Chrome, få ny likadan sida? fixat

Elektronikrelaterad mjukvara/litteratur. (T.ex schema-CAD, simulering, böcker, manualer mm. OS-problem hör inte hit!)
Användarvisningsbild
Henry
Inlägg: 19789
Blev medlem: 20 april 2005, 02:52:47
Ort: Lund

Chrome, få ny likadan sida? fixat

Inlägg av Henry »

Med IE kunde jag öppna en ny likadan sida som den jag var på genom att bara trycka Ctrl+N, vilket var jäkligt smidigt.

Har nu testat Chrome lite och märker att samma kombination bara öppnar upp startsidan och inget annat. Jag utgår ifrån att det förstås skall gå att göra samma som med IE men kan inte direkt hitta något om detta på nätet märkligt nog.

Något jag missar eller någon vet?
Senast redigerad av Henry 28 oktober 2016, 22:22:03, redigerad totalt 1 gång.
Fortran
EF Sponsor
Inlägg: 713
Blev medlem: 5 december 2011, 04:18:29
Ort: Åland

Re: Chrome, få ny likadan sida?

Inlägg av Fortran »

Ctrl + Shift + T
Användarvisningsbild
Henry
Inlägg: 19789
Blev medlem: 20 april 2005, 02:52:47
Ort: Lund

Re: Chrome, få ny likadan sida?

Inlägg av Henry »

Det öppnar bara upp en sida jag varit på innan som jag stängt, inte en kopia av den sidan jag är på.
Fortran
EF Sponsor
Inlägg: 713
Blev medlem: 5 december 2011, 04:18:29
Ort: Åland

Re: Chrome, få ny likadan sida?

Inlägg av Fortran »

Märkte det.. :humm:
Jag hade testat att duplicera, så när jag testa så fick jag ju upp "rätt" sida.

Finns ett tillägg som heter Duplicate Tab Shortcut som verkar göra det du vill. Märkligt nog finns duplicera i dropdown-menyn men inte som shortcut.
Användarvisningsbild
Henry
Inlägg: 19789
Blev medlem: 20 april 2005, 02:52:47
Ort: Lund

Re: Chrome, få ny likadan sida?

Inlägg av Henry »

Nytt fönster finns i menyn ja men det är samma att den öppnar startsidan, om det var det du menade.

Nej det är klart udda, vill sedan visserligen inte ha som tab utan en vanlig sida så att säga.
Onkelborg
Inlägg: 190
Blev medlem: 10 mars 2007, 02:32:32
Ort: Gottne
Kontakt:

Re: Chrome, få ny likadan sida?

Inlägg av Onkelborg »

Jag har personligen alltid irriterat mig på IEs beteende och älskat att Chrome valde att göra rätt.. :)
Fortran
EF Sponsor
Inlägg: 713
Blev medlem: 5 december 2011, 04:18:29
Ort: Åland

Re: Chrome, få ny likadan sida?

Inlägg av Fortran »

Användarvisningsbild
Henry
Inlägg: 19789
Blev medlem: 20 april 2005, 02:52:47
Ort: Lund

Re: Chrome, få ny likadan sida?

Inlägg av Henry »

Kanske får testa sedan, men hade gärna bara velat ha som det var med IE. Tycker inte man skall behöva installera grejer bara för att få en enkel knapp kombination att fungera. :?
Användarvisningsbild
konig7070
Inlägg: 888
Blev medlem: 2 augusti 2008, 11:51:14
Ort: Uddevalla

Re: Chrome, få ny likadan sida?

Inlägg av konig7070 »

Högerklicka på fliken och välj "Duplicate".

Annars funkar ALT+D, Sedan ALT+enter.
Användarvisningsbild
Henry
Inlägg: 19789
Blev medlem: 20 april 2005, 02:52:47
Ort: Lund

Re: Chrome, få ny likadan sida?

Inlägg av Henry »

Ah på tabben fans det ju även en meny, ja där funkar det direkt med att välja duplicera (missade att just detta skrevs innan). Hade dock gärna velat ha ett kortkommande för det men verkar kört med det. :doubt:

Får går, ok tack alla. :)
Nerre
Inlägg: 23453
Blev medlem: 19 maj 2008, 07:51:04
Ort: Upplands väsby

Re: Chrome, få ny likadan sida? fixat

Inlägg av Nerre »

Viktigt att vara medveten om att så som IE gör så öppnas ingen kopia av sidan, IE hämtar om en ny kopia av sidan. Det gör att om det är en dynamisk sida så är det inte en garanti för att sidan ser likadan ut. Man får i princip samma resultat som om man kopierar adressfältet, öppnar ett nytt tomt fönster och klistrar in den kopierade adressen.

Detta märks framförallt om det är ifyllda formulär och liknande eller om det t.ex. är nånting där man bläddrar sig igenom flera steg mha javascript.

Jag har aldrig saknat beteendet från IE just eftersom det går enkelt att kopiera URL:en från adressfältet istället.

Jag tycker tvärtom det är frustrerande med IEs beteende, om det t.ex. är en sida som laddar segt och man vill öppna en ny flik för att göra nåt annat så länge.
Användarvisningsbild
rvl
Inlägg: 2342
Blev medlem: 5 april 2016, 14:58:53
Ort: Helsingfors

Re: Chrome, få ny likadan sida? fixat

Inlägg av rvl »

Alt-d + alt-enter gör det som IE. Dessutom hamnar den nya fliken sist och inte bredvid, så det är ett ointressant alternativ.

Men dethär kanske kan vara nåt?
https://chrome.google.com/webstore/deta ... ekmfbjkimg
Har inte testat själv ännu, för jag hade gärna velat se "källkoden" först. Hur gör jag det? Inte att jag tror att det kommer nåt oönskat med på köpet, utan mer av principiella skäl.

Man borde väl kunna knåpa till nåt själv också, om man sätter sig in litet.
https://developer.chrome.com/apps/commands
Användarvisningsbild
Henry
Inlägg: 19789
Blev medlem: 20 april 2005, 02:52:47
Ort: Lund

Re: Chrome, få ny likadan sida? fixat

Inlägg av Henry »

Viktigt att vara medveten om att så som IE gör så öppnas ingen kopia av sidan..
Bryr mig inte om detta utan om man tex är på säg youtube och har en sida öppen där man skall se på en sak men vill fortsätta och söka efter annat man kom på eller surfa runt lite på sidan så är det då perfekt med Alt + N på IE. Då samma ju en kopia upp direkt och bara att börja skriva in eller göra vad som medan org sidan fortfarande är uppe och kan hoppa tillbaka till när man är klar på den andra eller vad som. Detta är ett av olika exempel som jag använder det till, inte annat som med formulär och dylikt.
Användarvisningsbild
sodjan
EF Sponsor
Inlägg: 39215
Blev medlem: 10 maj 2005, 16:29:20
Ort: Söderköping
Kontakt:

Re: Chrome, få ny likadan sida? fixat

Inlägg av sodjan »

Många siter (som t.ex Youtube eftersom du nämnde det) har en
logga någonstans högst upp. Om man högerklickar på "Youtube"
loggan (som är länkad till Youtubes egen home page) och väljer
"öppna i ny flik" så fungerar det OK.

Man får då en "ren" Youtube sida utan de val man har gjort.
Jag fattade att det var det du villa ha, inte *samma* sida...
Användarvisningsbild
Henry
Inlägg: 19789
Blev medlem: 20 april 2005, 02:52:47
Ort: Lund

Re: Chrome, få ny likadan sida? fixat

Inlägg av Henry »

Nej inte riktigt så, det skapar dessutom bara en ny sida av då tex Youtubes hemsida vilket jag inte är ute efter.

Utan om jag har tex då en videosida öppen med en video på (eller valfri sida var som helst med vad som helst på) och säg att jag vill ha en likadan sida igång för att tja tex söka på eller vad som men utan att riskera det som finns på org sidan, så skapade IE en exakt kopia av den sidan man var på oavsett vilket typ av sida det med Alt + N men Chrome gör inte detta men men har fått lite tips på hur med lite extra klydd men som funkar i brist på.
Skriv svar