testat själv ännu, för jag hade gärna velat se "källkoden" först. Hur gör jag det? Inte att jag tror att det kommer nåt oönskat med på köpet, utan mer av principiella skäl.

Man borde väl kunna knåpa till nåt själv också, om man sätter sig in litet.
https://developer.chrome.com/apps/commands


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.35 2016-10-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.52 2005-04-20
Inlägg: 18117
Ort: Ystad
Citera:
Viktigt att vara medveten om att så som IE gör så öppnas ingen kopia av sidan..


Bryr mig inte om detta utan om man tex är på säg youtube och har en sida öppen där man skall se på en sak men vill fortsätta och söka efter annat man kom på eller surfa runt lite på sidan så är det då perfekt med Alt + N på IE. Då samma ju en kopia upp direkt och bara att börja skriva in eller göra vad som medan org sidan fortfarande är uppe och kan hoppa tillbaka till när man är klar på den andra eller vad som. Detta är ett av olika exempel som jag använder det till, inte annat som med formulär och dylikt.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.40 2016-10-29 
EF Sponsor
Användarvisningsbild

Blev medlem: 15.29 2005-05-10
Inlägg: 37768
Ort: Söderköping
Många siter (som t.ex Youtube eftersom du nämnde det) har en
logga någonstans högst upp. Om man högerklickar på "Youtube"
loggan (som är länkad till Youtubes egen home page) och väljer
"öppna i ny flik" så fungerar det OK.

Man får då en "ren" Youtube sida utan de val man har gjort.
Jag fattade att det var det du villa ha, inte *samma* sida...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: 19.52 2016-10-29 
Användarvisningsbild

Blev medlem: 01.52 2005-04-20
Inlägg: 18117
Ort: Ystad
Nej inte riktigt så, det skapar dessutom bara en ny sida av då tex Youtubes hemsida vilket jag inte är ute efter.

Utan om jag har tex då en videosida öppen med en video på (eller valfri sida var som helst med vad som helst på) och säg att jag vill ha en likadan sida igång för att tja tex söka på eller vad som men utan att riskera det som finns på org sidan, så skapade IE en exakt kopia av den sidan man var på oavsett vilket typ av sida det med Alt + N men Chrome gör inte detta men men har fått lite tips på hur med lite extra klydd men som funkar i brist på.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Svara på tråd  [ 17 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
   
Drivs av phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010